• Czyste AT bez fundamentów Autor: ~slawek [84.10.150.*]
    Wszystko zgodnie z planem TP1 w zasadzie osiągnięte, jeśli to nie koniec to plan jest taki. Prawdopodobnie teraz mała korekta UP i pogłębienie dołka może 0,9,
    drugie rozwiązanie to lawina do 60 gr i wybieranko , pierwsze rozwiązanie czy tez drugie powinno odbyć sie na istotnych wolumenach

link
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: rafcyk [5.173.50.*]
    Wyniki popchną albo w jedna albo w drugą ,ale wykresik mi się podoba :)
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: yoggi [178.235.177.*]
    Swoją droga to dopiero na wykresie widac jaki ładny spadek zaliczyliśmy
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: ~pytam [185.172.86.*]
    wykres zawsze się robi wobec potrzeb rynku, to taka 'wskazówka" dla owieczek gdzie mają oddawać lub zbierać akcje
    Czerwiec będzie ciekawym miesiącem dla akcjonariuszy, wiele się powinno wyjaśnić i albo pojdziemy w 3 fale wzrostowa albo będziemy szorowali po dnie co najmniej do wyników za 3Q
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: makler73 [83.26.224.*]
    Im bliżej wyników tym spadki soę pogłębiają.Trend spadkowy wyraznie przyśpieszył .Fund grający na spadki zamyka pozycje na Noble po czym szybko wraca GTN nie odstępuje na krok .Znowu nic nie widzicie a potem taksty że krski AT to przypadek a winny jest zły komunikat.Wy już nigdy niczego się nie nauczycie.
    Wiesz dobrze ze gdybys zawsze miał racje to już dawno byłbyś milionerem, a nie jesteś. Ja nie tnę strat i nie planuje sprzedawać. Jeśli wyniki będą złe, padnie IDA bądź będą jakieś inne złe info to po prostu przyjdzie mi czekać dłużej. Wszedłem tu pod konkretne wydarzenia i jeśli sprzedam wczesniej to okaże się leszczem
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: ~ccc [31.175.56.*]
    ten gościu makler to istny alfa i omega ... przekonany o własnej boskiej wiedzy i nieomylności ... chyba musiał nieźle popłynąć na tych akcjach ... albo ostatnio gdzieś udało mu się dużo zarobić i zaczął się uważać za nieomylnego ...
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: ~slawek [84.10.150.*]
    Na dużej płynności AT działa bardzo dobrze, przy tym co ja robię (moje analizy) trzeba być elastycznym, ale jak widać cierpliwość i trochę wiedzy popłaca. Fala B jest pięknie zrobiona, pomierzcie sobie :) zależności geometryczne, jako korekta prosta zlozona z korekty płaskiej :)
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: ~tadek79 [188.147.101.*]
    To twoim zdaniem do ilu powinno odbić jak odbije.
    jeżeli tak jest to widzę trzy możliwości: a) widzicie coś czego nie ma - częsta rzecz, człowiek ma tendencję dostrzegania wzorców wszędzie gdzie się da, b) czysty przypadek - niestety ale wartość at została wielokrotnie negatywnie zweryfikowana statycznie, co oczywiście nie przeszkadza ludziom cały czas w nią wierzyć, c) ktoś chwilowo i celowo rysuje takie kreski bo ma w tym jakiś cel ... tak to widzę ... nie znam nikogo kto zarobiłby jakieś większe pieniądze korzystając z at ...
    Ja nastawiony tez jestem na długa inwestycje i już dużo usrednilem ale nie spodziewałem się aż takiego dołka te odpisy idei mnie trochę przerazily
    Że AT nie działa to zawsze napisze ten,który się na niej nie zna.Ja uciekłem przy 1,90 bo kreski ostrzegały o dużych spadkach.Oboniłem się przed dużymi stratami i Wam zalecałem to samo ale wysmieliscie kreski.Przy 1,11 pisałem że będzie odbicie i także zostałem wyśmiany a sprzedałem za 1,30 i zarobiłem.Ostrzegałem że to koniec odbicia i bedzie zjazd poniżej 1 to oczywiście tradycyjnie zostałem wyśmiany.Mamy 0.96 i dalej wyśmiewacie kreski. MISTRZOSTWO ŚWIATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Każdy wchodząc w inwestycje powinien ja zaplanować. Gdybym tak jak Ty sprzedał przy 1.90 zrealizowalbym ok 70% zysk ale ja założyłem swój zysk na wyższym poziomie. Moja znajomość AT nie jest na tak wysokim poziomie abym widział ze będzie duży spadek. Nie wierze tez do końca ze na forum gdzie rozmawiają ze sobą obcy ludzie ktoś bezinteresownie mnie przed czymś ostrzeże. Dlatego tez opieram się na własnej wiedzy i trzymam przyjętych wcześniej założeń. Aktualnie jestem już na ponad 10% minusie ale to są akcje i jeśli ktoś inwestuje w taki instrument to godzi się na duże bujanie, jeśli nie to jest w niewłaściwym miejscu. U mnie nie nastąpiły zdarzenia pod które tu wszedłem, nie minął czas inwestycji ani nie zrealizowałem założonego zysku a zatem wciąż tu jestem i co bys nie napisał to będę póki nie wypełni się przynajmniej jeden cel.
    Już tak się nie spinaj zobaczymy czy zejdzie poniżej 0,9
    Myślę ze mogą podejść do 1.07-1.10, jak to ich zatrzyma to potem jeszcze jeden zjazd, i wtedy dwa cele 90 gr... a nawet 60 gr.
    Ale tu rządzą emocje i niusy ... a ze wszystko pasuje do dobrego AT nie moja wina :)

