Można powiedzieć że padaka po tym jak w 2017 mieli 5 mln zł. Mówiłem że może być jakiś pasztet. Nie na darmo kurs spada ostro od roku. Wtedy była szansa nawet na 5-6 zł gdyby nie wyprowadzenie kasy przez prezesa. Teraz c/z wzrosła do 6. Na gpw jest mnóstwo spółek teraz tak nisko wycenianych. Najlepsze że będą się teraz chwalić jak to jest dobrze i że zysk wzrósł kilkaset % do 2017. Mam już dość tego gościa niech go zamkną bo jest tego wart za to co robi z akcjonariuszami...
5,7 mln ale odpisu i tak się całego nie odzyska. Pewnie Orlen uratuje Ruch ale warunek rezygnują z odpisu albo zgodzi się ale na jakieś ochlapy rzędu 25%
Slabiuchno. Mi wychodzi zysk za IVkw +1,3mln minus odpis na ruch. Standardowo IVkw jest najlepszy a tu mamy wynik najgorszy od kilku lat. Razem bez odpisów było by ponad 5,5mln co przy obecnej wycenie i tak daje c/z bardzo niskie ale niepokojąca jest tendencja spadkowa, standardowe odpisy co jakiś czas, wyprowadzanie kasy przez prezesa, ogólnie beznadziejna atmosfera. Wygląda ogólnie bardzo słabo...
Najbardziej słabe jest to, ze faktycznie za miesiąc raport za IQ i wychodzi, ze mamy 3 miesiące bez skupu.
Teraz pozostaje liczyć na restrukturyzacje Ruchu i może stamtąd powieje jakiś wiaterek nadzieji na wzrost kursu. Bo bez skupu trudno liczyć na jakiś ruch na spółce. Inna sprawa to, to, ze my teraz poznajemy raport za zeszły rok a oni już znają wyniki za 1Q.
Dobrze, ze wczoraj nie czytałem tego raportu. Miałem przynajmniej miły wieczór.
Mocny spadek dystrybucji obydwu czasopism, jeszcze mocniejszy spadek ilości reklam jak w internecie tak i prasie. Przekonasz się o tym w wynikach za 1Q. Równia pochyla na całego i złotówka na horyzoncie. A jaka przyszłość przy obecnej władzy, sam się zastanawiam gdzie ma rozum ten prezes. Myślał że jest kimś, teraz wszyscy będziemy cierpieć za jego nieodpowiedzialną politykę w biznesie.
To co jest na money.pl: ,,PMPG Polskie Media miały 2,65 mln zł zysku netto, 2,92 mln zł zysku EBIT w 2018 PMPG Polskie Media odnotowały 2,65 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2018 r. wobec 5,69 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie." Nie rozumiem tego. To kto mówi nieprawdę?
I po co takie rzeczy wypisujesz? Przecież 1 zł to nie jest adekwatna wycena tego biznesu.
Tutaj naprawdę było sporo czasu, żeby sprzedać i zapomnieć o spółce. A tak ciagle tu masa marudnych typów. Student przynajmniej sprzedał.
Nie ma chętnych na kupno, bo nie ma pod co. Ale skup na pewno ustabilizuje sytuacje. Tylko, ze przez to zamknięcie posypały się terminy i nie można liczyć go kontynuować.
Warto tez pamiętać, ze ktoś to wciąć kupuje. I nie 100-200 akcji. A ze sprzedają tysiące ? To się nie dziwie. Bo ludziom brakuje już cierpliwości. Gdyby było jednak tragicznie, to by nikt tych tysięcy nie odbierał teraz, tylko czekał na ta wasza zetke.
Tak samo się jej doczekacie, jak radia.
Czyli prezes prawdę mówił, będzie zetka ! Ktoś to kupuje, a na których spółkach ktoś tego nie kupuje? Zawsze jest dawca i odbiorca nawet na bankrutach, do póki nie ściągną z parkietu.
Przedostatnie wsparcie na gniocie dziś poszło. Teraz kierunek jest 1 zł gdzie kurs już przebywał dwa razy w ostatnich 10 latach. Jedyne co może zmienić ten scenariusz to szybki powrót w tym tyg powyżej 1,8 ale w to chyba już nie wierzą najwięksi optymisci. Zresztą kto ma gniota podnieść. Prezes i zarząd nie może kupować a nawet jak by mógł to kurs i tak ma głęboko w.. Bo doi spółkę w inny sposób. Funduszy brak zresztą jak na całym rynku a drobnica jak widać cały czas sprzedaje. Może zanim zamkną dziada czego mu życzę za to co tu robił przyjdzie hossa i jakimś cudem uda się to sprzedać na mniejszej stracie