• Dywidenda ma znaczenie negatywne dla małych> Autor: ~karol [89.64.5.*]
    Dywidenda 0.75 zł -a po odcięciu spadnie jeszcze 80 gr -czyli spadnie około 1.60zł.
  • Re: Dywidenda ma znaczenie negatywne dla małych> Autor: ~yogeeboo [185.25.122.*]
    ile razy będziesz to pisał?

• Re: Dywidenda ma znaczenie negatywne dla małych> Autor: ~ToMike [46.76.35.*]
    A ja inwestuje głównie w akcje spółek dywidendowych. Po prostu te zyski mniej mnie bolą ;).Podatek od zysku z handlu akcjami jakoś boli mnie jednakowo, niezaleznie czy zarobię 5000 czy też 30000 ;). Tak juz mam ;))))))))))))))
  • Re: Dywidenda ma znaczenie negatywne dla małych> Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Karolu, odcięcie jest w dniu wypłaty dywidendy, a jak na razie nie znamy nawet terminu wypłaty, bo zostanie ustalony na Walnym. Ale też Walne nie przegłosowało ostatecznej wysokości zaproponowanej dywidendy.
    Czyli dzisiejsze odcięcie jest do czego przepraszam? 
    A skoro jeszcze nie wypłacono dywidendy, a w firmie nie zawalił się sufit, to jakiemu "trzęsieniu ziemi" w spółce Newag zawdzięczamy dzisiejszy bardzo pokaźny spadek? Ale tak konkretnie! Co takiego się stało?
  • Re: Dywidenda ma znaczenie negatywne dla małych> Autor: ~moby_dick [83.25.235.*]
    Uwaga! Info dla analfabetów ekonomicznych:

Od czasu ogłoszenia piątki kryształowego, GPW spadła o ok. 10%
    Tylko dzisiaj Wig20 -1,91
    Nasze srebra rodowe: Alior -2,52%, KGHM - 3,40%, Lotos -3,14%, Pekao -2,56%, PKN -3,99%
    Taka dobra zmiana

Jedno Wam powiem: lepiej nie będzie.

• Re: Dywidenda ma znaczenie negatywne dla małych> Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    "Znafco" KGHM spadł głownie z powodu kolejnej odsłony wojny cenowej USA - Chiny, czego efektem jest spadek cen surowców w tym mocny spadek cen miedzi w ostatnim miesiącu i ryzyko dalszych zawirowań. W przypadku banków obawa o spadek akcji kredytowej w bankach.
    "Znafco", w jakim stopniu dotyczy to Newagu? Bo niższe ceny surowców w tym miedzi dla producentów maszyn i urządzeń, ceny energii wytwarzanej z wielu surowców są korzystne.
    "Znafco" jeśli twoim wyjaśnieniem spadków jest szeroki rynek albo choćby sWIG80, to Newag wypada na nim znacznie gorzej chociaż ma wyniki za 2018 znacznie lepsze niż wiele spółek z tego indeksu, a perspektywy stabilne. A kiedy szeroki rynek rósł, jak na drożdżach, Newag uparcie stał w miejscu. Dlatego zmień płytę, bo trudno słuchać chrzanienia tego samego głodnego kawałka o "analfabetach ekonomicznych", gdy w obliczu faktów o Newagu to Ty nim coraz wyraźniej jesteś. I odteguj się od innych ekonomistów, którym póki co możesz czyścić buty, jak Ci pozwolą.
    A złodziejskie OFE słusznie idzie do piachu, a w raz z nimi zarabianie "za nic" i po nic, za to z wysoką prowizją.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.220.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.