Dnia 2019-05-23 o godz. 22:57 markos28mr napisał(a):
> Słuchaj kolego , po co piszesz bzdury ? 5 mln mają wszyscy , a jak chcesz wydać parę groszy na prawniczkę , która mówi , że i tak nic nie wskóra bo wszystko jest robione zgodnie z prawem i to robione przez prawników to możesz wydać , a nie podpuszczaj kogoś jak pijanego na płot. Ja zapisałem się do SII i wydałem chociaż 200 zł , a podejrzewam , że ty nawet tyle pieniędzy nie wydałeś i nie kiwnąłeś palcem w tej sprawie. Mam 40 tys akcji tak dla wiadomości.
Nie wiem co Ci powiedziała ta prawniczka Marcos, ale obawiam się, że albo Ty, albo ona nie załapała sytuacji...
Obecna cena 1,60 zł jest ceną wezwania dobrowolnego i zgodna jest z prawem - jej zaskarżanie nie ma sensu!
Dobrowolnie może wzywać każdy... choćby i po 1 zł, ale akcjonariusze odpowiadać NIE MUSZĄ !!! Cena Ci nie pasuje, to nie odpowiadasz i nie sprzedajesz... proste. Nikt Cię nie zmusza na razie do tego! Dlatego na drodze sądowej nie można tego skarżyć. Brak odpowiedzi jest swoistą, skuteczną skargą na taką "biznesową" propozycję.
Zupełnie inną sprawą jest daleka od godziwej cena w późniejszym wezwaniu przymusowym, które zostanie ogłoszone po tej całej obecnej akcji. Tam szanse na korzystny wyrok Sądu są w/g mnie duże.
comtrader