• odpalamy? Autor: ~nowy [81.190.227.*]
    To co, chyba pora ruszać w kierunku zeszłorocznych szczytów?
  • Re: odpalamy? Autor: ~Mikus [5.173.54.*]
    Jeśli by tak odpalało codziennie przez 2 tygodnie szybko dotarlibyśmy do ceny godziwej a swoją drogą za 12 tys zł. Można spółkę podnieść o 7 procent. . niebywale proste
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [5.184.201.*]
    Popatrz się godz.11 dzisiaj - minus 4,7% i tak to jest jak odpał plus 7% robi się jedną akcją. "Oto kierujemy nasze łodzie pod prąd, który nieustannie znosi nas w przeszłość"- Scott Fitzgerald.
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.147.*]
    Jedna sesja nic nie zmiania , ty sa ciągi kilkuletnie .Obecnie 3 lata spadków juz za nami . w czerwcu 2016 było 71,30 w 2017 55pln w 2018 47,40 pln a w 2019 42,70 pln
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [5.184.236.*]
    W uchwale nr 6 w sprawie podziału zysku i przeniesienia go w całości na fundusz zapasowy 531000 głosów było wstrzymujących Rozumiem że to od JP głosy ale wskaźnik procentowy jest tylko 21% to jak to rozumieć i i czyje to są głosy skoro JP ma tego 27%?
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.147.*]
    Gdyby sprzedał 1 akcję to by było info w ciagu 3 dni .Nie ma obowiazku rejestrowania wszystkich posiadanych akcji . Mozna rejestrowac nie mniej niż 1 akcję i nie wiecej niz się posiada.
  • Re: odpalamy? Autor: ~Mikus [5.173.49.*]
    Myśleliśmy o wezwaniu.... Cisza.... Myśleliśmy o wyższej cenie po wynikach.... Cisza... Myśleliśmy o tym że Janusz będzie dokupować.... Cisza.... myslelismy że może będzie dywidenda (fakt Janusz chciał dywidendy) A wiecnic się nie zmienia... Kolejny rok taki bedzie na tych poziomach chodź ostatnio ruch wzmożony między 40 - 42 zł
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.51.*]
    Biorąc pod uwagę prognozy czterokrotności potencjału wezwanie było dość prawdopodobne ale do mnie intuicyjnie nie trafiało może przez przypadek a może dlatego że jestem w ogóle pesymistycznie nastawiony do rozwoju spółek i koniunktury w bieżącym okresie niemniej właściwie wszystko się skrystalizuje po raporcie półrocznym będziemy wiedzieć czy maszyna w ogóle działa, jakie jest obłożenie w zlecenia i jak działa zarząd etcetera. Jeśli będzie ok to może JP, który teraz się wstrzymał, zarząda zaliczki na poczet dywidendy a może to wszystko mrzonki? Zobaczymy
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.48.*]
    Nie zarząda a zażąda
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.48.*]
    Jak piszesz mikrofonem to sprawdzaj po sobie
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.6.81.*]
    lentex przez dwa lata od zamontowania maszyny nie zrobił żadnego progresu w przychodach i zyskach. U nas przynajmniej w materiałach do produkcji jest progres zakładający wzrost na poziom 100% wyzszy. Ile bedzie to sie okaże.

• Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.54.*]
    W teorii nie ma gorszej rzeczy jak magazyny pełne pod sufit a sprzedaż gdy jednocześnie spada do podłogi,pozostaje mieć nadzieję, że zarząd wie co robi skoro tyle nakupił i że to przełoży się proporcjonalnie na wynik
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [31.0.82.*]
    Nie wątpię w rekordowy wynik na koniec roku powyżej 6.76 na akcję
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.60.*]
    Tylko takie wypowiedzi chce się czytać ale żeby to było realne to chociaż na półrocze 2 zł p.s. powinno być!
  • Re: odpalamy? Autor: ~Mikus [5.173.66.*]
    Nie wiem kto sprzedawał po 39.60 ale znów te 40 sztuk dobrałem a co będzie się marnować
    Przyznać się kto przesypiał z wora do wora ? Myślę że jakieś info będzie może o kolejnym progu Janusza??...
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.53.*]
    I pomyślcie tylko, kiedy jest raport kwartalny: a mianowicie kwartał po półroczu!!, kiedy już wielu urzędników zna na pamięć wszystkie wyniki
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.53.*]
    I gdzie jest równość wobec prawa a raczej pogarda wobec zwykłego akcjonariusza właśnie zwykłego
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.78.*]
    Zarząd pracuje dobrze .Podobnie RN. Nie ma żadnych zmian .
    Nie ma wyników co miesiąc ?
    Się można przyzwyczaić. Juz tak jest prawie 5 lat .
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.57.*]
    zaraz co miesiąc.. nie musi być co miesiąc. Wystarczy że raport półroczny byłby do 31 lipca
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.57.*]
    Nie wiem czemu ten moderator lub system obcina ostatnie zdanie nawet gdy wypowiedź jest krótka. więc c. d. niech stracę Niech ten raport będzie do 13 sierpnia ale nie do 13 Września a resztę napisałem wcześniej nie chcę się powtarzać
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.159.*]
    Regulator dopuszcza opóźnianie raportów , to z tego korzystają . Za 2 miesiące minie rok od planowego montazu maszyny .

Zero Informacji nikt nie kupuje zero ruchu w interesie. Ktoś przewalił ostatnio te 2 tys sztuk i danej stop. Impas trwa w najlepsze i żeby się nie okazało że tak będzie trwał i trwał .....
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.161.*]
    przecież tak naprawdę to już trwa prawie 3 lata .
    Caly proces inwestycyjny zwiazany z inwestycją , ale to już za nami.
  • Re: odpalamy? Autor: ~Mikus [5.173.90.*]
    Jakby ktoś wystawił troszkę po 40 zł to znów coś wezmę . liczę że wreszcie impas się skonczy
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.73.*]
    01. 05.19

Włókniny A. Celli zainstalowały system nawijania i przewijania dla produktów spunlace w zakładach Novita SA w Polsce, z uruchomieniem systemu 7 lutego. 

Novita SA działa na rynku włóknin od ponad 40 lat, oferując wysoką jakość wysokiej jakości produkty higieniczne, przemysłowe, medyczne i domowe stworzone przez zastosowanie najlepszych technologii w procesach produkcyjnych, których częścią są teraz maszyny A.Celli.

