wemus - parę zdań merytorycznych o Braster zanim wieczorem wkleję Ci kreski ..:
walor jest wybitnie spekulacyjny coś może jedna półka poniżej ursusa w tej skali, mam go jeszcze w obserwowanych bo sam na nim grywałem , ruchy ma mocne i ładnie potrafi fruwać +30 % to nic nadzwyczajnego tam było
tylko jest jedno ale które obecnie niestety mnie wykluczyło z gry na nim - panowie właściciele pożyczyli dość spore pakiety akcji funduszom inwestycyjnym (nie sprzedali a pożyczyli) po co ? po to aby grały tymi akcjami a gra z takimi przeciwnikami to jest zbyt wysoka półka dla mnie wymaga śledzenie całej sesji i wszystkich transakcji wtedy może coś sie da ukręcić - czy jest sens przy takim ryzyku walczyć o parę procent ?
po drugie osoby blisko związane z zarządem same zaczęły grać na akcjach to już przekreśla spółkę dla mnie - coś jak gra z szulerem znaczonymi kartami, przecież oni mają dostęp do informacji wiele dni przede mną ..jak na Wielkim Szu gra w oczko z szulerem który ma lusterko pod kartami :)
kara za ten raport moim zdaniem jest nieunikniona bo jest fatalny ..jaki będzie jej wymiar porysuje Ci wieczorem ..to tyle wstępu