• Wyniki Autor: ~Stoik [5.173.232.*]
    Po wynikach za 1 kwartał IB będzie miał ujemny kapitał własny. To definitywnie zakończy działalność tego para banku. W kolejnym kwartale bliźniaczy bank podzieli losy. To spowoduje zakończenie żywota przez spółkę holdingowa. Czy wy tego nie widzicie?
  • Re: Wyniki Autor: ~MIKI [193.34.55.*]
    Następny pseudospecjalista od bankowości i spółek prawa handlowego...….mistrzu jak wyliczyłeś te ujemne kapitały, proszę o przedstawienie danych - na liczbach?
  • Re: Wyniki Autor: ~Glapa [213.156.99.*]
    co do zasady sie nie wypowiadam na bzdurne posty, ale tu się wypowiem:)

odetnijmy idea....

100 baniek zysku, wycena 200 baniej.. jak to widzisz?
    okay wlicz w to perturbacje... resztę zostawiam rozumnym, bo tu nawet ekonomem nie trzeba być:)
  • Re: Wyniki Autor: ~Stoik [5.173.232.*]
    Co to za bzdury!? Ciągle czytam o jakiś wartościach księgowych. Wartość realna tych aktywów jest taka, że generują stałą powtarzalną stratę. Dlatego nikt nie kupuje tych banków, bo sprzedający musiałby dopłacić, a nie chce. Zarządy natomiast są tak mądre, że właściwie nie wiedzą co dalej robić.
  • Re: Wyniki Autor: staryznajomy [95.41.40.*]
    Stoik poczekaj i sie nie nerwuj to zobaczysz haha twój upadek a nie banki naiwniaku
    Zostaw amatorze swoje osobiste wycieczki dla żony. Kupuj i czekaj na efekty.
  • Re: Wyniki Autor: ~grzesiek [93.105.242.*]
    Ja jestem umoczonym akcjonariuszem ale nie spodziewam się jeszcze dobrego raportu za 1 kwartał myślę że poprawa nastapi dopiero w 3 kwartale jak się trochę uspokoi w około banku. Na razie wysokie lokaty zabierają zyski i zaniżają marżę na kredytach. Mogą być jeszcze straty jakies 100 - 200mln zł na Idea co będzie miało wpływ na Getin. Dopiero po tym będzie lepiej a gdzie będzie kurs akcji się okaże.
    Nie sądzisz, że gdyby to było takie proste to byłaby kolejka inwestorów? A nie ma nikogo.
    Dnia 2019-05-17 o godz. 14:27 ~Stoik napisał(a):
    > Nie sądzisz, że gdyby to było takie proste to byłaby kolejka inwestorów? A nie ma nikogo.

Czemu manipulujesz? Skąd wiesz, że nie ma nikogo? Podziel się swoją wiedzą, moja z mediów jest inna.

Nie manipuluję. Nikt nie kupił. Dlaczego, to już napisałem.
    hahaha kolego zmieniasz front..napisałeś "Nie ma nikogo" jakbyś to wiedział. Ja tego nie wiem, wiem, że ktoś bada banki jakby był zainteresowany. To jest fakt. U ciebie jest czysta manipulacja, zastanawiam się po co ją stosujesz?:)
    A to, że jeszcze nikt nie kupił, cóż widzę, to po kursie i nic nowego nie powiedziałeś...ale to nie oznacza, że "Nie ma nikogo"...

A co ty myslisz, ze to jest zakup bulki w piekarni hahahaha
    I dokladnie manipulujesz piszac " A nie ma nikogo"
    Masz wiedze ze nie ma nikogo ? Podziel sie cwaniaczku
    Oczywiście że mam wiedzę. To napisze jasno o mojej wiedzy, nikt nie kupił i nie kupi. Każdemu inwestorowi łatwiej jest odpalić nowy bank, a na pewno taniej.
    Dnia 2019-05-17 o godz. 15:04 ~Stoik napisał(a):
    > Oczywiście że mam wiedzę. To napisze jasno o mojej wiedzy, nikt nie kupił i nie kupi. Każdemu inwestorowi łatwiej jest odpalić nowy bank, a na pewno taniej.

