Jak się tutaj popatrzy to ręce opadają. Sorki wiem ze tu takie teksty nie są mile widziane ale mam obie spółki wiec to porównanie samo się nasuwa. Tam premiera na jesień, a już PR i kasa na KS, a tu podobno trzy wysokobudżetowe premiery i nawet tej najbliższej daty nie znamy. Rozgrywają to tak ze aż zęby bolą, mistrzowie horroru , eh idę popykać w WW3
Bo Farmy nikt nie chce podkupić. A Bloober ma tak innowacyjne technologie i gry że Microsoft, Sonny i Ubisoft zaniżają kurs przed wezwaniem. A tak serio Farma zaczęła robić gry do grania a Bloober dalej "filmy grozy" do obejrzenia
farma jest przeceniona, tzn dobra cena na wejście żeby wywalić na jesieni, ale nie wiem co ten kolo pisze ze chce się tydzien zaczynać, mi się w pon chciało płakac
I co tyle musiałeś z tym czekać żeby na odwagę się zebrać? Rozumiesz chociaż co było napisane? czego wpis dotyczył. Farma od minimum na 5zl jest po 19 , porównaj to z minimum na Bloober i obecna cena jak juz tak sie na kursie skupiles pajacu jedem z drugim pomimo ze słowa o tym nie było powiedziane.
Po co te nerwy?. Cos mi sie wydaje, ze slabo sypiasz kolego lub slaba dieta. Odzywianie wazna rzecz! Wracajac do wypowiedzi, to bardzo prosze o kulturalne odpowiedzi. Tu nikt nie jest pajacem, ani Ty ani My. Sa przegrani i wygrani, spokojniejsi i narwance. Kto ma racje okaze sie w przyszlosci. Sam mam watpliwosci czy Bloober to dobra inwestycja, mam na mysli od kilku miesiecy (nie lat). Na dzien dzisiejszy widze wiecej potencjalu tutaj niz na farmie i tyle...
Dnia 2019-04-16 o godz. 20:08 ~Pawe napisał(a): > Po co te nerwy?. Cos mi sie wydaje, ze slabo sypiasz kolego lub slaba dieta. Odzywianie wazna rzecz! Wracajac do wypowiedzi, to bardzo prosze o kulturalne odpowiedzi. Tu nikt nie jest pajacem, ani Ty ani My. Sa przegrani i wygrani, spokojniejsi i narwance. Kto ma racje okaze sie w przyszlosci. Sam mam watpliwosci czy Bloober to dobra inwestycja, mam na mysli od kilku miesiecy (nie lat). Na dzien dzisiejszy widze wiecej potencjalu tutaj niz na farmie i tyle...
Jaka racje rozstrzygać chcesz w przyszłości? wpis dotyczył promocji i chyba jest oczywiste ze promocja na KS idzie doskonale porównaj grupę na steam, porownaj niewyświetlenia CH a LOF2. Ile się mówi o CH które będzie wydane gdzieś na jesieni a ile o LOF2 które będzie wydane...... no właśnie kiedy? Zobaczyłeś spadek kursu na Farm i przyleciałeś komentować chociaż nie ma to związku z tematem, podskoczyłeś z radości ze Farma 2% spadła , a jeszcze bardziej z tego ze nie wzrosła, żałosne to jest i tyle.
Wyświetlenia jutubowe Lofa2 są bardzo dobre, 70k i 60k na filmach oficjalnych, 100k na trailerze z IGN. O charnobylite jest głośniej to prawda, ale oni musieli zacząć intensywną kampanię długo przed premierą, aby zachęcić ludzi do sfinansowania produkcji. Farm ciągnie za sobą sznur w z przypiętym World War 3, odciąć go nie może bo wyleję się na nich wiadro pomyj i będą skreśleni, tym bardzie, że Charnobylite znowu wydają w formule wczesnego dostępu. A dla ww3 ratunku dużego nie ma, będzie przynosił tylko straty, Farmiacy są w klatce, będą się zadłużać aby dalej tworzyć WW3, dopóki Charnobylite nie osiągnie sukcesu, wtedy wszyscy o ww3 zapomną. Bloober ma jeszcze 2 inne gry w produkcji, blisko premiery i robią dobrze oceniane gry, zaufały im potężne zagraniczne przedsiębiorstwa. Ja bym jednak stawiam na Bloobera, rozwijają się wolniej, mniej dynamicznie ale bardziej stabilnie. Według mnie w perspektywie roku, dwóch będzie dużo wyżej niż Farma.
