• Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~literat [92.221.81.*]
    Wszystkich dziś tu zapraszamy,
    Tani walor tutaj mamy,
    Fundy tutaj wychodziły,
    Tanie akcje zostawiły.

Leży papier przeceniony
    Kup go sobie lub dla żony,
    Zainwestuj z pięć tysięcy,
    Będzie warty dużo więcej,

Olej Boba i Romana,
    Mocną kawę wypij z rana,
    Siądż na klopie balast zrzuć,
    Do pokoju potem wroć.

Włącz komputer, wejdż na konto,
    Kliknij enter, akcje kup,
    Póżniej może być za póżno,
    Tani prezent sobie zrób.

• Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [188.147.106.*]
    Milo zobaczyc nowe nicki na forum, a jeszcze piszace wierszem to juz w ogole novum. Chociaz przed laty byl tu taki jeden. Bard sie nazywal i tez pisal wierszem. Pozdrawiam
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Literat [94.254.137.*]
    Już 1,40 na liczniku :) Galileo jesteś wielki :) Na elementalu wezwanie było na 1,15 kurs wystrzelił 100 procent . Czy na Wikanie możliwe docelowo 2,80 ? Taka cena zadawalalaby pewnie mniejszościowych akcjonariuszy
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2020-01-13 o godz. 09:05 ~Literat napisał(a):
    > Już 1,40 na liczniku :) Galileo jesteś wielki :) Na elementalu wezwanie było na 1,15 kurs wystrzelił 100 procent . Czy na Wikanie możliwe docelowo 2,80 ? Taka cena zadawalalaby pewnie mniejszościowych akcjonariuszy

kpisz czy o drogę pytasz ?

26 zł

Wielka radość
    w domu Gucia
    Gucio gumę
    ma do żucia
    przyszła ciocia
    zjadła gumę Gucia
    Gucio g..no ma do żucia
    nowynamasterie bądź realistą i zejdź z chmur na ziemię :)
    Dnia 2020-01-13 o godz. 11:10 ~Literat napisał(a):
    > nowynamasterie bądź realistą i zejdź z chmur na ziemię :)

chłopcze ja chodzę po ziemi a na GPW inwestuję od jej powstania
    więc mnie dziecko nie pouczaj
    nowynamastersie daj namiary na swego dilera sprzedaje dobry towar, z tego co widzę daje niezłego kopa :)
    Dnia 2020-01-13 o godz. 11:14 ~Literat napisał(a):
    > nowynamastersie daj namiary na swego dilera sprzedaje dobry towar, z tego co widzę daje niezłego kopa :)

nie kop Pana bo się spocisz
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~jan_bez_wacka [212.160.172.*]
    Senkju bardzo
    I w ogóle,
    Lot nas czeka
    Nie o bulę!
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [188.147.96.*]
    No cóż tak jak się spodziewałem, mamy drugą odsłonę. Sugerował to w ostatnim czasie chociażby brak uchwały na zbliżajacym się Walnym o umorzeniu. Jaki będzie odzew? Prawdopodobnie niewielki, trudno powiedzieć co zrobi B. Czy będzie jeszcze trzecia odsłona? Teoretycznie jest to jeszcze możliwe bo trochę czasu do maja zostało, ale odpowiedziec na ostatnie pytanie zależy od dwóch pierwszych. Jednakże Literacie na cenę 2,80 w skupie nie ma co liczyć, chyba ze zaraz po skupie byłoby wezwanie B. Czy stac go na taki gest? (nie wiem czy słowo gest jest tu wlaściwe bo niektorzy powiedza ze nawet 2,80 to kpina i biorac pod uwagę kilkunastoletnią historię spolki trochę racji w tym mają). Mnie by ta ceną zadowoliła.
    ........................................................................................................................................................................................................................
    .....................................................Mnie by ta ceną zadowoliła.