Kolejne manipulacje, ale widzę, że się kolaga trochę przestraszył:D i dobrze, bo na upartego dałoby się sprawę za to wytoczyć:)
    Na pewno są 2 rzeczy i i może trzecia, to fakt, że sposób pisanie tutaj zależy od tego czy się akcje ma, czy ich się nie ma:) ty nie masz, ja mam...
    Cała reszta, to przeczytane spekulacje z jednego z portali, może nawet na bankierze, była taka dywagacja, czy lepiej nowy bank, czy możę ten bank ...
    Podkreślę to ....było to rozważanie, a nie pewnik jaki ty manipulancie stosujesz.
    Jako, że mam ten papier, znasz moje stanowisko w tej sprawie, a ty jako, że nie masz uważasz że łatwiej i tniej jest to zrobić od 0.
    Podkreślę to jest twoje subiektywne(bo nie masz akcji) zdanie, jak i cały ten wątek, a nie wiedza, bo tej za wiele nie masz skoro tak manipulujesz. A może jednak masz???:)))
    Kolegi szukaj wśród innych posiadaczy akcji tego tuza giełdowego. Nie rozsmieszaj mnie proszę.
    A nie doczytałem. Jak masz to gratuluję zakupu i życzę wysokiej stopy zwrotu. Wyglądasz jednak na realiste i wiesz, że wpadles. Nie życzę źle więc mam nadzieję, że nie za dużo.
    sam sie pogubiłeś w tym co piszesz...nie życzysz, potem jednak życzysz:D i jeszcze nie chcesz kolegą, zostać...

fakt nie chciałbym się z toba napić wódki, bo nie wiadomo co by wstąpiło, który ty, by się nagle pojawił, ten dobrze życzący, czy może ten nie życzący źle:) a możę ten co tak manipuluje i stara się ludzi wystraszyć:) bo akcji nie masz, to po jakiego się o nas martwisz i wątki zakładasz:D???

wielu was się pojawiło ostatnio, naprawdę wielu:)
    Biorę to za dobrą monetę.
    Nie strasznę, raczej równoważę wpisy naganiaczy na aktywa z tej stajni. Nie znam nikogo, kto długoterminowo na nich zarobił. Zaklinacie rzeczywistość. Nie pamiętam też żeby jakieś zapowiedzi były spełnianie np odzyskanie rentownosci, koniec z odpisami, inwestorzy, fuzje itd...
    Stoik tym postem udowodniles swoja intelektualną i ekonomiczną miernote hahaha. Łatwiej odpalić nowy bank ? Hahahaha
    Chyba tak. Podobno potrzeba ze 4 mld na ratunek. Za tyle nie odpalisz?
  • Re: Wyniki Autor: yoggi [46.134.181.*]
    Widzisz Stoik... gdybys miał choć podstawowa wiedzę w temacie na który się wypowiadasz to wiedziałbyś ze to ze ktoś posiada kapitał wcale nie znaczy ze może otworzyć sobie bank w Polsce. Podstawowa bariera może być np. otrzymanie licencji bankowej.
  • Re: Wyniki Autor: yoggi [46.134.181.*]
    Zreszta nie bardzo widzę sens dyskutowania z kimś kto akcji nie posiada i posiadać nie chce. Zastanawia mnie jednak co tu robisz skoro taka padaka?
  • Re: Wyniki Autor: ~Alex [79.195.20.*]
    A kto od kłamcy i złodzieja cokolwiek kupi???
  • Re: Wyniki Autor: ~smokofilomidanek [94.254.184.*]
    jak cos ma wartość księgową to bedzie miec i rynkową - proste jak budowa cepa.jak to mówia strozytni indianie czy ktoś tam podobny/ a na teraz to tylko fraszki jak ongiś na stal ex czy amice
    Może mieć jak jest szansa na naprawę tego aktywa, a to kosztuje. Ciągle produkuje zły towar, a nie ma kasy na poprawki. Inni nie dają i co dalej?
  • Re: Wyniki Autor: ~smokofilomidanek [94.254.184.*]
    napisałem chyba coś !
  • Re: Wyniki Autor: ~Leo [5.173.120.*]
    Akcjonariusze wyrównana każdy do akcji dołoży 97gr i będzie na 0
  • Re: Wyniki Autor: ~MIKI [193.34.55.*]
    Stoik, pseudoekspercie i naganiaczu na spadki, nadal czekam na Twoje wyliczenie ujemnych kapitałów IB....gdzie liczby!!!!! Pisać ogólniki to potrafisz, choć jak ktoś zna się na tym co piszesz to i nawet tego nie potrafisz, więc pokaż jak to wyliczyłeś co prezentujesz jako pewnik???

Przyjdzie dzień, że pójdzie info o sprzedaży przez LC GNB i wszyscy naganiacze na spadki znikną w milczeniu, bo będzie w trzy dni UP 500%. Przy przeprowadzonych porządkach GNB będzie generował roczny zysk na poziomie min. 500 mln, a przy synergii z innym bankiem lub dodatkowym rozwoju jeszcze więcej.....tak więc kupno tego banku to naprawdę korzystny interes, ale wiadomo że wszystko wymaga czasu.....a Wy się podniecacie że nie ma inwestora po trzech miesiącach od rozpoczęcia DD.

I warto pogodzić się z tym iż obecnie już jest bardzo tanio i taniej nie będzie!!!!!!!!

Będzie taniej i to dużo. Porządki z tego co wiem trwają już 4 ty rok. Weź sobie aktualna wartość kapitalu własnego IB i odejmij 300 mln. Nie wyjdzie minus?
[x]
GETIN 0,00% 0,50 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.