W pierwszym kwartale miało wpłynąć 1,2 mln zl z cyfrowej zabawki ale widać się nie wyrobili. Zatrudnienie faktycznie wzrosło znacząco, i w dalszym ciągu szukają kogoś do pracy.
Dnia 2019-05-15 o godz. 23:39 ~Jan napisał(a): > Szara eminencja z wielkim ego wreszcie przestanie psuć biznes.
To jest zastanawiające jaką rolę pełnił chłopak... Wydaje mi się że jego kontakty się wyczerpały... i szczerze mówiąc bardziej od raportu interesuje mnie kto go zastąpi. Zatrudnianie ludzi to dla mnie jeden z nielicznych "+", co wskazuje raczej na rozwój...
"Emitent poniósł bardzo duże koszty związane z realizacją projektów (w szczególności w zakresie dodatkowego zatrudnieniaoraz współpracy B2B), natomiast przychody z ich realizacji będą osiągnięte w okresie późniejszym, głównie w III i IV kwartale 2019 r." "W pierwszym kwartale 2019 r. Emitent kontynuował umowy podpisane w latach wcześniejszych, które do dnia publikacji niniejszego raportu nie zostały jeszcze zakończone. " jakąś tam nadzieję dali na ten rok, kontrakty z Cyfrowym Odkrywcą w toku amortyzacja dołuje wyniki, ciekawe jak długo jeszcze na plus z raportu: większa ekspozycja Milisystem i wzrost zatrudnienia
Sorry Panie/Panowie, wysypałem się. Czekam tutaj 2-3 lata na jakaś zmianę i nic. Wolę zrobić obrót na innych spółkach.
Spółkę oceniam jako trup i grupę oszustów, którzy złapali wielu ludzi na chwytliwe słówka o nowych technologiach. Potwierdzeniem mogą być kontrakty np. za 16mln, gdzie rentowność projektu była żadna.
Przecież te ich raporty to same androny. Sprzedaż w 1Q19 prawie 0,5 mln a koszt samych usług obcych prawie 0,6! Tak samo jak patrzę na 1Q2018 koszt tylko materiału to prawie 70% sprzedaży (przy świadczeniu głównie usług it hehe). Marża ujemna to są wszystko bujdy na kółkach i to kwadratowych.
"Liczba osób współpracujących na podstawie wyżej opisanych umów wynosi na dzień 31.03.2019r. – 89" to oni "robią" koszty usług obcych, ale chyba dobrze że coś robią
Dnia 2019-05-17 o godz. 16:10 ~macgregor napisał(a): > Trochę poszło tych akcji po 20gr. Gdybym miał wolne środki, to chętnie bym przytulił po tej cenie.