czyli list otwarty do buchajskiego
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    Od conajmniej dwóch lat na kazdym kroku zarówno prywatnie jak i publicznie pisałem i piszę, że uwazam ze szansą na wyjscie z tej inwestycji bez strat jest zjechanie ze średnią w okolice wartości księgowej. Taką strategię sam realizuję czasami kosztem róznych wyrzeczeń i stresu i namawiałem do tego innych zwłaszcza gdy kurs był na poziomie 40-50gr. Nie jest to żadna tajemnicą. No ale mozna oczywiście siedzieć z załozonymi rekami i czekac aż mu B. da 26zł
    gdyby wszyscy ("rzucili") się na "wywalane" akcje tak jak pisałeś po 40 i 50 to Wasze porozumienie nie miało by 5%+ , w określonej cenie najprawdopodobniej kupilibyście niewiele albo jeszcze mniej a akcje nie kosztowałyby 40 i 50 lecz więcej (podaż a popyt) temat wikany należy ogarniać szerzej
    WIKANA - notowania spółki
    Kurs odniesienia:1,3500 zł
    Kurs otwarcia:1,3000 zł
    Max 1D:1,3000 zł
    Min 1D:1,3000 zł
    Wolumen obrotu:4 950 szt.
    Wartość obrotu:6 435 zł
    Liczba transakcji : 2

opadły emocje i euforia ?
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~literat [89.229.83.*]
    Zdecyduj się się nowynamastersie o co Ci chodzi. Wysyłasz sprzeczne sygnały.Z tego co widzę trochę niedoświadczonej , nieobytej i niezrównoważonej młodzieży na forum Wikany. Nieopierzonych młodych wilczków . Forum jest dla wszystkich ale nie obrażaj chociaż teraz bardziej doświadczonych akcjonariuszy, którzy dobrze życzą kursowi Wikany.. To fakt ten niski kurs można było wykorzystać a nie czekać z założonymi rękoma i teraz narzekać. Ale tak jest na giełdzie. Inwestorzy nie lubią tanich akcji tylko drogie. Nowynamastersie chyba nalezy do tych drugich :)
    Dnia 2020-01-14 o godz. 11:56 ~literat napisał(a):
    > Zdecyduj się się nowynamastersie o co Ci chodzi. Wysyłasz sprzeczne sygnały.Z tego co widzę trochę niedoświadczonej , nieobytej i niezrównoważonej młodzieży na forum Wikany. Nieopierzonych młodych wilczków . Forum jest dla wszystkich ale nie obrażaj chociaż teraz bardziej doświadczonych akcjonariuszy, którzy dobrze życzą kursowi Wikany.. To fakt ten niski kurs można było wykorzystać a nie czekać z założonymi rękoma i teraz narzekać. Ale tak jest na giełdzie. Inwestorzy nie lubią tanich akcji tylko drogie. Nowynamastersie chyba nalezy do tych drugich :)

życzyć dobrze można sobie i wikanie ale to nie koncert życzeń młodzieńcze mam 65 lat jakbyś się potrudził to z moich wpisów byś to wiedział więc nie udzielaj mi rad zajmij się swoimi wątpliwej jakości rymami
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~literat [89.229.83.*]
    Nigdy bym nie przypuszczał, że człowiek w tym wieku może wypisywać takie dyrdymały. To,że jesteś tak długo na GPW nie jest wcale powodem, dla którego ktokolwiek ma bić pokłony przed Tobą. Pierwszy z brzegu leszcz, który kupi dziś lub jutro akcje i sprzeda w wezwaniu będzie stokroć skuteczniejszy od Ciebie.Nie mówiąc o gościach z jajami, którzy zagarneli po 39 gr i teraz odpowiedzą na zaproszenie do sprzedaży. Oxfordczyk i Gallileo pisza rzetelnie i są realistami. Ty jesteś natomiast nieżle odrealniony a w dodatku niegrzeczny. Ja mam czyste sumienie i mogę sobie spojrzeć w oczy. Zachęcałem do kupna Wikany a oferowana teraz cena jest kilkanaście procent wyższa od daty ukazania się mojego postu.
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [188.147.107.*]
    Gdyby  ktokolwiek więcej "rzucił" się na "wywalane akcje" porozumienia może by i nie było, ale nie było tez ryzyka wycisniecia na absurdalnych poziomach i nie byloby skupu po 1zł, a jakby mimo wszystko porozumienie było  to się nie składało z trzech osób, ale z powiedzmy kilkunastu do ktorych mialem kontakt i ktorym to proponowalem wliczajac w to Ciebie. Caly stres, ryzyko i obciazenie finansowe  nie spoczywalo by na naszej trojce tylko rozkładało się na wielu a nasze indywidualne srednie prawdopodonie bylyby w okolicach 3-4zł i cena jakby nas (czytaj porozumienie, wliczajac w to takze Ciebie) satysfakcjonowala bylaby nie na poziomie 2,80 a 5zl wzwyz.
    przez szacunek do Ciebie nie będę polemizował bo i nie warto bić piany

