od wielu lat mam konto w getin banku, setki razy robiłem z niego i na nie przelewy, zawsze przelew docierał tego samego dnia, jeśli był wysłany przed ostatnią sesją wychodzącą oczywiście, kilka dni temu przelałem do getin 21 tys aby wpłacić na rachunek oszczędnościowy na 3,2%, przelew wyszedł z Eurobanku rano, wieczorem zalogowałem się do getin aby przelać z rachunku bieżącego na oszczędnościowy a tam niespodzianka, pieniędzy brak, zadzwoniłem na infolinię a tam pan mnie poinformował, że bank ma czas na zaksięgowanie do końca dnia następnego, następnego dnia późnym popołudniem pieniądze pojawiły się na koncie, niby nic ale jeżeli to jest teraz u nich powszechną praktyką aby jeden dzień przetrzymywać pieniądze niezaksięgowane to sytuacja tam musi być dramatyczna, piszę dzisiaj bo właśnie wykonałem przelew powrotny, wypłaciłem bo okazało się, że oprocentowanie promocyjne mnie nie dotyczy ponieważ mam konto wspólne z żoną a trzeba mieć indywidualne, wieczorem jak nie zapomnę to napiszę czy pieniądze dotarły do innego banku,
Skąd wniosek ze to getin bank nie zaksięgował przelewu przychodzącego a nie np eurobank opóźnił przelew wychodzący? Takie sytuacje się zdarzają zarówno dla przelewów przychodzący jak i wychodzących i nie dotycząca tylko eurobank i getinu. Mnie np PKO BP opóźnił przelew wychodzący o dzień, a innym razem MBank opóźnił księgowanie wpłaty w bankomacie o dzień (standardem jest godzina dla wpłatomatow własnych)
Kolejnym przykładem może być Bank Handlowy który księguje wpłaty na rachunki kart kredytowych po 24h od wpływu a nie słyszałem żeby miał jakieś problemy płynnościowe. Także zupełnie bezinteresownie śmiem twierdzić ze doklejasz bezpodstawna teorie spiskowa
Ja ostatnio robiłem przelew z konta na konto maklerskie zawsze kasa jest natychmiast a ostatnio czekam 15, 20 minut w końcu dzwonie a pani mówi ze mana czas od 12 do 18 na zaksięgowanie dodam ze to przelew wewnątrz banku masakra!!!
mnie przez lata nigdy się nie zdarzyła sytuacja taka, że jak wysłałem pieniądze rano z jednego banku to wieczorem nie dotarły do drugiego a podobnych przelewów wykonałem mnóstwo, w ciągu wielu lat oczywiście, no i te kruczki z oprocentowaniem, moja córka nie otrzymała oprocentowania promocyjnego na rachunku oszczędnościowym w getin bo miała tylko konto oszczędnościowe a żeby dostać 3,2% trzeba mieć jeszcze indywidualne, jak mi o tym powiedziała to napisałem do getin czy ja mam oprocentowanie promocyjne, okazało się, że również nie bo mam konto wspólne z żoną a trzeba mieć indywidualne, myślę, że to dziadowanie świadczy o ich bardzo trudnej sytuacji ale to tylko moja opinia.
Konto wspólne jest wyłączeniem, oszczędnościowe nie. Sprawdź jeszcze raz czy nie zmieniły się warunki promocji dot ROR w ostatnich dniach i złóż reklamacje. Poza tym jeśli jesteś klientem banku od dawna to powinieneś wiedzieć ze zawsze w getinie były obostrzenia dotyczące promocyjnych depozytów, a dodatkowo po zakończonym okresie promocyjnym środki przechodziły na standardowe (bardzo słabe) warunki
Dlatego należy czytać ogólne warunki do produktów finansowych i tabele opłat i prowizji. W MBanku warto do konta założyć (dokupić) złota kartę. Kosztuje 9,99/m-c ale płacąc nią w sklepach dostajesz zwrot niewielkiego procentu na konto który w skali miesiąca pokrywa Ci jej koszt utrzymania. Dodatkowo daje Ci ona możliwość wpłat na rachunek bez opłat
Dnia 2019-06-10 o godz. 11:03 yoggi napisał(a): > Konto wspólne jest wyłączeniem, oszczędnościowe nie. Sprawdź jeszcze raz czy nie zmieniły się warunki promocji dot ROR w ostatnich dniach i złóż reklamacje. Poza tym jeśli jesteś klientem banku od dawna to powinieneś wiedzieć ze zawsze w getinie były obostrzenia dotyczące promocyjnych depozytów, a dodatkowo po zakończonym okresie promocyjnym środki przechodziły na standardowe (bardzo słabe) warunki
wszystko się zgadza, po zakończeniu lokaty promocyjnej następuje odnowienie na 1,25% i dlatego zawsze mam ustawione przypomnienia w tel na dni w których się kończy, co do konta mojej córki to ci wyjaśnię jak było, żebyś nie myślał, że oszukuję, otworzyła sobie lokatę mobilną na 4% bez żadnego konta, po zakończeniu można ją odnowić więc aby tak zrobić otworzyła elektronicznie konto oszczędnościowe o którym krzyczą reklamy, że daje 3,2%, konto indywidualne można tylko w placówce, lub poprzez kuriera, wszystko było ok, pieniądze z zakończonej lokaty mobilnej przelała na konto oszczędnościowe wraz z odsetkami i odnowiła mobilną na 20 tys, ponieważ miała środki w innym banku to przelała sobie je na konto oszczędnościowe, myśląc, że dostanie 3,2%, miałem jednak przeczucie, że może być inaczej więc po 2 czy 3 tygodniach napisaliśmy zapytanie czy środki na jej koncie są oprocentowane promocyjnie, przyszła odpowiedź, że nie ponieważ nie ma konta indywidualnego oprócz oszczędnościowego, wtedy okazało się, że ja również mam standardowe 0,75% oprocentowanie jak dobrze pamiętam, dzisiaj wypłaciłem z tego rachunku i zrobiłem przelew, jak znowu będzie opóźniony to dla mnie wniosek jest oczywisty
W nocie prawnej masz wyraźnie napisane ze oprocentowanie promocyjne dotyczy wyłącznie klientów posiadających rachunek oszczędnościowy i rachunek ROR. Wiec nawet jeśli złożysz reklamacje to ja odrzuca bo jest bezzasadna.
Co do przelewów to wciąż nie wiemy kto zawinił (o ile w ogóle ktoś zawinił). Tu trzeba by było zgłębić regulaminy obu banków, no chyba ze wiesz w którym przetrzymali środki to wtedy jednego
pieniądze już dotarły, wygląda na to, że był to jednorazowy wypadek, a ty glapa czytaj uważnie, latami tak było, że po kilku godzinach miałem pieniądze na innym koncie a niedawno się zdarzyło, ze czekałem 2 dni, stąd wpis.