Cześć, jak myślicie co dalej z tą "perełką"? Sprowadzenie kursu na nowe minima się nie udało, od tego czasu kurs urósł o 70% przy marnych obrotach. Technicznie jakieś tam pozytywy można dojrzeć (oczywiście biorąc w nawias obroty, ale one nigdy na CLD nie były duże. Czy w raporcie za Q2 już widać będzie poprawę wyników i skutki reorganizacji biznesu czy jeszcze nie?
Mam nadzieje ze raport bedzie ciekawy, patrze na zatrudnienie na linkedin. Wyglada w miare stabilnie, moze uda im sie odbudowac wyniki po podpisaniu umowy z trade desk
Słowa, za którymi nie idą czyny, nic nie znaczą. Puszenie się zaś w mediach bez efektów pracy, rodzi fatalne skojarzenia :-). Wolę odpukać w niemalowane :-)
No i jest plus. Dzieki różnicom kursowym, ale widać poprawę w przychodach. Czyli im mniej prezes się lansuje tym lepiej dla wyników. Uważam, że spółka powoli wychodzi na prostą.
Jeszcze rok cierplowości i będziemy wysoko na dwucyfrówkach. Tutaj wrost przychodów nie będzie już generował znaczącego wzrostu kosztów. Zysk będzie rósł na sterydach.
Zalezy dla ktorej spolki z grupy. Dla onaudience tak, ale reszta ma wiecej kosztow zmiennych. Po tym raporcie uwazam ze IV moze byc bardzo dobry a oni teraz duzo inwestuja. Jak nic dziwnego sie nie zdazy to za pareat 100zl moze moze
Zatrudnienie im rosnie widze na linkedin. Jak spadnie ponizej 5zl to jeszcze dobiore bo wydaje sie ze odbijaja sie od dnaa przy kapitalizacji 25mln sa okazja.
hmmmmm......
zysk byl dla mnie sygnałem in + dziś sam dobrałem delikatnie...
nadal jednak ostrożnie podchodzę.... czekam na roczny i 1 kwartał z gwałtownymi ruchami.
nie wiem co dalej, ale widzę że prezio już tak się nie lansuje w mediach, może to zwiastuje że w końcu się wzieli do roboty i zaczną ponownie zarabiać kapuchę, czas pokaże