Lof2 nie jest na steamie nawet tydzień, przez ten tydzień w mediach cisza o Lofie2. Trzeba poczekać na jakiś news, może data premiery, albo nowy trailer, wtedy część z tych podjaranych 100k osób będzie miało możliwość wyszukania gry i obserwowania jej na steamie. Tak to działa. 10k w grupie na Steamie przed premierą będzie bardzo dobrym wynikiem, a dochodzą jeszcze konsole, na których LOF królował.
,,10k w grupie na Steamie przed premierą będzie bardzo dobrym wynikiem" https://steamcommunity.com/search/groups/?text=Chernobylite WW3 to jeszcze nie ma nawet 50% kontentu nie mówiąc o poprawnym działaniu, ta gra ma większy potencjał niż wszystkie gry BT razem wzięte czy dadzą rade to się zobaczy.
ja na premierze ww3 zgarnąłem swoje, mam odkupione po 21 zł ale odnosząc się do nazwy tematu " Powiem tylko ze jak sie patrzy na Farm to az chce sie weekend zaczynac " dalej twierdze że ani przed weekendem nic się tam nie działo i nic się tam nie dzieje od dłuższego czasu , no ale jak minus kilka procent w piątek dla ciebie to tak super ze az chce sie weekend zaczynać to pozdro :D
W piątek startował KS i to z przytupem, co tu się dzieje? nic kompletnie nic , społeczność na steam 400 osób. https://www.kicktraq.com/hotlist/ co to jest jak nie sukces? Tu na razie nic się nie dzieje i o tym mówiłem, miała być krotka intensywna kampania a są dość nudne spotkania. Zarobkami to może się nie licytujmy bo nie bardzo jest to jak sprawdzić moze skupmy sie na tym co można łatwo zweryfikować.
Kapitalizacja taka jak Bloober, a gierka tyła nie urywa, jutro premiera a zainteresowanie nikłe, wyniki finansowe wołają o pomstę o nieba, Jak to jest warte 80 mln? W każdym razie życzę udanej premiery ale sprostać tak ogromnym oczekiwaniom będzie ciężko.
@Romek Twój wpis wprawił mnie w zdumienie ale po chwili doszedłem do wniosku że przed jego popełnieniem uczestniczyłeś w kuligu podczas którego spożywałeś zacne trunki w znacznych ilościach. Przypomina oczekiwania przed premierą (15 sierpień 2017) i rzeczywistość niedługo po niej.
@pik, no trafiles- Ty wszystko wiesz! Musimy sie razem wybrac na forumowy kulig plus cohones- kiedyś rzuciłem pomysl „impreza przy wycenie BLo rownej polowie PLW”- wpadniesz?
@pik, ojtam, ojtam:) Z racji, ze zawsze szukam konsensualny rozwiązan, to: 1. Kulig=dowolna impreza, 2. Snieg i las =dowolne warunki atmosferyczne w dowolnym miejscu na Ziemi- począwszy od świętego fancy biura Blubeńka skonczywszy na las vegas czy las palmas- gdzie będzie bliżej, 3. Polowa wyceny- to akurat najprostsze- proponuje polowe giełdowego market cap
Dnia 2022-12-17 o godz. 08:00 ~pik napisał(a): > @Romek > Twój wpis wprawił mnie w zdumienie ale po chwili doszedłem do wniosku że przed jego popełnieniem uczestniczyłeś w kuligu podczas którego spożywałeś zacne trunki w znacznych ilościach. Przypomina oczekiwania przed premierą (15 sierpień 2017) i rzeczywistość niedługo po niej.
@Romek Minął prawie rok od premiery i o takie podobieństwo mi mniej więcej chodziło
Zablokujcie mozliwosc odpisywania do tematów starszych niz 6 miesiecy. To jest paranoja ze sa tacy archeolodzy co kopia po forum i wypisuja po latach rzeczy do starych postow.