A. Celli dostarczył nawijarkę Stream o długości 3600 mm, która obsługuje szpule o średnicy do 2500 mm, o gramaturze od 25 do 100 g / m2 i zaprojektowane specjalnie dla produktów zgrzebnych. Jest wysoce niezawodny i wymaga minimalnej konserwacji, a maksymalna prędkość robocza wynosi 350 m / min. A. Celli dostarczył również Rapid Rewinder o długości 3600 mm, skalibrowany do szpul o średnicy do 1200 mm, o gramaturze od 25 do 100 g / m2 i prędkości roboczej 800 m / min. Jest wyposażony w „DSS” (system zatrzymywania defektów), który monitoruje bęben i sygnalizuje wszelkie usterki, które należy usunąć. System ma również drugi wykrywacz metalu zainstalowany na przewijarce w celu uniknięcia zanieczyszczeń metalicznych. Wraz z przewijarką dostarczono również automatyczną jednostkę do obsługi wału do zarządzania wałami i pozycjonowania tekturowych rdzeni.
  • Re: odpalamy? Autor: ~Mikus [5.173.51.*]
    Obroty rzucają na kolana na tej spółce... Zobaczcie Lentex malutkimi kroczkami po 1% lub po 1,5% ale idzie do góry a tu nic ...zero zainteresowania.... Wczoraj kupił ktoś 1 akcje mistrzostwo....
  • Re: odpalamy? Autor: ~nowy [81.190.229.*]
    zwiększone zapasy po 1 kwartale, uruchomiona nowa linia produkcyjna. Wyniki po 2 kwartale powinny być bardzo mocne. Wtedy kurs ruszy.
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.245.*]
    Kol.nowy zgadza się taka jest logika i nie ma co dyskutować ale ja szóstym zmysłem, jeśli takowy w ogóle jest, boję się, że Tabaza robi od dłuższego czasu wszystko po pierwsze, aby kurs był jak najniższy dalej aby dywidendy nie wypłacać a mieć ją dla siebie i czeka do wyborów a następnie na prawo parlamentarne, które pozwoli jej wykupić firmę od JP mimo ograniczeń statutowych i to za relatywnie małe pieniądze.... i życzę sobie po tysiąckroć obym się mylił.. to jest tylko moje zdanie i każdy może mieć inne.
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.72.*]
    Nie ma takiej opcji . Po pierwsze Janusz jako najbardziej zainteresowany moze ustawiac ( ustawia ) kurs dowolnie. Tabaza nic do tego mnie ma. Dywidenda zalezy od Tabazy , podobnie jak zarzadzanie firmą , ale nalezy odróżnić zarządzanie firmą od notowań giełdowych.
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.249.*]
    Z twojej wypowiedzi należy rozumieć, że JP tak ustawia kurs, żeby był on jak najniższy a to wygląda na nonsens, dalej nie zapominaj że tabaza moim zdaniem tak prowadzi ewidencję, aby wymazać z niej fakt dotacji z NBCIR i jednocześnie zaniża wartość środków trwałych o tę kwotę- pytanie po co, jest otwarte. Dlaczego o tym piszę?- ponieważ nastawienie akcjonariusza głównego do otoczenia ocenia się po wielu kierunkach jego działania A to optymistycznie wg.mnie nie wygląda stosownie do tego co napisano wyżej. I jakkolwiek sam tkwię na mieliźnie w tej akcji to jednak najważniejsza jest zawsze prawda ...choć jeszcze raz-- obym się mylił, czego sobie i kolegom życzę.
  • Re: odpalamy? Autor: ~bogus [83.9.155.*]
    z mojej wypowiedzi wynika jasno ,ze patrzac historycznie wszelkie ostatnie zwyzki kursu były dziełem Janusza na co sa odpowiednie komunikaty , więc brak komunikatów a co za tym idzie opadanie kursu też MOŻE byc dziełem Janusza.
    Jako najbardziej zainteresowanemu wcale to nie przeszkadza,bo gdyby przeszkadzało to by kupował bo ma za co i jeśliby chciał to by wykupił cały FF .Tylko że wtedy byłby sam z Tabazą a teraz jest jeszcze kilkanaście osób.
    Księgowanie to sprawa spółki a nie akcjonariuszy .Nie sądzę zeby były naciski z jakiejkolwiek strony jak nalezy zaksięgować dotację , a na pewno licencjonowani doradcy podatkowi którzy podpisują sie pod sprawozdaniami byli pytani o sposób jej zaksięgowania tak by nie budził zastrzeżeń.
  • Re: odpalamy? Autor: ~Dami [37.47.253.*]
    doradcy podatkowi są od podatków tak jak dentysta jest od zębów. Ale dentysta wyrwie dwa zęby a pacjent umrze na raka bo potrzeba było dobrego internisty u którego pacjent nigdy nie był. W konkretnym przypadku sprawa nie dotyczy uszczuplenia podatkowego. Księgowania natomiast to nie są tylko same księgowania ale decyzje przełożone na konta, jedne decyzje mniej a drugie więcej ważne. I tyle w temacie
[x]
NOVITA -2,06% 95,00 2025-10-20 15:53:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.