• Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Bn [31.179.98.*]
    Szczególnie 13.06 ZWZA i 13 punkt obrad :

Podjęcie uchwały w sprawie podziału zysku za rok obrotowy 2018, a w przypadku podjęcia uchwały dotyczącej wypłaty dywidendy, podjęcie uchwały w sprawie ustalenia dnia dywidendy, terminu wypłaty dywidendy oraz ewentualnego przeznaczenia części kapitału zapasowego na wypłatę dywidendy.

Myślicie ,że coś dorzucą extra z kapitału zapasowego :)
    A w Kapitale zapasowym jest grubo ponad 893 mln zł :)

może dołożą drugie 0,27 g :) to razem mamy 0,54 gr na jedną akcję :)

• Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Wirek [77.253.67.*]
    Mrzonki. Będzie 0,27zł/szt. i tyle.
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Bn [31.179.98.*]
    Myślę ,że OFE będą w tym roku mocno wyciskać dywidendę wszędzie tam gdzie się da i jak najwięcej a no dlatego ,że zbierają na podatek 15% na reformę i uważam ,że to jest najlepsze rozwiązanie bo nie będą musieli spieniężać akcji ...tak więc raczej szykuj się na GORĄCY CZERWIEC na LCC :)
    Jeszcze jedno niektóre Fundusze już pewnie wiedzą ale nie mogą teraz kupować bo prawo im zabrania ale 13.06 jak już będzie informacja podana publicznie mogą ruszać :)
    Ten rok będzie rekordowy :)

link 
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~ben [77.115.29.*]
    nie 800 tylko 324 mln
    Masz rację mój błąd :)

Mogą wypłacić max 188 mln zł z zapasowego :)
    188 mln zł z zapasowego plus zysk za 2018 to daje razem ok 0,68 gr na jedną akcję jak uchwalą taką dywidendę to tutaj się będzie opłacać kupować nawet do 5 zł to dalej będzie stopa powyżej 10% ....:)
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Zysk [31.0.84.*]
    Jest duża szansa na dodatkową dywidendę tym bardziej że IQ był rewelacyjny mają z czego wypłacić
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~wed [193.238.200.*]
    Dom Development, ATAL już rosną, czekamy teraz na LCC i wybicie 3,00zł. W sierpniu czekaja dwie dobre informacje, finalizacja sprzedaży 2 biurowców (mam nadzieje, że nie zrobią numeru i do 15sierpnia ogłoszą sprzedaż) i druga ukończenie biurowca w Warszawie Wola Retro
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Wirek [159.205.90.*]
    A tymczasem wbrew mrzonkom kilku fantastów, marzycieli i teoretyków ZWZA przegłosowało dywidendę ZGODNIE z wcześniejszym projektem uchwały nr 22 - wg rekomendacji Zarządu i z pozytywną opinią Rady Nadzorczej - w wysokości 0,27 zł/szt. (tj. o 0,03 PLN/szt. więcej niż w zeszłym roku i tyle!).
    PDD: 19.08.2019
    Wypłata: 30.08.2019
    Czyli o prawie miesiąc później niż w roku ubiegłym.
    Uchwałę (nr 22) powzięto w głosowaniu jawnym, w którym oddano 286 784 033 ważnych głosów stanowiących 64,08% kapitału zakładowego Spółki. Uchwałę przyjęto 286 784 033 głosami "za" (tj. 100% z ww. 64,08%!), przy BRAKU GŁOSÓW "wstrzymujących się" oraz przy BRAKU GŁOSÓW "przeciw"; do uchwały NIE ZOSTAŁ ZGŁOSZONY (ŻADEN!) SPRZECIW.

Ale jakto?!? Żaden z tych fantastów, marzycieli i teoretyków nie zagłosował "przeciw", ani nie "wstrzymał się" od głosu, ani nie zgłosił żadnego sprzeciwu na ZWZA?!?

A ponadto (co również bardzo istotne wg mnie) spółka niedługo rozpocznie procedurę zmiany nazwy z LC Corp SA na Develia SA (wg podjętej uchwały nr 23).
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Bn [89.66.169.*]
    Zgadza się utrzymali 0,27 gr ale nie pisz o Fantasta bo mogli i mają z czego żeby uchwalić więcej ...
    To dlaczego nie ma w sprawozdaniu z głosowania na uchwałą nr 22 ani jednego Twojego (i kilku innych "fachowców" Tobie podobnych) głosu "wstrzymującego się", "przeciw", ani "sprzeciwu" - chociażby 1 (słownie: jednego), symbolicznego z 1 akcji? Bo nie byłeś na tym ZWZA? Wiec czego oczekiwałeś? A inni Tobie podobni? ;-)))
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~Bn [89.66.169.*]
    Nie rozumiem skąd w tobie tyle złości i po drugie masz satysfakcję bo się sprawdziła informacja która była powszechnie dostępna od miesiąca ..spróbuj przewidzieć coś czego inni nie widzą

Ps.
    Jak dla mnie OFE zbiera na podatek który będzie musiał zapłacić przy reformie 7,5% w 2020 dlatego założyłem ,że będą chcieli wypłacić coś extra a mają z czego do tego sprzedaż biurowców za 113 mln euro i rewelacyjny IQ ...i po co tyle jadu z twojej strony...
    Nie rób z siebie teraz ofiary - nie ma we mnie złości, ani jadu, ale satysfakcja owszem jest... ze zdemaskowania kilku takich niewiarygodnych naganiaczy, z których żaden nawet na tyle swoim własnym mrzonkom wiary nie dawał, żeby się pojawić na ZWZA i odpowiednio do swoich przekonań zagłosować.
    Nie zrozumiesz tej mojej (małej) satysfakcji bez zrozumienia PEŁNEGO kontekstu w jakich się wcześniej pojawiły moje wpisy dot. tej dywidendy, odpowiedzi zaślepionych na fakty i prawdę naganiaczy oraz te wszystkie przeważające czerwone łapki w dół (pod moimi wpisami), które wcześniej dostałem od różnych takich "fachowców". Wyobraź sobie, że nawet w jednym wątku już mój wpis (z samymi faktami dot. tej dywidendy i ostatniego ZWZA, bez wulgaryzmów, ale z zasłużoną krytyką pod adresem fantastów, marzycieli i teoretyków) został usunięty przez moderatora po zgłoszeniu przez jakiegoś zakłamanego, zakompleksionego i próbującego uciekać przed (męską?) odpowiedzialnością za swoje wcześniejsze słowa oraz zasłużoną krytyką i wstydem, bo ją (go) bardzo bolą przytoczone wcześniej fakty. Ale prawda w oczy takim kole! ;-)))
  • Re: Czerwiec zapowiada się MEGA GORĄCY Autor: ~js [95.175.3.*]
    Nie dziwie się ze moderator usuwa Twoje wpisy A odkryles tylko swój paskudny charakter I żeby było jasne,do tej pory nie bralem udziału w dyskusji na temat wielkość dywidendy
[x]
DEVELIA 0,74% 8,18 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.