Dnia 2022-12-16 o godz. 23:07 ~Romek napisał(a): > Cześć pik, ciekawy wpis.. Wg Ciebie ww3 otworzy Farmie drzwi na świat tak, jak observer otworzyl Blooberowi?
minęło prawie 1,5 miesiąca i podobieństwo jest dość duże
Nie ma żadnego podobieństwa. Observer dla Bloobera to był kolejny krok do miejsca w którym są obecnie i ku kierunkowi, gdzie nadal spółka zmierza. To jest zasadniczo jedyna gra w ogóle w której jest poruszany motyw cyber-policjanta/detektywa w świecie grozy. Zdziwię się jeżeli projekt z Take Two to nie będzie kontynuacja tej gry, ale tym razem z większym wygarem w stronę akcji. Istnieje kilka całkiem dobrych filmów klasy B, które poruszają tą tematykę.
Natomiast F51 porwał się z motyką na słońce co było wiadomo w 2-3 dniu po premierze w 2018 roku. Oni zwyczajnie poszli niewłaściwą drogą. Od tamtego czasu inwestycja w akcje F51 to była inwestycja w fanatyzm oraz marzycielstwo akcjonariatu i nic ponad to. Fanatyzm chyba odpuszcza bo kurs leci, a gry jak w firmie mieli kijowe tak mają (byle House Flipper od Playway zamiata popularnością WW3 pod dywan). Te ich wszystkie zapewnienia były śmiechu warte od początku i o ile można było się łudzić przed premierą w 2018 roku to już na czwarty dzień tylko ludzie totalnie nieobeznani z tym gatunkiem gier mogli mieć jakiekolwiek nadzieje na cokolwiek. Trzeba mierzyć siły na zamiary.
I tutaj jak na dłoni widać, moim zdaniem, geniusz biznesowy Babieno, który popchnął spółkę w mało zagospodarowaną niszę. Spółka dzięki temu się rozwija bo wiadomo po co to robią i w którym kierunku idą. Wiele spółek tego nie wie. Znaleźli się w segmencie horrorów, thrillerów i dzięki temu nie muszą bezpośrednio konkurować z Id Software, Activision Blizzard, Valve, Bethesdą czy innymi molochami. Strzelanki sieciowe to segment cholernie popularny i WW3 to jedna z wielu gier tego gatunku i do tego bardzo kiepska. Cyberglina, detektyw, śledzący sprawy kryminalne z mocnym thrillerem czy horrorem w tle stworzył tylko Bloober. Bardzo dobrze zrobiony Observer w klimacie Split Second i Rutger Hauera by zainteresowaniem rozwalił każdy tytuł single player obecnie będący na Steam top 10. Dlaczego ? Bo takiej gry na rynku jeszcze nie było i nie ma. Ewentualnie mogą zrobić coś na podobieństwo Millenium i głównego bohatera Franka Blacka bo tego też nie ma, a Observer nadal jest w tym klimacie. Czy spółka już jest na to gotowa ? Nie wiem, ale jeżeli zrobią SH2 jak należy to potwierdzą, że są ekstraklasą. Tematy do realizacji są i Bloober sam je sobie stworzył rozpoczynając Observera i rozwijając się na tej drodze. A co dalej możesz zrobić z takim WW3 ? No chyba tylko zamknąć i przestać się męczyć, no chyba że chcesz chałturzyć przez kolejne kilka lat i wyczerpywać mentalnie zespół przy nudnym jak flaki z olejem projekcie.
