• Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: wemus [188.147.34.*]
    Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie

wykresik ładny na braster, sprzdedałem altusa i kupiłem przed chwilą braster za całość po 2,66zł.

Altus mi nie służy bo to niepewna spółka równie dobrze może zjechać na 2zł.

coś takiego może być na braster docelowo 5zl na braster

link
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Alexx [188.146.236.*]
    1350 akcji po 2,66 poszło na koniec na BRA. Widzisz ile straciłeś już?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.31.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: wemus [188.147.34.*]
    kupiłem 3300 akcji zasiorbałem od 2,65zl do 2,67zl
    w poniedziałek może kurs się nie otworzyć więc dzisiaj musiałem kupić bo dzisiaj wyniki podają, będzie pompa na maksa 5-7zl na bank
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Alexx [188.146.236.*]
    Widziałeś raport? To jest kolejny Krezus, na którym długo grałem. Spółka kilkadziesiąt milionów straty co roku a prezes i wice wyprowadzają kasę. Jak zawieszą kiedyś notowania to będzie jak z KZS, dosłownie koniec. To powinno mieć dolne widły w poniedziałek od razu na open po takim raporcie...
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Denzel [31.0.34.*]
    20 mln zł przepalili w 2018r, na koniec roku mieli 5 mln zł, ciekawe czy oni mają na ten moment zdolność do kontynuowania działalności operacyjnej skoro 5 mln przepalaja na kwartał.
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: wemus [188.147.34.*]
    w poniedziałek nie kupicie brastera bo bedzie zawieszony i otworzyć się może dopiero we wtorek po kursie 4zł.

trafiłem strzał w dziesiątkę z kupnem brastera przed wynikami zarobie z 50% w 1 dzień ale nie wiem czy sprzedam po 4zł. bo jak otworzy sie na oporze 4zł. to pewne jest że pofruną na 5zł. także będziecie patrzyć i zgrzytać zębami jak ja zarabiam na braster.
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Denzel [31.0.34.*]
    ... A później się obudziłes... :)
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    obawiam się : wemus  że po tym raporcie to szkoda mojej pracy jeśli chodzi o analizę tego waloru bo w poniedziałek na otwarciu może być bardzo nieaktualna i trzeba będzie duuuużo dorysowywać ..:):)
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~podrazka [81.15.175.*]
    ja tam wemusowi zycze i 40zl zarobi i kupi sobie portal jakis strone stworzy,i bedzie dyrdymaly na niej pisal od rana do pozniej nocy!a tak to bedzie sie tylko meczyl !
    ghost man ty myślisz że braster w poniedziałek spadnie po tym raporcie ?? o to ci chodzilo że trzeba bedzie dużo dorysowywać, co ty myslisz o brasterze czy spadnie czy wzrosnie w poniedziałek. Jaka jest twoja opinia
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    wemus - parę zdań merytorycznych o Braster zanim wieczorem wkleję Ci kreski ..:
    walor jest wybitnie spekulacyjny coś może jedna półka poniżej ursusa w tej skali, mam go jeszcze w obserwowanych bo sam na nim grywałem , ruchy ma mocne i ładnie potrafi fruwać +30 % to nic nadzwyczajnego tam było
    tylko jest jedno ale które obecnie niestety mnie wykluczyło z gry na nim - panowie właściciele pożyczyli dość spore pakiety akcji funduszom inwestycyjnym (nie sprzedali a pożyczyli) po co ? po to aby grały tymi akcjami a gra z takimi przeciwnikami to jest zbyt wysoka półka dla mnie wymaga śledzenie całej sesji i wszystkich transakcji wtedy może coś sie da ukręcić - czy jest sens przy takim ryzyku walczyć o parę procent ?
    po drugie osoby blisko związane z zarządem same zaczęły grać na akcjach to już przekreśla spółkę dla mnie - coś jak gra z szulerem znaczonymi kartami, przecież oni mają dostęp do informacji wiele dni przede mną ..jak na Wielkim Szu gra w oczko z szulerem który ma lusterko pod kartami :)
    kara za ten raport moim zdaniem jest nieunikniona bo jest fatalny ..jaki będzie jej wymiar porysuje Ci wieczorem ..to tyle wstępu
    nawet nie wiedziałem że tam fundusze grają, pewnie mają na słupach dużo akcji i każdy słup ma poniżej 5% i dlatego free float 100%, kapitalizacja tylko 24mln zl.

po tym co napisałeś o funduszach to mnie bardziej utwierdziło w przekonaniu że pofruną na 5zł. w poniedziałek i do tego wykres jest pieknie unormowany pod wystrzał na 5-6zł.

