• Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~DW [5.173.241.*]
    Zachęcam do walki o publikacje raportu oraz o wykup akcji po znacznie wyższej cenie. Piszcie prawde na ich profilu Linkedin jak to robi Ramzes.
    https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6531566245794455552/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(activity%3A6521564707634184192%2C6531566197983580160)

Czy piszecie sie na zawiazanie komitywy i walke z nimi? Piszcie ile macie akcji, mozemy zawiazac porozumienie. Nie będzie chińczyk pluł Nam w twarz. Mam 17 500 akcji Peixin. Nie pytajcie po ile...
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~urzędas [37.248.138.*]
    Linkedin...bardzo dobry pomysł !!!
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~Tutanchamon [83.10.126.*]
    Dnia 2019-05-07 o godz. 20:54 ~DW napisał(a):
    > Zachęcam do walki o publikacje raportu oraz o wykup akcji po znacznie wyższej cenie. Piszcie prawde na ich profilu Linkedin jak to robi Ramzes.
    > > https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6531566245794455552/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(activity%3A6521564707634184192%2C6531566197983580160)
    > >
    > > Czy piszecie sie na zawiazanie komitywy i walke z nimi? Piszcie ile macie akcji, mozemy zawiazac porozumienie. Nie będzie chińczyk pluł Nam w twarz. Mam 17 500 akcji Peixin. Nie pytajcie po ile...

Nigdy nie zrozumiem Januszy, którzy wyobrażają sobie, że wszyscy inni ludzie to idioci, a oni (Janusze) są tak cwani... Chcecie wywrzeć presję na chińską spółkę, publikując żałosne komentarze na LinkedIn? Powodzenia.
    Normalny człowiek po prostu omijał te akcje z daleka. Niestety kurs nie spada tak drastycznie bez powodu. Przykładowo Peixin wkrótce po debiucie zaprzestał korzystania z usług agencji zajmującej się profesjonalnie relacjami inwestorskimi. Obiecywał sute dywidendy, nie wypłacił (prawie) nic. Itd. itp. Ehhh, takich sygnałów Peixin wysłał dosłownie dziesiątki. Jak mogłeś mimo to skupić 17,500 akcji???
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~urzędas [37.248.138.*]
    Normalny człowiek po prostu omijał te akcje z daleka...... ?

Ty nie pomijasz. Ha,ha...
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: barbrara [83.20.214.*]
    Dnia 2019-05-07 o godz. 20:54 ~DW napisał(a):
    > Zachęcam do walki o publikacje raportu oraz o wykup akcji po znacznie wyższej cenie. Piszcie prawde na ich profilu Linkedin jak to robi Ramzes.
    > > https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6531566245794455552/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(activity%3A6521564707634184192%2C6531566197983580160)
    > >
    > > Czy piszecie sie na zawiazanie komitywy i walke z nimi? Piszcie ile macie akcji, mozemy zawiazac porozumienie. Nie będzie chińczyk pluł Nam w twarz. Mam 17 500 akcji Peixin. Nie pytajcie po ile...

Tak , piszę się na zawiązanie komitywy w walce o publikację raportu i wykup akcji. Mam 8300 akcji ...Jestem gotowa zawrzeć porozumienie. Jak od strony formalnej miałoby to wyglądać ?
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~czalczal [83.21.255.*]
    chinol nas tenteges!
    dobrze ze stadionu 10 lecia ich ,,wyprosili,,!
    umoczylem 2500zl ,kupilem lipiec 2018!
    teraz ruskie dogaduja sie z chinolami!
    dobrze ze sa niuemcy z leopardami!
    chinole bede rypac za fri jak teraz a ruskie dadza zasoby:D
    trzeba uderzyc bo to juz przechodzi wszystko ludzkie wobrazenie!
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~DW [5.173.242.*]
    Odzew słaby. Albo mamy naprawdę mało akcji i jest Nas tutaj niewiele albo inwestorzy kupili i pościeli się od gieldy. Musimy mieć 10% aby chinczyk nie ogłosił przymusowego wezwania. Ktoś ma profil na linkedin? Wyrazcie swoje opinie.
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: barbrara [83.20.143.*]
    Sądzę, że odzew słaby, nie dlatego , że jest nas tak mało...Spróbuję kontaktu z KNF.
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~pawel [37.47.18.*]
    Witam zgłaszam się mam sporo akcji
    Witam zgłaszam się i jestem gotowy podjąć konkretne działania. mam tego sporo
    Witam chętnie się dołączę. mam tego sporo
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~zx [83.10.58.*]
    Dnia 2019-05-09 o godz. 11:40 ~pawel napisał(a):
    > Witam chętnie się dołączę. mam tego sporo

