obawiam się że nie przestraszysz ich takimi wpisami. to świadczy o bezradności. Oni i tak zrobią co chcą. A tu trzeba rzeczywiście coś zrobić. Mniej pisać na forach ale działać konkretnie.
Właśnie działam , przekazałem sprawę do dobrego adwokata i ma się tym zająć . Oczywiście za wynagrodzeniem. Nie mam zamiaru nikogo straszyć , chcę tylko żeby wykazali minimum przyzwoitości. Jak coś będę wiedział konkretnie i zostanie ustalona cena wykupu to zacznę działać lub nie.
Ty chcesz zaszkodzić nam czy Mirgosowi ? Bo już sam nie wiem , jak cię skrzywdził to zrób coś , idź do niego i powiedz mu to osobiście do Skierniewic. Ja już nic nie będę pisał do czasu ogłoszenia wezwania. Adwokat przygotowuje ewentualne kroki na wypadek zaniżenia ceny poniżej ostatniej emisji. To tyle w tym temacie do czasu ogłoszenia konkretów.
Nie pisz "nam", ponieważ ja nie identyfikuje się z ceną 2,55 zł. Dla mnie cena godziwa to wartość księgowa, minus rabat na pakiet mniejszościowy maksymalnie 15%.
Dobrze ,że dla ciebie jest satysfakcjonująca cena 4,50 bo to też nie jest za dużo. Ale napisz, czy podjąłeś już jakieś kroki w tym kierunku bo samym pisaniem nic nie osiągniesz
Doświadczenie mnie uczy, że Ci którzy wołają adwokata na forum zazwyczaj na Wołyniu kończą. Tu będzie potrzeba rzeczywiście dobrze się zorganizować albo wynająć prawników
Nie rozmawiał z cwaniaczkami po wyrokach, a adwokat może sobie pisać, taka papuga nic nie znaczy i tylko na tobie zarobi. Nie zmienisz 50 letniego cwaniaka
tak myślałem. z mojego doświadczenia to ci którzy najgłośniej się stawiają na forach internetowych jak przyjdzie co do czego to wymiękają pierwsi. mam nadzieję że większość mu nie odda akcji za darmoszkę. tu trzeba działać a nie gadać.
Nie chodzi o stawianie się . Adwokat , która miala podjąć sie sprawy wycofała się , bo chce zapłatę z góry bez względu na to jaki będzie wynik sprawy w sądzie. Doradca w SII( stowarzyszenie inwestorów indywidualnych ) do którego specjalnie się zapisałem i zapłaciłem 200zł myśląc ,że oni coś mogą pomóc, powiedział ,że trzeba najpierw zapłacić w sądzie , a sprawa na dzień dzisiejszy jest przegrana. To całe stowarzyszenie to ściema jakich mało , zbierają składki i nic więcej , a jak przyjdzie co do czego to sąd ,ale za swoje. Dlatego odpuściłem , bo widać giełdy to szulernia , a warszawska to super szulernia bez trzymanki i nikt dosłownie nikt nie będzie popierał leszczy , którzy stracili kasę tylko popierają tych co już tę kasę ukradli od leszczy i mają ją w kieszeni.
z prawnikami trzeba umieć gadać. ja mam takich co nie wezmą kasy z góry. a im więcej ludzi się dołączy tym lepiej. podaję swój kontakt jeszcze raz jakby co: tomikzajacc@wp.pl a SII to jest towarzystwo wzajemnej adoracji. A jak przychodzi co do czego to nie pomogą.
zresztą dziwie sie po co zamieniać akcje z Mirgosem jak można bez żadnej łaski sprzedać JHM na giełdzie i kupić Mirbud na giełdzie w tych samych cenach ?
Tylko jak 5 mln akcji Jhm zamieni się na gotówkę i za te pieniądze ludzie będą chcieli kupić 7,5 mln akcji Mirbuda na giełdzie , to cena nie będzie 1,08 a co najmniej 1,40. Widać zresztą po kursie ,że Mirgosowi nie zależy żeby ludzie zamieniali akcje jhm na akcje mirbuda , bo jak by mu zależało to kurs byłby co najmniej 1,2 albo i wyżej. Jemu zależy żeby to on kupił 6,6 mln akcji mirbuda po 1,08.
kolego jeśli masz 5 milionów akcji jhm to ja bym na twoim miejscu już nie żałował nawet na najdroższych prawników bo mirgos nieźle cię wyrolował. szkoda Ci kasy żeby zapłacić parę grosze dla prawniczki?
