GDDKiA zerwała dwa kontrakty z Salini na A1 i S3. FKD miało na pewno duży kontrakt z Salini - był on zabezpieczeniem w emisji obligacji emitowanych pod koniec 2018 roku. Kasy z tego kontraktu szybko nie będzie, jeśli będzie w ogóle ...
Pod koniec marca kończyli prace na S3. Z tego co mi wiadomo FKD było zgłaszane bodaj we wszystkich przypadkach jdo GDDKiA jako wykonawca kwalifikowany, więc prędzej czy później pieniądze powinny spłynąć.
Super wiadomości Panowie, ale to wasze domysły. Kolejne schody dla firmy. Czemu cena nie rośnie... Bardzo proszę o większy popyt. Mam nadzieję że firma nie straci w tym temacie.
Sam osobiście nie wyobrażałem sobie nawet ceny 15-18 groszy a tu proszę dojechało. Mam nadzieję że nikt nie zamierza tych dolnych szczebli próbować... Jeszcze 4 miesiące temu cena była stabilna a teraz?
Super, że piszesz ale wnieś coś więcej poza lamentem w co drugim temacie. Nikt z nas rok temu nie tak wyobrażał sobie rozwój wypadków, ale taka jest właśnie kondycja budowlanki. Zwija się Salini i inne włoskie firmy, Intercor wywinął niezły numer oraz masa innych firm jest w tarapatach. Zobacz co się działo przed Euro. Wtedy firmom na końcu łańcucha płatności nikt NIC nie gwarantował, a dodatkowo musiały płacić podatek od wystawionych, nieopłaconych faktur. Nie wiem kogo prosisz o popyt. Prosić mogłeś obligatariuszy o rozsądne podejście w temacie restrukturyzacji zadłużenia. Teraz możesz trzymać kciuki albo sprzedawać swoje akcje.
Mam tego 90 tysie y sztuk i nie mam komu sprzedać i tu jest problem. K iuki już mnie bolą od tego ściskania. Jeśli teraz budowlana stoi twoim zdaniem to ja już mam obawy przed tym. Jak przyjdzie prawdziwy kryzys.
Może tro he marudzę ale stracone na tej spółce 75 % kapitału trochę boli. Ta restrukturyzacja zadłużenia.... Czy zdajesz sobie sprawę ile oni wiszą kasy? Mnie osobiście to przeraża... Raporty niby ok ale. Obligacje i szereg innych kosztów... To jest chore, jak tak można?
Nie jesteś jedynym, który stracił i na pewno Twoja strata nie jest największa. Kryzys nadchodzi. Widać to właśnie po sektorze budowlanym i bankowym. Najgorsze dopiero przed nami. Szykują się niezłe zawirowania z BFG przez banki L.C.
>-czy zdajesz sobie sprawę ile ta spółka ma długów? Policz wszystkie obligacje.
Po ostatnich konwersjach na akcje i rolce serii Z wychodzi mi zobowiązań krótkoterminowych: jakieś 14.9 mln zł w obligacjach i 5.4 mln zł w kredytach.
>-co było powodem że spadło na ceny po18 groszy?
Powyższe oraz utrata płynności finansowej spowodowana brakiem rozliczenia przynajmniej 3 kontraktów w tym tego największego w historii, jak również nieudana na dzień dzisiejszy inwestycja w Drewex.
Jeszcze raz przeanalizowałem sytuację ze spłatą zobowiązań do końca roku biorąc pod uwagę ugodę w sprawie serii G.
Sytuacji kredytowej nie znamy, ale trzeba zakładać że zostaje 5.4 miliona do spłaty do końca grudnia. Za serię G muszą zapłacić zgodnie z umową 0.4 mln zł. Za pozostałe serie 13.5 miliona - 2.7mln zł z obligacji serii Z.
Sumując wychodzi około 16.6 mln zł + odsetki dla serii innych niż G. Biorąc pod uwagę, że na koniec roku 2018 było to około 26.5 mln zł to mamy progres, ale nadal jest ciężko. Jeśli spłyną pieniądze za Nadarzyn to będzie szansa na wyjście na prostą.
Z tego co się orientuje to Spółka jeszcze nie zaczęła prac na tym kontrakcie wiec strat nie będzie. To dobra wiadomość w szczególności mając na uwadze problemy z Intercorem. Pewnie będzie szybko wyłonimy nowy wykonawca ski wiec budowa magazynu tez będzie może z lepszym płatnikiem
Jak nie to lecimy na 10 groszy a wtedy już nie będzie chętnych na zakup akcji.
Już ten kurs może świadczyć jednoznacznie... Czy ta spółka ma szansę wyjść z tych długów?
Jasne to mało wiesz.
Mam nadzieję że jakiś idi..ta skupi spółkę w jakimś procencie i moje akcje na S
Mam dość tego waloru on umiera.
Mam tylko nadzieję że spółka nie zejdzie z giełdy.
Nawet nie ma komu sprzedać.