• zdziwienie inwestorów Autor: ~Antyleszcz [95.160.159.*]
    Zawsze ale to zawsze inwestorzy snują dziwne wizje i domysły gdy kurs bez powodu spada. A to że:
    1. no przecież ktoś te akcje odkupił, nie po to kupił aby stracić
    2. przecież firma przynosi zyski, ma majątek, nie jest przecież bankrutem,
    3. jest jeszcze w akcjonariacie jakś "grubas" on nie pozwoli na upadek firmy, on pewnie ma jakiś plan
    4. zaniżanie przed odpałem (mój ulubiony slogan), ktoś celowo zaniża aby tanio odkupić :-)
    5. no przecież podpisali super kontrakt, mają super projekt, jak to wypali to kosmos
    6. itd, itp.
    Zawsze, ale to zawsze akcjonariusze którzy tak myślą otrzymują solidną lekcję pokory od giełdy i sromotne straty. W wielu przypadkach firmy z poważanymi problemami w których insiderzy(czyli zarząd i główni akcjonariusze) już wiedzą a akcjonariusze dopiero się dowiedzą za jakiś czas, po prostu upadają. Przykładów jest mnóstwo na giełdzie, tylko trzeba chcieć poszukać, przykłady gdzie z dnia na dzień bez zapowiedzi firmy z zyskami zaczynały upadać: Loyd, Indata, Arrinera, EBC, GrJaguar, MacroGames, Erne, itd, itp.....

Pamiętajcie, insiderzy wiedzą o spółce wszystko, insiderzy sprzedają na giełdzie dopiero wtedy jak nie mogą sprzedać w transakcji pakietowej poza giełdą, sprzedają wtedy jak nikt nie chce od nich odkupić, sprzedają wtedy jak firma chyli się ku upadkowi, itd. itp.
    Wy żyjecie przeszłością, snujecie domysły na podstawie starych raportów a insiderzy więdzą więcej, wiedzą wszystko, widzą od was lepiej i więcej a wy chcecie ich "ograć"?????
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~helo [83.30.143.*]
    To jest dobry moment by kupić :)
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~Roger [5.173.211.*]
    Idealna skorupa na przejęcie.
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~antykominiarz [178.36.232.*]
    ..więc kupuj
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~helo [83.30.158.*]
    śr 30
    25 dokupie gdyby było tylko nie bd
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~łapaczklinów [37.8.230.*]
    Kakaja skorupa ?
    Wyniki so ? So !!!

z bisnesa radara:

Wartość teoretyczna 1.88 .....mediana
    Potencjał zmiany +572.88%
    =======================
    Wartość teoretyczna 11.42 ....sredniaja
    Potencjał zmian y+3977.50%

Wot i szto ???
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~Zbik07 [5.173.233.*]
    Zaniżone na maxa już nikt nie chce oddać czuję że niedługo się coś ciekawego dowiemy
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~Nade [31.0.23.*]
    Kierunek NASDAQ....albo inny Shanghai ?
    Bez przesady można się śmiać ale tu się coś szykuje i przed walnym jeszcze rakieta wystartuje kapitalizacja śmiech na sali
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~kolo [185.6.113.*]
    Wiadomo co sie szykuje, emisja prywatna po 10 groszy bez prawa poboru dla tych co sie ostatnio wysypali z akcji. za coś przeciez musza kupić te tysiące skuterów.
    Niech robią jak faktycznie ten biznes ma hulać to tu będzie jeszcze jazda
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~zxc [89.64.11.*]
    Dnia 2019-05-09 o godz. 18:05 ~kolo napisał(a):
    > Wiadomo co sie szykuje, emisja prywatna po 10 groszy bez prawa poboru dla tych co sie ostatnio wysypali z akcji. za coś przeciez musza kupić te tysiące skuterów.

Mówili że nie zamierzają inwestować we własną flotę. Naganiać trzeba umieć. Okres zamknięty więc główny na pewno nie sprzedaje.
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~borewicz [188.146.224.*]
    szukają głupich ze skuterami haha oni im tylko naklejki dadzą a ci będą jeździć 24 na dobe czy deszcz czy mróz żeby oni mieli co liczyć hehe
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~kolo [185.6.113.*]
    Ale kto nagania, bo ja w tym gównie siedze ze średnią 78 groszy.
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~Abhorsen666 [88.156.130.*]
    Trzymam kciuki ja miałem podobną średnia i moje nerwy tego nie wytrzymały przy 31 gr. Naprawdę liczę że to ja zrobiłem głupotę. Bo inaczej takie akcje sprawiają że drobni nie chcą wchodzić na GPW
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~helo [83.30.158.*]
    W twoj syt odkupiłbym jutro
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~helo [83.30.144.*]
    Abhorsen666 odkupił gdy mówiłem czy nie
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~Antyleszcz [95.160.159.*]
    a akcjonariusze dalej zdziwieni. Co to się dzieje z kursem, dlaczego tak tani, dlaczego nikt nie kupuje? Dalej nie wiecie? Niczego się nie nauczyliście?
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~helo [83.30.146.*]
    W końcu ruszy :)
    Spokój i kupuj
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~1982 [37.47.28.*]
    Tu każdy ma stratę. Uuuuuuurrrr....aaa zyski up lurs down. Szulernia nie spółka.
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~1982 [37.47.28.*]
    Nawet jak odzyskam stracone pieniądze lub zarobię czy stracę jest mi to w tej chwili totalnie obojętne żeby członkowie zarządu sprzedawali swoje akcje jak trzeba było to sypali komunikatami z rękawa A teraz pewnie sobie uchwałą emisje akcji powołał nowych jazda od nowa tylko takich leszczy jak ja Jest coraz mniej Na tym rynku i każdy z was to jest leszczem bo wszyscy jesteście na minusie
  • Re: zdziwienie inwestorów Autor: ~Franc [5.173.217.*]
    Po takich wynikach może znowu być jazda i odwrócenie trendu.
[x]
ONE2TRIBE 5,51% 0,27 2025-10-24 16:18:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.