link 
    żyjesz/utrzymujesz się wyłącznie z inwestowania na podstawie at ? ... jeżeli nie to wydaje mi się, że nie za bardzo jest o czym rozmawiać ... jest to po prostu hobby/zabawa ... nie mająca związku i konsekwencji realnego inwestowania ...
    do Tadka: nie uśredniaj ... szczególnie gdybyś miał przekroczyć zakładaną pierwotnie wielkość pozycji ... to jest najczęstsza przyczyna znacznych strat ... zawsze trzeba się liczyć z tym, że sytuacja będzie inna niż się zakłada i że dana inwestycja, szczególnie w takiej sytuacji jak ta, zakończy się bardzo dużą/całkowitą stratą ...
    tak nie pracuje na etacie, muj etat to forex kontrakty i akcje...
    Popatrz na to :) to działa ale trzeba umieć używać znać formacje odwracające itd itd
    I główny warunek nie być chciwym, małymi łyżkami da się jeść do syta.
    Weźmiesz chochle i się pooblewasz

Przykład NZDCAD - Technika overbalance, pomiary fibo, składanie struktury falowej.... 61,8 z 161,8, grasz fale C i o to chodzi, albo grasz po korekcie.
    Korekt jest tylko kilka rodzajów :)
    Ale trzeba było usiąść na 4 literach na pól roku i sie tego nauczyć

link
    Nie inwestuje się full w takie niepewne spółki to jest primo.
    Kazdy inwestuje według tego co chce, dla mnie to jednak nie zabawa.
    Ja narazie raz obróciłem GTN, trzymałem kilka mc z hakiem ale dało 120%

