• Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: ~tren [31.179.51.*]
    link 

Jako osoba, która straciła bardzo dużo pieniędzy, podejrzewam że inwestorzy umoczeni w to co jest opisane powyżej, będą mięli DUŻO do opowiadania jak wyglądały rozmowy.
  • Re: Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: ~hehehe [217.153.116.*]
    Rozmowy - "widziały gały co brały"
    Trzeba czytać co się podpisuje
  • Re: Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: ~tren [31.179.51.*]
    Tak, też tak myślę. Nawet jestem przekonany, że wkrótce wiele osób będzie uważnie czytać swoje zeznania przed ich podpisaniem. Będą to poszkodowani, świadkowie i podejrzani. Kto w jakiej roli to już nie ważne. Odpowiedzialność za kierowanie spółkami publicznymi zaczyna w Polsce nabierać nowego znaczenia. Ot taki getbackowiec spokojnie posiedzi jeszcze 10 lat. A wiesz, że z grona "getbackowców" można wskazać fajnych kolegów. Wspólne gadki szamtki z przed lat teraz mogą okazać się straszną udręką. Polska to mały kraj, wielu się zna.
  • Re: Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: ~Stoxx [37.47.50.*]
    Cwaniaczek w ząbek szarpany sobie perpetum mobile wymyślił :-) Taki 'fundusz', że ludzie będa wpłacac a on se będzie wypłącał :-)))
    Przecież to klasyczna piramida finansowa jest... Cela obok Kąkolewskiego z getbacku powinna być akurat....
  • Re: Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Wy żartujecie prawda???
    Bo chyba nie można być takim ignorantem i bawić się w giełdę? Chociaż z drugiej strony skoro były prezes lata z płaczem że mu FIZ nie chce wypłacić kasy to czego spodziewać się po zwykłych Kowalskich...
  • Re: Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: ~tren [31.179.51.*]
    Tak sobie tylko żartujemy. Beznadziejny zarząd co doprowadził kurs akcji ze 100 zł do 12,50 też tylko sobie takie małe żarciki robi. Przecież widać gołym okiem, że tam nie potrafią zarządzać wartością. To jest zwykła granda pod płaszczykiem oferty publicznej. Niech teraz szarpią z prokuraturą. Jak próbowałem rozmawiać to mnie olewali. Teraz mam się nimi przejmować? Spółka publiczna, ekh.
  • Re: Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie funduszu MCI Capital TFI Autor: bialoczerwony1972 [188.146.163.*]
    Daj sobie spokój z giełdą...
    Kto ma się szarpać z prokuratura? Tomek? Raczej jego prawnicy... Przecież postąpił zgodnie ze statutem który zatwierdził KNF. Czy ty rozumiesz czym jest FIZ?

Co do kursu... To klapa totalna, tu zgoda. Przez kilka nieudanych inwestycji raka branża. Za to w portfelu zostało kilka potencjalnych chsmpionów regionalnych. Azimo i MarketInvoice od czasu inwestycji ani razu nie przeszacowane, Gett jesli wypali to IPO to....
    Gett ==> IPO ( być może wycena 3-4 razy większa)
    Morele ==> regionalny champion
    Frisco ==> lider e-grocery w Polsce
    Answear ==> regionalny champion
    Tatilbudur ==> regionalny champion
    Rosja chyba leży (Travelata i KupiVip)

Jeśli jesteś akcjonariuszem PEMu to nie rozumiem twej radości z tego że Maciejewski lata z płaczem po mediach bo to utrudni pozyskiwanie kapitału pod zarządzanie.
    Chyba że jesteś zwykłym trollem to inna sprawa...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.179.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: tren Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    miszczu się nie denerwuj bo ci moder wszystkie posty wykasuje :)
    Najtrudniej jest stanąć w prawdzie ( najlepiej przed lustrem) i powiedzieć sobie: ale dałem ciała GPW nie jest dla mnie bo kupiłem spółę której nie rozumiem, ba nie rozumiem nawet jej core biznesu i teraz próbuję obciążyć za wszystko jej prezesa, a to przecież tylko i wyłącznie moja decyzja.:

Ale jak to zrobisz poczujesz wolność i pogodę ducha czego Ci życzę.
  • Re: tren Autor: ~tren [31.179.51.*]
    Przyznałem się do tego, że jestem ... co zostało wykasowane. Core biznesu to ja już poznałem. Niestety jest to gra w trzy kubki i jeśli szybko to sobie uzmysłowisz, tym szybciej ogarniesz ten biznes. Mam obraz sytuacji jak ona wygląda. Kasa została wyssana i wszystko jest ok. Czysto i elegancko. Taki obraz sytuacji jest prawdziwy. Chcesz wierzyć w bajki to Twoja sprawa.
  • Re: tren Autor: bialoczerwony1972 [188.146.163.*]
    Zobaczymy...
    Szczególnie po IPO Gett
  • Re: tren Autor: ~gracz [94.246.158.*]
    Banda złodziei ja bym wynajął parę łagrów od Putina i zesłał ich tam a majątki rozdał !!!
  • Re: tren Autor: ~gracz [94.246.158.*]
    Dywidenda 27,10% Cena / Zysk4,80 Cena / WK0,86 MÓGŁBY MI KTOŚ TO WYTŁUMACZYĆ CO TO ZA SPÓŁKA !!!! ZJAZD Z 153zl ---NA-------- 10,40ZŁ
  • Re: tren Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Wyniki się załamały przez nietrafione inwestycje ( Auctionata, Oktogo, Windeln- bankruty) słabują ( Kebab, KupiVip,) Przez co brak opłaty zmiennej. Portfel wyczyszczony, obecnie zostały fajne spółki mogące pokazać pazurki a i opłata zmienna może się pojawić.
    No i ten fundusz co to ma zastąpić TechV z jego krzykaczami którzy nie rozumieją czym jest FIZ. Reszta to emocje na słowo prokurator, postępowanie itd, itd
[x]
PEMANAGER 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.