• Porażka Autor: ~olaf [213.25.153.*]
    Inwestycyjna porażka roku
  • Re: Porażka Autor: ~Buck [5.173.96.*]
    Szczerze mnie rozbawiles, naprawde. Bardzo dziekuje
  • Re: Porażka Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Panie Olaf!

Też mnie Pan żeś ubawił ale najgorsze jest to, że może kupiłeś akcje i co na ich temat uważasz to napisałeś.
    Jeśli szanujesz swój kapitał to musisz zrobić tylko parę rzeczy.
    Kupić sobie parę książek i je przeczytać ze zrozumieniem.
    A w nich znalazł byś całkiem prostą i fajną radę, mianowicie..
    Kupując akcje jakiejś spółki powinieneś albo w głowie albo na kartce napisać sobie plan.
    Plan po co kupujesz akcje, pod co, na co liczysz i na jaki czas.
    I jak Ci by przyszło do głowy znowu pomyśleć, żeby pisać takie wesołe teksty.
    To wtedy karteczka i czytasz co napisałeś;

proste i działa
  • Re: Porażka Autor: ~olaf [213.25.153.*]
    Czekałem na takie wlasnie odpowiedzi. Kupuje cały czas, hehe. Może już ostatnia szansa przed 5x?
  • Re: Porażka Autor: ~szpiegszoguna [84.10.50.*]
    I to pisze Tobik, osoba ktora wywalila PKC Selvite kosztem celonu (dzien pozniej selvita +10% cln w doł na pysk (z górki 5X) )
    OncoArendi a nie Selvitę.

To może Olaf wyjaśnij na czym polega porażka inwestycyjna na CLN, bo ja ci dobrze radzę a Ty szydzisz.
    Co Ci się nie podoba w spółce?

• Re: Porażka Autor: ~Groteska [79.185.170.*]
    Problem nie polega raczej na słabości spółki, natomiast pod żadnym pozorem nie wolno sugerować się wpisami na tym forum.
    Pisałem tu kilka tygodni temu, że pompa, która została tu spowodowana marzeniami, to tragedia, bo giełda potrzebuje faktów.
    Zostałem wyśmiany przez dosłownie wszystkich. Wszyscy tu obecni reagują euforycznie na każde info prezesa i milkną, gdy kurs spada. To, co stało się po rejestracji leku J&J doskonale obrazuje, jak niewłaściwi ludzie inwestują w tę spółkę.
    Najgorsze niestety będzie to, co stanie się po ewentualnej klapie esketaminy. Oczywiście wszyscy już przekonani są, że to 100% pewniak, dlatgo ewentualna porażka zaboli jeszcze bardziej. Zwłaszcza jeśli doświadczymy tu kolejnej podbitki przed wynikami II fazy klinicznej.

Próba zabrania tu racjonalnego głosu, nie ma najmniejszego sensu, dlatego piszę to tylko w odpowiedzi na twój post.
    Ok Groteska!
    Wyrażanie opinii jak najbardziej bez wycieczek osobistych:)

W pewnym sensie jesteś głosem rozsądku a nie rozpalania emocji do czerwoności.
    Obaj wiemy i nie tylko my, że przeprowadzenie projektu przez II fazy + umowa i III faza to procentowo już nie wygląda tak różowo.
    Tylko, że akurat ta S-Ketamina ma dużo większe szanse bo molekuła znana i temat J&J też pomaga.
    Ten przykry scenariusz zapewne kiedyś nastąpi z którymś projektem lub projektami, ale stawiam, że z S-Keteminą się uda.

pozdrawiam

• Re: Porażka Autor: ~SWISS [146.4.5.*]
    Groteska !!! wysmiany przez 99% oprocz mnie.Wypraszam sobie
  • Re: Porażka Autor: ~Groteska [79.185.170.*]
    No tak, teraz czas na wyważone komentarze, bo przecież wszystko było jasne i każdy zna ryzyko.
    Szkoda mi czasu przywoływać te wszystkie twoje posty o szóstce, czy siódemce z przodu i sprzedaży akcji PKC po to tylko żeby jak najszybciej kupić Celon, bo przecież "za chwilę kurs odleci".
    O innych żenadach, jakie tu się odbywają z otwieraniem szpanapana i kursem 1000 już nawet szkoda pisać.

I tak nic to nie da, przy kolejnej podbitce pojawi się 70 postów, że rynek wreszcie docenił Celinkę, że ostatnia okazja na kupno w tej cenie, że czas otwierać szampana itp. A do tego przebijanie się w wyliczankach zysków na podstawie jakichś prezentacji, czy wypowiedzi prezesa.

Nie macie pojęcia o tym, jak dziala ta branża. Powtórzę to co napisałem kilka tygodni temu: DNO

Bez odbioru
    Nie macie pojęcia o tym, jak dziala ta branża...

Groteska!
    Dobrze, bez odbioru, możesz nie pisać nie popłaczemy się.

Ja nie mając pojęcia jak działa branża kupuję Celon jako firmę i daję jej swoje zaufanie i angażuję swoje pieniądze.
    Bo podoba mi się firma, prezes, sposób zarządzania, rozwój firmy, szeroki pipeline, brak kredytów, dofinansowania i wiele innych rzeczy.
    I dopóki będzie się działo dobrze w spółce to będę jej akcjonariuszem z coraz większym portfelem.

Jak działa branża ma wiedzieć prezes - Pan Maciej Wieczorek i to on ma podejmować jak najlepsze decyzje.
    Jeśli uważasz, że znasz się od prezesa lepiej to pojedź do Kazunia i przekonaj prezesa - może Cię zatrudni.

Jak na dziś to forum jest tylko miłym dodatkiem do mojej inwestycji.
    I na pewno będę słuchał słów prezesa a nie kogokolwiek z forum.

pozdrawiam

• Re: Porażka Autor: mrcn_ [37.47.41.*]
    A kiedy cena spadła? Bo tego nie widzę? Od lutego była jedna okazja do kupna po 41-42, w ciągu połowy dnia. Poza tym cena cały czas trzyma się w przedziale 44,5-46,5, z pojedynczym wyskokiem w górę. Żadnego spadku nie widzę. A im dłużej się trzyma, tym rozsądni (a wedle narracji co niektórych: naiwni) więcej akumulują.
  • Re: Porażka Autor: ~Groteska [31.0.39.*]
    Może kubeł zimnej wody i stres, który cię czeka w najbliższych dniach uświadomi ci wreszcie, że twoje podejście do inwestowania, ślepa wiara i ładowanie wszystkiego w jedną spółkę to samobójstwo.
    Nie wiem, czy to pomoże. Obawiam się, że jesli sytuacja rozwinie się pozytywnie (co niestety nie jest przesądzone), znów zaczniesz się nakręcać i możesz zmarnować tę cenną nauczkę.
    Twoja sprawa.

Warto czasami słuchać głosu, który idzie na wskroś stadu i zawsze myśleć krytycznie.
  • Re: Porażka Autor: ~pkc [89.146.52.*]
    Prosze nie wzywacnie do tablicy, pkc
  • Re: Porażka Autor: ~pkc [89.146.52.*]
    Porażka to na chrzcie Tobie dali na drugie :))
  • Re: Porażka Autor: ~jack [83.30.250.*]

Autor: ~olaf [213.25.153.*] 2019-04-16 12:35
    Opublikowano przy kursie:  44,70 zł , zmiana od tamtej pory: -7,94%
[x]
CLNPHARMA 0,47% 21,40 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.