obv i ad wskaźniki akumulacji bardzo ciężki przypadek że ad spada a obv akumulacji rośnie a kurs też rośnie i sie normuje

link

• Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    to tak na ostudzenie rozgrzanej głowy (mam nadzieje ze mnie tym razem nie zwyzywasz - bo wtedy zapomnij o jakiejkolwiek analizie )
    ghost man nic nie wkleiłeś,

zauważ że dzienny wykres brastera jest przygotowany do wystrzału w górę a nie do spadku w dół. to da się zauważyć gołym okiem.
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    urwało ..:) juz poprawiam
    to tak na ostudzenie rozgrzanej głowy (mam nadzieje ze mnie tym razem nie zwyzywasz - bo wtedy zapomnij o jakiejkolwiek analizie )

zakładam po takim raporcie rocznym trzy wymiary kary chyba że przyjmiemy nowe zasady ekonomi które na tym forum sie lansuje takie z komedii Barei czyli że, jesli strata w 2017 roku wynosiła - 24 miliony zł a strata w 2018 roku wynosi około - 19 milionów zł to oznacza że mamy stratę mniejsza o około 5 milionów zł czyli ZYSK ..:) :) :) tak mi juz uświadamiano :) :)
    tak więc przechodząc do konkretów :

kara zielona najmniej bolesna najbardziej prawdopodobna na moje oko
    kara niebieska juz niestety mocno bolesna
    kara czerwona tu juz maksimum bólu ale najmniej obstawiana prze zemnie - mało realna ale na tej spółce należy przyjąć i taka możliwość  
    wszystkie kary wynikają z analizy wsparć wiec nie sa to linie tak sobie wstawione dla zabawy prze zemnie
    link

niestety nagrody po takim raporcie nie oczekuje wiec analizy w gorę nie robiłem ..
    hehe śmieszny jesteś, zdziwisz się w poniedziałek i zobaczysz że twoje analizy są nic nie warte jak kurs pofrunie w kosmos, tylko będziesz patrzył jak zarabiam na braster z 60% w 1 dzień.
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Alexx [37.30.23.*]
    Miałeś zarobić na Altusie 100% na 6pln. Już na innej spółce. Szkoda gadać, jednak jesteś trollem bez akcji.
    OK nie wiem czy to ma sens obawiam sie że żaden ale pokaże Ci jak grają fundy na podstawie wolumenu bez tego analiza świec (tu akurat na barach lepiej widać) nie ma sensu ...

tak więc popatrz na rysunek czerwone strzałki oznaczają 2 wybicia patrzymy na pierwszą ... na dole jest wskaźnik wolumenu
    teraz tłumaczenie : ...kurs akcji otwiera sie sporą luką UP po czym następuje spory spadek na bardzo dużym wolumenie w porównaniu z poprzednimi sesjami, kolejny dzień ponownie duży wolumen i ponownie bar opadający - pytanie za 100% czy to jest akumulacja czy dystrybucja ..?????
    teraz druga czerwona strzałka bar wzrostowy z wielkim knotem ..no tu powiedzmy że ktoś nie obeznany ma dylemat więc co robimy ..?? zmieniamy interwał na godzinowy (drugi rysunek) i co nam sie ukazuje .. gdzie jest największy wolumen dwukrotnie większy niż na świecy podbicia ??? więc co to jest kupują czy sprzedają ????

wniosek tak jak pisałem - grasz z szulerem który zna karty - na koniec miesiąca znali juz raport roczny wykonali sztuczne podbicie niewielkimi ilościami pod jakieś info wyciągnięte z rękawa po to aby pięknie ubrać ulice i teraz na panice odebrać 20% niżej

nie wiem czy to zrozumiesz ale łudzę sie że komuś innemu sie przyda bo to książkowy przykład jak sie dym... małych czytaj również i mnie ..:) :)

ale jak zawsze powtarzam mogę sie mylić to sa moje tylko takie dyrdymały :) :) link

przechodzimy na interwał godzinowy

link
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~gjft8jb [89.73.137.*]
    ale bełkot, kupuj bankruta za wszystko, mądre to
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: fixx [83.27.71.*]
    Naganiasz na Brastera to kupuj ,tylko potem nie płacz że dostałeś paltko ! tak jak tu wyłeś że masz po 2.56 i nie wiesz co robić pomocy!!!!!
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: fixx [83.27.71.*]
    Po za tym ten Free float - dobre co? Kto się zna to wie czym to pachnie.HHAHAHHA . Wemus ty wiesz??????????????????????
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Alexx [188.147.40.*]
    Kolega może wyjaśni dla innych też, co oznacza taki ff, ok?
    nie ma tam nikogo kto by miał ponad 5 % wszystko jest rozwodnione na maksa więc akcjonariat jest bardzo niestabilny co może powodować duże ruchy góra dół po każdym komunikacie oto stan na ostatnim walnym :

Zarząd BRASTER S.A. (dalej: „Spółka”) przekazuje poniżej wykaz akcjonariuszy, którzy posiadali co najmniej 5% liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 2 kwietnia 2019 roku

1. Jaremek Henryk posiadał 158.200 głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, co 
    stanowiło 84,35% udziału w głosach na NWZ oraz stanowi 1,73% ogólnej liczby głosów;

