• nie warto Autor: ~stary [89.64.48.*]
    teraz kupować , dadzą 0.50 dywidendy a zanim ją wypłacą to będzie tutaj o 5 zł mniej, stara sztuczka , lepiej poczekać aż spadnie do rzeczywistej wartości czyli 0.70-0.80 , niska płynność wystarczy 1 niewielka transakcja żeby uwalić kurs o połowę ,radzę sprzedać śmiecia ,groszówki nieuniknione .
  • Re: nie warto Autor: ~Mario [89.64.48.*]
    Też mi się tak wydaje, niby stopa zwrotu z dywidendy nie zła ale kurs poleci do tego czasu, spółka mocno zawyżona, poleci poniżej 1zł i to szybciej niż się wydaje, kolejny śmieć pokroju Ursusa getinu krezusa qumak itd.
  • Re: nie warto Autor: ~Xx [5.173.128.*]
    Taa na pewno poniżej złotówki poleci przy 50 groszowej dywidendzie :). Jak widzę takich jak wy to mam tylko nadzieję że poleci szybko na 15, wtedy w panice kupicie a potem spadnie z powrotem na 9 zł :)

Ktoś widzę po tym negatywnym trolliwaniu ma duży interes w trzymaniu kursu na dole
  • Re: nie warto Autor: ~Xx [5.173.128.*]
    I mam dziwne wrażenie że jest jakaś grupa osób co chce szybko odciąć innych od akcji. Więc nie zdziwie się jak nagle poszybuje kurs do góry a wtedy trolle umilkna. Tak jest zawsze... Zarobić kosztem innych i pisać takie posty jak wasze... Pewnie na forum Ursusa jak teraz wejdę to dowiem się że to perła i wkrtoce 300 proc zysku...
  • Re: nie warto Autor: ~TK [213.216.70.*]
    stary i mario piszą z tego samego IP - wiesz gościu, że na manipulowanie kursem akcji jest paragraf? Od tygodnia mamy nagonkę na spadki, piszą z tych samych IP. Nic tylko spodziewać się zatem wzrostów, jak to w takich sytuacjach bywa.
  • Re: nie warto Autor: ~kendal [83.2.231.*]
    Dnia 2019-06-24 o godz. 10:36 ~TK napisał(a):
    > stary i mario piszą z tego samego IP - wiesz gościu, że na manipulowanie kursem akcji jest paragraf? Od tygodnia mamy nagonkę na spadki, piszą z tych samych IP. Nic tylko spodziewać się zatem wzrostów, jak to w takich sytuacjach bywa.

Jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem trendu jest to co piszę inni to gratuluję "profesjonalnego" podejścia do inwestowania ...
  • Re: nie warto Autor: ~Leo52 [91.233.186.*]
    zadam pytanie ....czy posiada Pan akcje tej spółki lub chce kupić ?
    Dnia 2019-06-24 o godz. 10:48 ~Leo52 napisał(a):
    > zadam pytanie ....czy posiada Pan akcje tej spółki lub chce kupić ?

Przyglądam się spółce z zamiarem kupna i dodam jeszcze, że w swoich postach piszę tylko o tym,że na kupno jest zdecydowanie za drogo.
  • Re: nie warto Autor: ~Acer [178.219.119.*]
    Doświadczenia również kolego nabiera się latami obserwując fora i to jak ludzie piszą, ci którzy akcji nie mają. Wiele ich wpisy sugerują zwłaszcza na dołku. Gdy wyłaniają się z czeluści internetu tacy jak Stary i inne klony, jak również pan na K, to trzeba umieć czytać między wierszami. Spadło i szorujemy po dnie. A tu nagle tylu się pojawiło "znafców" spółki i zachęcają do szybkiego pozbywania sie akcji. Juz talkie numery widziałem. To tylko sygnał, że lada moment odpał. Radze trzymać akcję, bo od tego tygodnia tylko zyski.
    Dnia 2019-06-24 o godz. 11:00 ~Acer napisał(a):
    > Doświadczenia również kolego nabiera się latami obserwując fora i to jak ludzie piszą, ci którzy akcji nie mają. Wiele ich wpisy sugerują zwłaszcza na dołku. Gdy wyłaniają się z czeluści internetu tacy jak Stary i inne klony, jak również pan na K, to trzeba umieć czytać między wierszami. Spadło i szorujemy po dnie. A tu nagle tylu się pojawiło "znafców" spółki i zachęcają do szybkiego pozbywania sie akcji. Juz talkie numery widziałem. To tylko sygnał, że lada moment odpał. Radze trzymać akcję, bo od tego tygodnia tylko zyski.

Fakt,również zauważyłem wysyp wątków ostatnimi czasy,zwłaszcza gościa piszącego z tego samego IP ale czy taka twórczość miałaby być jakąkolwiek wskazówką. Dla mnie wątpliwe ..
    Ten mechanizm działa w obie strony, również i Ty możesz zostać zaliczony do "znafców" spółki który prognozuje wzrosty i myli się za każdym razem.Też mogę napisać, że naganiasz na wzrosty aby inni mogli się pozbyć akcji.
    Doświadczenia nie zdobędziesz obserwując latami fora . Mając już doświadczenie możesz posiłkować się tym co piszą inni ale myśl samodzielnie, emocje są złym doradcą .

[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.