Powrót na ścieżkę wzrostową? Obstawiam że tak. Co prawda stoję jeszcze w okolicach 41 ale to tak na wszelki wypadek. Tobik dzisiaj jakieś wydarzenia medialne z udziałem CLN są pisałeś. możesz przypomniec?-)
Solejuk Przykro mi , ale musisz być cierpliwy. Za kilka lat jak z Esketaminy zaczną spływać przychody 1 mld USD / r a na świecie będzie ogromny kryzys to tu i kilkadziesiąt zł zobaczysz po spadku z kilkuset
Odpaliłem na chwilę notowania i tak się zastanawiam czy tu dzisiaj widełek nie będzie górnych. Na ClN rzecz niespotykana. Co myślicie? Wołać widłowego?? Hyhy. Forum Parkietu zaleciało!
Na czym opieraja sie te wzrosty? Na niczym.Tzn.na tym,ze fundy,ktore tu kolossalna forse maja postanowily zapompowac jak swego czasu po IPO co dziennie 10%.
Pompa bez przyczny i tylko pod fantazje konczy sie jak oniegdys odbijanie sie od 38.
Kryzys zawsze może się zdarzyć. Kryzysem straszą już od 10-ciu lat i jakoś go nie było. Jak ktoś się boi kryzysu to powinien trzyma kasę na lokacie .
Niejaki Pan Prof. K. Rybiński wielki znawca giełdy 7 lat temu widział już eurogeddon i jak na tym wyszedł wszyscy wiemy . Póki co nie widać powodów żeby miał być kryzys. Żeby akcje S&P 500 miały osiągnąć wycenę z 2007 r to musiałyby wzrosnąć o 50 %.
Jak pojawią się na horyzoncie jakieś negatywne infa to wtedy będę się zastanawiał.
Miły, miałes mega farta z tym spadkiem na 42 zł - kupiłeś? Ja skubnąłem po 42 zł akcji za kilka tysięcy. Najwyraźniej była to próba paniki wywoływana przez spekułę. Tak jak pisałem, trzeba byłoby być kompletnie rabniętym, żeby w takim momencie sprzedawać, szczególnie na spadkach. Ktoś próbował kombinować, ale rynek szyybko go skarcił, bo chętnych do kupna jest wielu.
Sprzedałem po 45.80 połowę i odkupilem większość po 42. W sumie większy pakiet kupiłem po średniej 43 więc na tym manewrze zarobilem ok. 2.5 k. Było warto więc. A fart no cóż.... Też potrzebny. Teraz ważne aby zamknąć powyzej 48.20.