Słuchaj kolego , po co piszesz bzdury ? 5 mln mają wszyscy , a jak chcesz wydać parę groszy na prawniczkę , która mówi , że i tak nic nie wskóra bo wszystko jest robione zgodnie z prawem i to robione przez prawników to możesz wydać , a nie podpuszczaj kogoś jak pijanego na płot. Ja zapisałem się do SII i wydałem chociaż 200 zł , a podejrzewam , że ty nawet tyle pieniędzy nie wydałeś i nie kiwnąłeś palcem w tej sprawie. Mam 40 tys akcji tak dla wiadomości.
Dnia 2019-05-23 o godz. 22:57 markos28mr napisał(a): > Słuchaj kolego , po co piszesz bzdury ? 5 mln mają wszyscy , a jak chcesz wydać parę groszy na prawniczkę , która mówi , że i tak nic nie wskóra bo wszystko jest robione zgodnie z prawem i to robione przez prawników to możesz wydać , a nie podpuszczaj kogoś jak pijanego na płot. Ja zapisałem się do SII i wydałem chociaż 200 zł , a podejrzewam , że ty nawet tyle pieniędzy nie wydałeś i nie kiwnąłeś palcem w tej sprawie. Mam 40 tys akcji tak dla wiadomości.
Nie wiem co Ci powiedziała ta prawniczka Marcos, ale obawiam się, że albo Ty, albo ona nie załapała sytuacji...
Obecna cena 1,60 zł jest ceną wezwania dobrowolnego i zgodna jest z prawem - jej zaskarżanie nie ma sensu! Dobrowolnie może wzywać każdy... choćby i po 1 zł, ale akcjonariusze odpowiadać NIE MUSZĄ !!! Cena Ci nie pasuje, to nie odpowiadasz i nie sprzedajesz... proste. Nikt Cię nie zmusza na razie do tego! Dlatego na drodze sądowej nie można tego skarżyć. Brak odpowiedzi jest swoistą, skuteczną skargą na taką "biznesową" propozycję.
Zupełnie inną sprawą jest daleka od godziwej cena w późniejszym wezwaniu przymusowym, które zostanie ogłoszone po tej całej obecnej akcji. Tam szanse na korzystny wyrok Sądu są w/g mnie duże.
też tak myślę, tu trzeba mieć naprawdę dobrych prawników. a tak nawiasem mówiąc to ta zamiana na Mirbud to jest najgorsze co można w tej chwili zrobić. Bez żadnej łaski Mirgosa można sobie kupić Mirbud na giełdzie. Lepiej poczekać do przymusowego wykupu JHM-u i potem każdy sobie sam zdecyduje czy sobie kupić Mirgos czy nie w zależności od ceny i swojego widzimisię. A kto się nie zgodzi z ceną wykupu to będzie miał prawo iść do sądu.
Cena, po jakiej jest dokonywany przymusowy wykup akcji, jest ustalana zgodnie z art. 79 ust. 1–3 ustawy o ofercie publicznej. Musi być ona jednolita dla wszystkich akcji. W przypadku spółek notowanych na rynku regulowanym ustalona cena nie może być niższa niż średnia cena rynkowa z okresu 6 miesięcy poprzedzających wezwanie lub krótszego okresu, jeśli spółka była notowana krócej niż pół roku. W sytuacjach, gdy niemożliwe byłoby ustalenie ceny w ten sposób lub w przypadku spółek, wobec których toczy się postępowanie układowe lub upadłościowe, ustalona cena nie może być niższa od wartości godziwej. Ponadto cena akcji zaproponowana w wezwaniu o przymusowym wykupie nie może być niższa od najwyższej ceny, jaką podmiot wzywający do sprzedaży zapłacił za te akcje w ciągu ostatnich 12 miesięcy przed wezwaniem oraz nie niższa od najwyższej wartości rzeczy lub praw, które podmiot wydał w zamian za akcje będące przedmiotem wezwania w okresie ostatnich 12 miesięcy. Proponowana cena nie może być również niższa od średniej ceny rynkowej z okresu 3 miesięcy obrotu na rynku regulowanym poprzedzających wezwanie. Dodatkowo, jeśli osiągnięcie lub przekroczenie progu 90% ogólnej liczby głosów nastąpiło w drodze wezwania na sprzedaż wszystkich pozostałych akcji, to cena wykupu nie może być niższa od ceny proponowanej w tym wezwaniu