W przypadku lof2 może "społeczność" to za duże słowo? A tak swoją drogą, dlaczego Gun zachowuje się jakby postawił krzyżyk na tym projekcie? Po co to kupili, wywalili kasę a teraz olali temat? Zero czegokolwiek jeżeli chodzi o "grę" (a bardziej ten "film grozy"). Kampanie, media społecznościowe, inne formy promocji...wszystko leży i kwiczy
Całkiem nieźle, a większość kanałów marketingowych jeszcze nie zostało uruchomionych np. powiadomienie 63500 obserwujących Layers of Fear w wiadomości na steam, czy to samo dla Friday 13th, ale w tym przypadku obserwujących jest prawie 200k. Będzie bardzo dobrze.
Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła popularność tweeta wrzuconego 22 godziny temu na twiterrze LayerOfFear2. W tak krótkim czasie zebrała 1,1k polubień, 277 retweetów i 86 komentarzy, a fragment gamepalyu który tam wrzucili obejrzało 27,5k osób. Zainteresowanie jest bardzo duże, a przyczyną nie tak dużej liczby obserwujących na steamie jest to, że oni po prostu nie linkują do profili na steamie. Playway przy każdej wzmiance o grze daje link do steama i prosi o dodanie do wishlisty.
19k społeczności to mało?? (w rzeczywistości cooking simulator ma już 21660). Czy wy macie pojęcie o czym piszecie?
534 os. po 9 dniach i przyrost po 40-50 dziennie to jest dramat. Gdzie jest kampania marketingowa ja się pytam skoro premiera podobno jeszcze w tym kwartale??
kampanii nie ma....albo będzie póżniej debiut albo wydawca ma tyle gier ze nie ma czasu tą się zajmować....na pocieszenie trzeba powiedziec że LOF 1 też nie miał jakiś oszałamiających liczb ale się obronił jednak..
Unikalny system otwierania drzwi opracowany na potrzeby lof2 do końca musi być utrzymywany w tajemnicy. Ciiiiii. Kampania rozpocznie się kilka miesięcy po premierze, albo w ogóle. Ciiiiii, tajemnica
Lof2 też by miał 20k po 2 latach jakby zbierał po 50 dziennie :) Co do kampanii reklamowej to nie trzeba reklamować czegoś,w co grało już 5 milionów ludzi a markę zna drugie tyle. Tylko trzeba im przypomnieć, że druga część nadchodzi, ale do tego starczy krótka kampania.
Tylko że prawie 90% z tych "5 mln" zagrało za darmo, jak nie zareklamujesz to znowu nie kupią. Cena o połowę wyższa niż przy LoF1, bez porządnego marketingu to się sprzeda jak observer a koszt gry przecież ma być dużo wyższy. I nie zostało 2 lata do premiery tylko teoretycznie 2 miesiące, jak społeczność będzie 5k to nie wiem czy w tym roku razem z konsolami sprzedadzą dużo więcej niż na zwrot nakladów. Taki chernobylite już ma 10k members a premiera dopiero w listopadzie.
1,6k polubień i 384 retweetów w ciągu 1 dnia. Porównaj to sobie do tweetów z konta cyberpunka czy frostpunka, lub jakiekolwiek innej gry. HYPE jest ogromny.
Kazda gra i kazdy wydawca ma swoj unikalna i dopasowana strategie wiec dajmy im dzialac a oceniajmy dopiero w dniu premiery a nie doszukujmy sie na sile dziur bo to nosi znamiona zebraczego trolingu prawda nooo ? Widzales sie z kuniem bo wszedzie cie szuka
"Unikatowy" nie oznacza "żaden". A liczyć na cud raczej nie ma co. Nie rozumiem tego co robią, ale (tak a propos Świąt Wielkanocnych) robią sobie jaja.
A wypowiadasz sie teraz jako kto zaniepokojony akcjonariusz czy jako kto bo nierozumiem twojej aktywnosci bo akcji podobno nie posiadasz a nawet w swieta jest cie tu pelno 24h 7 dni w tyg swieta dlugi weekend chyba ze wtedy masz stawke razy 2 albo 3 to by troche wyjasnialo
Bardzo ciekawe porównanie: Uboat members ok.44 kilo https://www.youtube.com/watch?v=-6It2-OREu8 wyświetleń 200 LOF 2 members ok. 500 https://www.youtube.com/watch?v=k8-899cWiU4 wyświetleń ok. 33 kilo To pokazuje plw błaga przy innym produkcjach do dodawania
I znowu ty dalej nieujawniles powodu swojej obecnosci o okolo roku oczerniania spolki mimo iz akcji spolki nie posiadasz a mieszasz ja z blotem jaki masz w tym interes ? Jaki jest tego powod ?
od momentu wypuszczenia preorderow wyraznie szybciej rosnie spolecznosc.....a przeciez nie wszyscy zapisuja sie na grupe co pokazuja chociazby wishlisty steam....gdzie wyprzedzamy gry ktore maja grupy po 4-6 tysiecy osob
założyli klub wilków morskich i snują marzenia o dalekich podróżach.
Całkiem jak w Rojkowych Mysłowicach:
https://m.youtube.com/watch?v=Jsdo-kNp000
@2:08
fajny akcjonariat- jedynego Nooo który pisał z sensem o sprzedaży LOF2 wyzywają. Mam nadzieję, że mając te akcje nie przestanę też patrzeć nieobiektywnie na spółkę. Wzrosty na wishliście mnie zachęcają, słabo rosnąca społeczność odpycha Tyle, że zamierzają jeszcze wiele pokazać z gry w nadchodzącym czasie+ gamescom może dać o wiele wyższe zainteresowanie grą. Po tym jak zaczęli od E3 widać, że kampania reklamowa u nich to mocny punkt/ wyciągnęli wnioski z słabej sprzedaży bez marketingu poprzednich tytułów
Ciekawi mnie Twoje zdanie Nooo co myślisz o obecnej sytuacji?
Lof2 na 48 dni przed premierą miał w społeczności 200 osób. BW na 48 dni przed premierą ma ponad 6300 osób, zobaczymy jak to się będzie rozwijać w miarę upływu czasu do premiery.