Basia to najtrafniej oceniła w jednym zdaniu i to polecam zapamiętać i powtarzać je sobie ku utrwaleniu i wprowadzać w życie

Zgadzam się proszę sprawdzić przed scaleniem ile kosztowała Ci co kupowali wcześniej mają stratę nie do odzyskania tyle lat spółka obracała kasą mógłby prezes oddać po cenie zakupu każdemu

nic poza tym
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [188.146.99.*]
    Ok doceniam i rozumiem Twój punkt widzenia, ale proszę też o zrozumienie mojego. To prawda że to co się tu (i nie tylko tu ale na wielu innych spółkach) wydarzyło na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat woła o pomstę do nieba, a przynajmniej do sądu. Tego nie kwestionuję, wręcz przeciwnie. Wielokrotnie przecież dawałem temu wyraz. Bycmoze nawet najbardziej ze wszystkich. Pytanie tylko co my dziś możemy z tym zrobić? Niestety niewiele lub prawie nic i można oczywiście żyć żalem, goryczą wspomnieniami i łudzić się że B. albo prezes nam tu zadośćuczyni (prezes oddać po cenie zakupu każdemu - niby jak, co i z czego?) albo dostosować się do nowych realiów, zabezpieczyć się przez katastrofalnymi scenariuszami jak na przyklad przymusowy wykup za grosze co w zasadzie nam się skutecznie udalo i próbować wyjść z tej inwestycji choćby z minimalnym zyskiem. Ja upieram się, że receptą na to było/jest uśrednienie do wartości ksiegowej, bo w znaczne ceny powyzej wartosci księgowej w najbliższym czasie po prostu nie wierzę i nie liczę, a naprawdę nie mam ochoty już tu siedziec kolejnych 12 lat. Dlatego tak trudno mi czasem było zrozumieć Waszą bezczynność.
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [188.146.99.*]
    zresztą o czym tu mowa.... ja mam tylko 1%
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Oxfordczyk [89.66.179.*]
    Mam inne zdanie. Myślę, że kupią tyle ile chcą. Pamiętaj o tych 200k sprzed kilku dni. No i jest jeszcze seria H. No i kurs stoi poniżej 1,40.Jak kurs nie przekroczy 1,40 to Ci co mają odkupią na gpw i sprzedadzą w zaproszeniu. Będę mila zaskoczony jeśli nie skupią tyle ile chcą.
  • Re: Zapraszamy na tanią Wikanę Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    To ze kurs stoi poniżej 1,40 o niczym nie swiadczy chocby z tego wzgledu ze moga go trzymać wlasnie po to aby zachecic do oddania w skupie (dajac szansę byc moze pozorną odkupienia niżej), aczkolwiek sporo masz racji w tym co piszesz I rzeczywiscie moze tak byc
[x]
WIKANA 0,00% 8,05 2025-10-17 16:38:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.