link 

gratuluję, ale to o niczym nie świadczy ... jeżeli jest to twoje hobby to świetnie, nie ma w tym nic złego ... ale nie można tego w żaden sposób porównywać do zarobkowego/zarabiania inwestowania ... a szczególnie nie można porównać metod, ich rezultatów, i wniosków płynących z ich stosowania jako hobby ... nie znam żadnych długoterminowych inwestorów żyjących z giełdy, którzy decyzje inwestycyjne opierają przede wszystkim o at ... a do kasyna to i ja czasem zajrzę, postawie zgodnie z wymyślonym systemem i nawet czasem coś wygram ... ale jakbym podsumował to w długim terminie jestem zdecydowanie na minusie ...
    hobby sie nie najem... Od 2 lat to moja praca, szkoda ze tak późno dotarłem do odpowiedniej wiedzy, opartej o wolumen, fibo i elliotta w praktyce a nie książkowego.
    Jestem day traderem na forex i cfd, na akcjach inwestuje w dłuższym terminie zgodnie z analiza wczesniejsza, na kupno GTN czekam juz dlugo.
    Zobacz na anulowane zlecenie GTN z posta wyżej i porównaj z wykresem gdzie chciałem kupić na c w B, następnego dnia bym dostał ale miałem ważniejsze sprawy i nie bylem przy rynku.
    Dzięki za fajne wykresy i przyszłe scenariusze
    Zobaczymy jaką drogę obiorą
    A swoją droga to fund spadkowy wciąż jest na Noblu
    2 lata to dość krótko, mówią, że do 10 lat to hobby ... rynek fx jest najbardziej płynnym i efektywnym rynkiem na świecie ... jeżeli ram zarabiasz na podstawie at, to jesteś jednym z niewielu/jedynym inwestorem na świecie, który to robi ... takie są statystyki ... krótkoterminowe zmiany kursów na płynnych aktywach są nieskorelowane ... wykonano dziesiątki takich analiz na różnych rynkach ... wszystkie dały taki sam rezultat ...
    2 lata mija odkąd rzuciłem etat, bo w DT mi utrudniał sprawę albo praca na etacie albo Forex, a ja znam kilka osób co na AT zarabiają, choćby R. G. z Wrocławia,
    na rynkach finansowych jestem od 2000 roku, wtedy to było hobby i gra na wróżenie z fusów chociaż wtedy AT oparta o stochastica rsi cz macd działała duzo lepiej niz w czasach algo.Teraz czytam rynki, charaktery rynków itd szukam ruchów grubasów i przyłączam sie do nich, jest tego duzo i w 5 h nie do ogarnięcia trzeba sie tego nauczyć zęby wiedzieć kiedy mamy do czynienia z ukryta sprzedażą i trzeba uciekać, kiedy mamy do czynienia z kampania zakupowa przez profesjonalistów itd itd, A Ty pisz swoje ze się nie da, AT to jest narzędzie dasz komuś kto nie umie machać cepem i sobie sam głowę rozbije bo cep potrafi oddać. Do tego by na rynku nie dać sie wykosić potrzeba jeszcze dobrego MM i trzymania się zasad
    czy inwestując patrzysz jaka jest wartość rynkowa spółki?
    czy inwestując patrzysz jakie wyniki finansowe ma spółka?
    Ogolnie czytam wykres czyli AT, ale jeśli biore jakaś spółkę na tapetę to podstawowe wiadomości o niej czytam żeby się nie wkopać, ale trigerem i tak jest AT. Jak jest duze ryzyko bo balon jak to jest mała pozycja.
    Nie patrząc na AT,tylko na AF brali zaślepieni inwestorzy nawet po 2,70 i jak na tym wyszli ? Odnośnie niedowatrościowania i przeszacowania to patrzenie tylko na to jest niezbyt rozsądne.Jest wiele spółek gdzie te wartości są znacznie przesadzone a mimo to trwa bardzo długo.Nie ma dobrego technika by nie patrzył również na AF,natomiast fundamentalni nie interesują się AT w ogóle i często nie znają nawet jej podstaw co widzę jest powszeche wśród akcjonariuszy GTN.
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: ~Slawek [84.10.150.*]
    Makler73 i to co piszesz jest rozsądnym podejściem. jest coś takiego jak mechanika ceny czyli zachowania które się powtarzają może wyda się to wielu dziwolągiem ale są techniki które potrafią przewidywać zachowania. Działa to od dziesięcioleci i będzie działać dalej. Wszyscy wiemy ze trigerem do korekty ..... czytaj spadków... są złe informacje czy to dane czy to trupy z szafy... każda inwestycja przez to jes obarczona ryzykiem, błędem jest szukanie wejść w dołku czy tez wyjść na szczycie... z całego chleba ja chce wykroić swoją ćwiartkę. plan transakcji to wielkość, wejście, SL i TP. Ja do tego potrzebuje drogowskazów które rysują się na wykresie a te znaki pozostawia po sowie smarth money. te znaki to odpowiednie świece z odpowiednim wolumenem i dużym i ultra dużym i malutkim na tzw małym spredzie. Taka analiza daje mi szanse zarobić swoje 3 grosze
    Tutaj wyśmiewają wszystko czego nie rozumieja.To ich obrona,jedyna jaką posiadają.Najwieksze dziwolągi to osobniki czekające miesiącami albo latami na zysk i gdy w końcu nadchodzi i to oakazały to nie realizują bo twierdzą że inwestowanie polega nie na zarabianiu tylko na czekaniu.Czekają więc dalej a cały zysk zostaje utracony więc czekają dalej.na zysk.Wzrośnie i spadnie jeszcze kilkakrotnie a oni dalej będą czekać bo ich zdaniem na tym polega inwestowanie aż w końcu sprzedadzą ze stratą jak to często bywa po pęknięciu bańki spekulacyjnej co ma miejsce właśnie tutaj.To są właśnie DZIWOLĄGI.
  • Re: Czyste AT bez fundamentów cd. Autor: ~slawek [84.10.150.*]
    Wszystko zgodnie z planem, spodziewam się raczej pogłębienia, niż wzrostu, ale nic nie musi :)
     link 
  • Re: Czyste AT bez fundamentów cd. Autor: ~44 [77.89.126.*]
    Raport Pelikana
    @44 i w związku z tym? nie masz co pisać merytorycznie.... to odpuść
  • Re: Czyste AT bez fundamentów cd. Autor: ~hmm [91.224.185.*]
    Sławek spodziewasz sie spadków?A jak jutro zaskoczy cie raport to co:)50:50
    Czekam na Znaki od smart money teraz ich brak, na ostatnim wykresie, widac ze overbalance sie broni, brak volumenu na wzroście.
    Koniec fali C zwykle cechuje sie wysokim volumenem, dlatego czekam, Cześć korekty została wykonana, typowe 1:1 zostalo ciut wybite, bo 1,10, ale brak popytu. Brakuje mi ostatniej nogi czyli nowego dołka i to musi byc na dużym sypani, a zarazem wejściu SM :) i zapakowaniu towaru na kampanie wzrostowa :)
  • Re: Czyste AT bez fundamentów cd. Autor: ~hmm [91.224.185.*]
    Ale przyznam ,że sam czekam z zakupem to jeszcze nie to dziś wykres mówił spadki sprawdziło się zobaczymy jutro.
  • Re: Czyste AT bez fundamentów cd. Autor: makler73 [83.26.224.*]
    Zejście na dużym obrocie obecnie to możliwe bo złych wynikach a wtedy to kierunek 0,70 a nie druga noga w okolicy 1.
  • Re: Czyste AT bez fundamentów Autor: ~bbb [89.64.5.*]
    Sławku, jeśli tylko na podstawie FIBO prognozujesz kurs, to zmarnowałeś ten okres od 2000 r.

[x]
GETIN -0,59% 0,50 2026-04-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.