Tak, Pawle, wiemy, napisałeś to trzy razy :)
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~DW [5.173.241.*]
    Nie mam pojęcia w co oni grają i co chcą osiągnąć swoim postępowaniem. Wiem, że ta spółka jest na pewno sporo warta, biorąc pod uwagę posiadane aktywa, głównie środki trwałe i technologie (know how). Poza tym nie wierze, ze tej spolki predzej czy pozniej nie sciagna z giełdy. Udziałowcy Peixin mają sporo akcji tej spółki. Pytanie czy mają 90% czy im jednak trochę brakuje. Ogólnie widzę, że mają Nas głęboko w dupie, jako akcjonariuszy. Pozostaje zatem na pewno zwiększenie hejtu na ich profilu linkedin oraz być może zgłoszenie się do SII z prośba co możemy zrobić w tej sprawie. Być może któryś z akcjonariuszy Peixin jest członkiem SII. Poza tym możemy wyśle maila również do KNF i DM PKO BP, który oferował Nam te akcje w IPO.
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~emiru [83.26.81.*]
    Oni w nic nie grają i nic (już) nie chcą osiągnąć. Chcieli po prostu wydoić frajerów z kasy. Bo z całą pewnością od samego początku nie mieli zamiaru dzielić się zyskami (w postaci dywidend) z drobnymi akcjonariuszami, a tylko uzyskać tanim kosztem potężny kapitał. Wybrali polską giełdę nie z powodu starań kilku cwaniaków z Polski (nie będę wymieniał nazwiska), ale dlatego że na giełdzie londyńskiej czy frankfurckiej chińskie spółki już śmierdziały. Jestem pewien, że cena z debiutu była dla nich ogromnym rozczarowaniem, ale kości już zostały rzucone. Mieli jeszcze nadzieję, że z powodu fascynacji chińskim "cudem gospodarczym", na fali hossy i po rzuceniu jakiegoś ochłapu w postaci dywidendy kurs rynkowy poszybuje, a oni przeprowadzą SPO po kosmicznej cenie i ostatecznie się zwiną. Wszystkie te projekcje wzięły w łeb. Potem jeszcze siłą inercji publikowali raporty, ale kurs rynkowy sukcesywnie pikował, więc było w tym coraz mniej entuzjazmu z ich strony. W końcu wyraźnie zasugerowali, że rezygnują z publikacji raportów, nie publikując samego terminarza. To wszystko układa się w logiczną całość.
    Tak jak piszesz, Peixin wygląda na nowoczesną, nieźle zarządzaną spółkę, do tego z potencjałem. Jedyną nadzieją drobnych polskich graczy jest w tej chwili uszczerbek na reputacji, jakiego zdaje się doznałaby spółka ordynarnie porzucając polską giełdę lub wykupując akcje w trybie wezwania po tak skandalicznej cenie. Chętnie posłuchałbym opinii jakiegoś eksperta w tej kwestii, bo mi taka nadzieja wydaje się dość płonna.
  • Re: Linkedin Peixin - zaczyna się jazda Autor: ~Obserwator [85.14.117.*]
    Na forum bankier.pl było kilku "ekspertów" zachwyconych pseudospółką PEIXIN.
    Najbardziej znani to Andrzej i niejaki Szu, którzy prognozowali wielki rajd na 20-30 zł a doczekali się rajdu na 20-30 groszy.
    Teraz pouciekali jak szczury z zatopionego już statku.
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.