Dnia 2023-01-27 o godz. 21:53 ~Mocny napisał(a): > Nie ma żadnego podobieństwa. Observer dla Bloobera to był kolejny krok do miejsca w którym są obecnie i ku kierunkowi, gdzie nadal spółka zmierza. To jest zasadniczo jedyna gra w ogóle w której jest poruszany motyw cyber-policjanta/detektywa w świecie grozy. Zdziwię się jeżeli projekt z Take Two to nie będzie kontynuacja tej gry, ale tym razem z większym wygarem w stronę akcji. Istnieje kilka całkiem dobrych filmów klasy B, które poruszają tą tematykę. > > Natomiast F51 porwał się z motyką na słońce co było wiadomo w 2-3 dniu po premierze w 2018 roku. Oni zwyczajnie poszli niewłaściwą drogą. Od tamtego czasu inwestycja w akcje F51 to była inwestycja w fanatyzm oraz marzycielstwo akcjonariatu i nic ponad to. Fanatyzm chyba odpuszcza bo kurs leci, a gry jak w firmie mieli kijowe tak mają (byle House Flipper od Playway zamiata popularnością WW3 pod dywan). Te ich wszystkie zapewnienia były śmiechu warte od początku i o ile można było się łudzić przed premierą w 2018 roku to już na czwarty dzień tylko ludzie totalnie nieobeznani z tym gatunkiem gier mogli mieć jakiekolwiek nadzieje na cokolwiek. Trzeba mierzyć siły na zamiary. > > I tutaj jak na dłoni widać, moim zdaniem, geniusz biznesowy Babieno, który popchnął spółkę w mało zagospodarowaną niszę. Spółka dzięki temu się rozwija bo wiadomo po co to robią i w którym kierunku idą. Wiele spółek tego nie wie. Znaleźli się w segmencie horrorów, thrillerów i dzięki temu nie muszą bezpośrednio konkurować z Id Software, Activision Blizzard, Valve, Bethesdą czy innymi molochami. Strzelanki sieciowe to segment cholernie popularny i WW3 to jedna z wielu gier tego gatunku i do tego bardzo kiepska. Cyberglina, detektyw, śledzący sprawy kryminalne z mocnym thrillerem czy horrorem w tle stworzył tylko Bloober. Bardzo dobrze zrobiony Observer w klimacie Split Second i Rutger Hauera by zainteresowaniem rozwalił każdy tytuł single player obecnie będący na Steam top 10. Dlaczego ? Bo takiej gry na rynku jeszcze nie było i nie ma. Ewentualnie mogą zrobić coś na podobieństwo Millenium i głównego bohatera Franka Blacka bo tego też nie ma, a Observer nadal jest w tym klimacie. Czy spółka już jest na to gotowa ? Nie wiem, ale jeżeli zrobią SH2 jak należy to potwierdzą, że są ekstraklasą. Tematy do realizacji są i Bloober sam je sobie stworzył rozpoczynając Observera i rozwijając się na tej drodze. A co dalej możesz zrobić z takim WW3 ? No chyba tylko zamknąć i przestać się męczyć, no chyba że chcesz chałturzyć przez kolejne kilka lat i wyczerpywać mentalnie zespół przy nudnym jak flaki z olejem projekcie.
Stare dobre czasy, ja niestety bardziej liczyłem na Farm i w pewnym momencie przeszedłem całkowicie, biedy nie ma bo grałem aktywnie, ale lepiej było zostać z Blooberem
Tak tylko w kwestii formalnej Farm właśnie mierzył siły na zamiary:-), gdyby to zamiary dostosował do posiadanych sil to nie porwałby się na tak ambitny projekt, z tym "mierz siły na zamiary" to powszechne jest stosowanie tego powiedzenia odwrotnie do jego sensu:-) Bylo już blisko ale niestety brak skili i błędy których nie potrafię zrozumieć spowodowały ze teraz gra jest w d....... Dadaja nowy kontent kiedy nie połatane są błędy, ludzie przychodzą i odbijają się od gry, totalny nonsens. Jeszcze licze ze ktorys sezon zaskoczy, ale po tym kalejdoskopie katastrof, ktorych mozna bylo uniknac to wiara w sukces mocno się osłabiła. Za to Bloober jak taran prze do celu, gratki dla wiernych akcjonariuszy. pzdr
Ostatnie trzy lata pokazują, że Prezes Babieno bije na głowę Siejkę w zarządzaniu firmą - tutaj to w ogóle nie ma porównania - zupełnie inna galaktyka. Jest jednak jeden znak równości między nimi - fatalny IR spółek, aczkolwiek "dzięki patologii RWista" Farma jest tutaj też na przegranej pozycji