2. Sasin Piotr posiadał 13.000 głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, co 
    stanowiło 6,93% udziału w głosach na NWZ oraz stanowi 0,14% ogólnej liczby głosów. 

a to jest najciekawszy kwiatek tego jeszcze nie widziałem na giełdzie - panowie pożyczyli funduszom po 150 koła akcji

Zarząd BRASTER S.A. (dalej: „Spółka”, „Emitent”) informuje, że w dniu 11 marca 2019 roku, Spółka otrzymała od Pana Marcina Halickiego – Prezesa Zarządu oraz Pana Henryka Jaremka – Wiceprezesa Zarządu, zawiadomienia w trybie art. 19 ust. 1 Rozporządzenia MAR, o zawarciu umów pożyczek akcji Spółki BRASTER w dniu 8 marca 2019 roku.
    dla mnie szokujące w tej spółce było również to :
    . Jaremek Henryk posiadał 158.200 głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, co 
    stanowiło 84,35% udziału w głosach na NWZ

wszystkich akcji jest jak podaje stooq ponad 9 milionów a pan ze 158 tys akcji stanowi 84 % udziału głosów na walnym
    to ja się pytam o co tu chodzi gdzie jest reszta ..??
    reszta to ulica albo spekuła która ma głęboko w d... walne zgromadzenia spółek bo akcje służą jej do gry a nie do inwestowania
    nie widzę po wykresie Brastera aby miał spadać, wykres jest wręcz ukształtowany na wybicie w górę a nie w dół. mnie się wydaje że te fundusze te słupy co tam są i mają poniżej 5% i się nie ujawniają skupili wszystkie akcje od OFE bo duże obroty były i kurs praktycznie nie spadł, wykres jest w ręcz idealny i te funduszą mają zamiar wywalić kurs na 6zł. i tam dopiero będą ubierać ulicę. tak to właśnie czuje nosem.
    mówiłem że to nie ma sensu ..ale może ktoś inny skorzysta na tych moich wypocinach :) :)
  • Dyrdymały :) Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    umieszczę w tym wątku bo:
    zainteresowani pewnie znajdą, trole może nie zauważą o tej godzinie chyba śpią i nie będzie głupich komentarzy :) :)
    tak bym widział scenariusz na sesje poniedziałkową na interwale godzinowym ale to sa moje wizje więc proszę się nimi nie sugerować przy podejmowaniu własnych decyzji :) :) myślę że jest dość zrozumiałe kluczem w układance jest wolumen stąd jeden z moich wskaźników wolumenu na dole link
  • Re: Dyrdymały :) Autor: ~Ferowiec [89.64.50.*]
    Jutro się okaże czy jesteś przewidywalny :p mnie osobiście w piątek zadowoliło to że nie zwaliło się na koniec tylko podtrzymało zieleń. To był znak że trzymanie papiera na weekend nie piekło.
  • Re: Dyrdymały :) Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    zerknij na układ barów w zestawieniu z wolumenem na godzinowym to Ci wiele razy podpowie co AUTOR zamierza na tym rysunku masz :
    bar wzrostowy z dużym wolumenem zakończony tak sobie bo dużym knotem ale jeśli jeśliby ubierali to następny bar w tym wypadku spadkowy byłby w zbliżonym wolumenie - a jest na malutkim i tu masz bar trzeci o zwiększonym wolumenie tak zwany bar odwrócenia ..czyli obrona kursu - opadł i wrócił przy znacznie zwiększonym wolumenie niż poprzedni bar spadkowy czyli moim zdaniem poniżej 2,50 ktos bronił kursu - pojawił sie popyt ..początek sesji już to pokaże czy tak faktycznie jest czy kurs opadnie na 2,40
  • Re: Na Braster może być pompa, na altusie jest niepewnie Autor: ~Denzel [31.182.186.*]
    Dnia 2019-04-13 o godz. 22:37 wemus napisał(a):
    > nie widzę po wykresie Brastera aby miał spadać, wykres jest wręcz ukształtowany na wybicie w górę a nie w dół. mnie się wydaje że te fundusze te słupy co tam są i mają poniżej 5% i się nie ujawniają skupili wszystkie akcje od OFE bo duże obroty były i kurs praktycznie nie spadł, wykres jest w ręcz idealny i te funduszą mają zamiar wywalić kurs na 6zł. i tam dopiero będą ubierać ulicę. tak to właśnie czuje nosem.

Wemus gratulacje -8% już na Braster :)
    kara została wykonana ..tu moze się odbić BRA .. ale łapanie tego to jak zabawa z brzytwą ..może byc fajnie ale może byc i mało zabawnie ..:)
    na początku sesji w ramach podbicia adrenaliny w celu sprawdzenia swoich kresek ..możeeeee kto wie .. kto wie ..:) :) ale na koniec sesji nie ma takiej opcji niestety
[x]
ALTUS 0,66% 3,06 2025-12-19 15:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.