List otwarty do PLAY Szanowni Państwo, poniższy list otwarty kieruję do Was za pomocą mediów społecznościowych, ponieważ podejrzewam, że wasze zachowanie jest celowe i domniemam, że może nosić znamiona przestępstwa. W szczególności kieruję je do Pana MARCIN GRUSZKA – rzecznika prasowego play W dniu 05.03.2019 roku zgłosiłem do play reklamację numer 207458097 dotycząca braku internetu za pomocą kupionego od play urządzenia ROUTER Huawei B525. Niemożność korzystania z internetu polega na notorycznym zrywaniu połączenia. Nie da się korzystać z poczty, play24, etc. W ogóle występuję problem z połączeniem z jakąkolwiek stroną www. Zgloszenie nadal widnieje w systemie jako otwarte. Nikt nie raczył mi na nie odpowiedzieć. Poniższe zgłoszenia dotyczą cały czas jednej sprawy: braku internetu a w końcu z powodu braku jakiejkolwiek reakcji play z informacją o odstąpieniu o świadczenie usługi internet oraz rezygnacji z zakupionego routera tytułem niezgodności z umowa Zgłoszenia z dnia 12.03.2019 numer 207842571 uzyskało status zamknięte co jest nieprawdziwą informacją. Ponieważ miałem uzyskać informacje o analizie problemów z interetem. Zgłoszenie z dnia 18.03.2019 numer 208187215 uzyskało status zamknięte. Nie jest to prawdą pracownica wprowadziła mnie w błąd informując, że router zostanie przyjęty w salonie play, co okazało się oszustwem . Salon play odmówił, przyjęcia urządzenia. Zgłoszenie z dnia 20.03.2019 numer 208299364 uzyskało status zamknięte, kolejne nadużycie z Państwa strony. Przeprowadzaliście „testy” łącza internetowego o wynikach miałem zostać poinformowany. Nie otrzymałem, żadnej odpowiedzi a interent nadal nie działał. W piśmie informowałem Państwa, że w przypadku braku reakcji z Waszej strony zrezygnuję z usługi internet jako towaru niezgodnego z umową. Nie otrzymałem, żadnej odpowiedzi. Zgłoszenie z dnia 20.03.2019 208300012 uzyskało status zamknięte. Otrzymałem nieprawdziwą informację, o zamknięciu sprawy i możliwości rezygnacji z usługi. Zgłoszenie z dnia 02.04.2019 numer 209011644 zostało zamknięte pomimo braku odpowiedzi na moje pytania dotyczące: zwrotu urządzenia, korekty fv, zwrotu kosztów związanych z usługą, zakupem urządzenia, anulacje kosztów połączeń do bok, rekompensaty za brak dostępu do internetu, braku wyjaśnienia dlaczego wasi pracownicy wielokrotnie wprowadzili mnie w błąd. Jednocześnie informuję Państwa, że całą korespondencję pomiędzy mną a play jak i również zarejestrowane rozmowy podam do wiadomości publicznej wraz z wszystkimi danymi, tj. imionami, nazwiskami pracowników, którzy na zlecenie play mnie oszukali. Pomimo braku ich zgody na publikację, - informuję, że poniosę wszelkie konsekwencje związane z RODO. Dziś dzięki mediom społecznościowym namierzenie takich osób jest zdecydowanie ułatwione. Myślę, że nagłośnienie sprawy będzie tym łatwiejsze, że jedna z tych osób gdy skontaktowałem się z nią za pomocą facebook przyznała, że jest to celowe działanie play, gdzie kadra menadżerska „przymusza” pracowników do wprowadzania klientów w błąd.
W dniu 12.04.2019 roku mailowo poinformowałem o całej sprawie Prokuraturę Rejonową w Sosnowcu, UOKiK oraz UKE.
Zgloszenie nadal widnieje w systemie jako otwarte. Nikt nie raczył mi na nie odpowiedzieć.
Podając nr zgłoszonej reklamacji nie sposób by nie sprawdzili decydenci Play z jej zgodnością opisaną na forum. Osobiście daję wiarę, że info jest wiarygodne, a to już jest "niesmaczne":-(
Ja ostatnio chciałem się przenieść do Play. Dwa dni prosiłem sie w salonie o karty sim których nie było. Żenada na całego. Oczywiście sobie odpuściłem i poszedłem do konkurencji załatwiając przeniesienie w 10 minut.
Obsługa to żenada. Klienta maja w D. Żeby na trzy punkty w mieście nie było kart SIM do wydania klientowi to kpina.
To masz szczęście, że nie trafił ci się problem techniczny, tylko kwestie formalne (zmiana umowy, SIM)...
Spróbuj zgłosić im jakiś problem z siecią, to już nie będzie tak różowo...