• info neutralne? Autor: ~src [88.156.133.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOFTBLUE-Rezygnacja-czlonka-Rady-Nadzorczej-7669333.html
  • Re: info neutralne? Autor: ~Olender [89.71.131.*]
    Dnia 2019-05-15 o godz. 19:30 ~src napisał(a):
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOFTBLUE-Rezygnacja-czlonka-Rady-Nadzorczej-7669333.html

Zobaczmy jeszcze sprawozdanie...
  • Re: info neutralne? Autor: ~src [88.156.133.*]
    Przychody malutkie. Kasy ubywa. Jedynie zatrudnienie w górę. Kierule chyba znowu liczą na nagrodę biznesmena roku :)
  • Re: info neutralne? Autor: ~Jan [89.78.249.*]
    W pierwszym kwartale miało wpłynąć 1,2 mln zl z cyfrowej zabawki ale widać się nie wyrobili.
    Zatrudnienie faktycznie wzrosło znacząco, i w dalszym ciągu szukają kogoś do pracy.
  • Re: info neutralne? Autor: ~Jan [89.78.249.*]
    Szara eminencja z wielkim ego wreszcie przestanie psuć biznes.
    Dnia 2019-05-15 o godz. 23:39 ~Jan napisał(a):
    > Szara eminencja z wielkim ego wreszcie przestanie psuć biznes.

To jest zastanawiające jaką rolę pełnił chłopak... Wydaje mi się że jego kontakty się wyczerpały... i szczerze mówiąc bardziej od raportu interesuje mnie kto go zastąpi. Zatrudnianie ludzi to dla mnie jeden z nielicznych "+", co wskazuje raczej na rozwój...
  • Re: info neutralne? Autor: ~qaz [89.35.145.*]
    "Emitent  poniósł  bardzo  duże  koszty  związane  z  realizacją  projektów  (w szczególności  w  zakresie  dodatkowego  zatrudnieniaoraz  współpracy  B2B),  natomiast przychody z ich realizacji będą osiągnięte w okresie późniejszym, głównie w III i IV kwartale 2019 r."
    "W  pierwszym  kwartale  2019  r.  Emitent  kontynuował  umowy  podpisane  w  latach wcześniejszych, które do dnia publikacji niniejszego raportu nie zostały jeszcze zakończone. "
    jakąś tam nadzieję dali na ten rok, kontrakty z Cyfrowym Odkrywcą w toku
    amortyzacja dołuje wyniki, ciekawe jak długo jeszcze
    na plus z raportu: większa ekspozycja Milisystem i wzrost zatrudnienia
  • Re: info neutralne? Autor: ~optymista [217.237.185.*]
    Sorry Panie/Panowie, wysypałem się. Czekam tutaj 2-3 lata na jakaś zmianę i nic. Wolę zrobić obrót na innych spółkach.

Spółkę oceniam jako trup i grupę oszustów, którzy złapali wielu ludzi na chwytliwe słówka o nowych technologiach. Potwierdzeniem mogą być kontrakty np. za 16mln, gdzie rentowność projektu była żadna.
  • Re: info neutralne? Autor: ~TRANSEK [91.233.73.*]
    Smutne, ale prawdziwe.Ja im daj jeszcze 3 lata bonusu, jezeli w tym czasie nic nie zmienia na plus to upadna.
  • Re: info neutralne? Autor: ~DziadOK [217.153.64.*]
    Przecież te ich raporty to same androny. Sprzedaż w 1Q19 prawie 0,5 mln a koszt samych usług obcych prawie 0,6!
    Tak samo jak patrzę na 1Q2018 koszt tylko materiału to prawie 70% sprzedaży (przy świadczeniu głównie usług it hehe). Marża ujemna to są wszystko bujdy na kółkach i to kwadratowych.
    "Liczba osób współpracujących na podstawie wyżej opisanych umów wynosi na dzień 31.03.2019r. – 89"
    to oni "robią" koszty usług obcych, ale chyba dobrze że coś robią

• Re: info neutralne? Autor: ~DziadOK [217.153.64.*]
    Te 89 osób, które "coś" robią to chyba rodzina i znajomi Kieruli.
  • Re: info neutralne? Autor: ~TRANSEK [91.233.73.*]
    Pytanie co robia? Z checia bym zobaczyl jak skladaja drony i roboty. :)
  • Re: info neutralne? Autor: ~src [46.134.90.*]
    Właśnie rano na open widziałem że ktoś stracił cierpliwość. Ja czekamdo kwartału w którym rozlicza projekt który robią z wzl i zobaczymy co dalej.
  • Re: info neutralne? Autor: ~mały [83.22.252.*]
    a kiedy jest rozliczenie kontraktu z wzl ?
  • Re: info neutralne? Autor: ~src [5.184.244.*]
    Z nimi to ciężko cokolwiek precyzyjnie powiedzieć. Oby do tego czasu spółka była w obrocie
    Kuczur wywala :)
  • Re: info neutralne? Autor: ~TRANSEK [91.233.69.*]
    KTO TO KUCZUR ?
  • Re: info neutralne? Autor: ~src [5.184.244.*]
    Ten co zrezygnował. ukryciaka postawił. Aż tak mu ten papier ciąży na rachunku?
  • Re: info neutralne? Autor: ~macgregor [37.47.29.*]
    Trochę poszło tych akcji po 20gr. Gdybym miał wolne środki, to chętnie bym przytulił po tej cenie.
    Dnia 2019-05-17 o godz. 16:10 ~macgregor napisał(a):
    > Trochę poszło tych akcji po 20gr. Gdybym miał wolne środki, to chętnie bym przytulił po tej cenie.

Weź kredyt ;)
[x]
SOFTBLUE -0,38% 0,26 2026-04-27 13:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.