Obserwowałem dzisiaj zagrywki na kursie. Kurs szedł do góry niemal do 15-stej. Przemieliło się na wzroście 4600 akcji. Korekta wystartowała punktualnie o 15.00 z poziomu 47,50 Do zamknięcia o 17.00 na poziomie 44,90 kurs spadł o 5,5% przy podaży prawie 8700 akcji. I teraz należy się zastanowić, czy był fundamentalny powód, aby w ciągu 2 godzin wysypać 8700 akcji i zaniżyć kurs o 5,5% ( 2,60 zł). Ja takiego powodu nie widzę. Widzę natomiast chęć spowodowania paniki u wystraszonych inwestorów, aby od nich odebrać cenne akcje po niższej cenie. Myślę że gdyby ktoś chciał po prostu sprzedać akcje nie robił by tego w taki sposób. Sprzedawał by "delikatnie" i nie uwalał by tak bardzo kursu w 2 godziny... Jutro "cwaniak" zapewne będzie chciał pogłębić panikę. W/g mnie będzie to okazja na kupno przecenionych akcji. Jeśli popyt będzie spory, to "zagrywający" może się rozczarować zainicjowaną korektą !!!
poprostu gość sie przesiadał na CDP bo myslał że tam peknie 200 ale mu nie wyszło albo wku... że nie poszło do 53. to żadna korekta. do groteska - pokaż mi fundamenty CDP czy 11bit i wielu innych to pogadamy. spółki które maja fund... stoją lub spadają :)
zgadza sie, tak pewnie bylo. Lowca okazji przezucil sie na CDR. 1.Kupuj akcje ktore bys chcial miec za 100 lat. 2. Najwaznijszy wskaznik to WK. Czy ja bym chciall miec akcje producenta gier za 100 lat?-nie. Dlaczego? Dlatego ze gaming to marnowanie czasu. Wczesniej albo pozniej moda na granie odwroci sie, Spoleczestwa musza dojzec. CDR obecny C/WK 18. Do ilu spadnie po dwoch latach od premiery Cyberpunka? Mysle ze jeszcze wzrosnie. Nie watpie ze CDR wzrosnie do W3,i premiery ale to jest wielka banka.. Co nie oznacza ze nie mozna na nim dalej spekulowac. Za pol roku Celon oddaje nowa fabryke. Mam nadzieje ze wejdzie na rynek USA. Tu jest wielkipotencjal wzrostu. Tak samo jak na Selvicie.
czemu wy ciągle analizuje jeden walor? Giełda to jest koszyk składający się z danego segmentu, mwig, swig itd. Zagranica po 15 puściła równo w dół i tyle. Algorytm sprzedaje, on nie zastanawia czy to dobra decyzja.
Looo ludzie. Sprzedający zrobilby to w inny sposób. Sprzedawalby w delikatny sposób. Taaa. Moim zdaniem też. Tak jak Twój kolega Tobik delikatnie kupuje. Nie no chłopaki. Piszecie że firma wspaniała. Zgoda - unikalna na skalę polską. Zdrowa bardzo. I taki ma być wykres - zdrowy. Ot tyle. Ile ja się naczytałem i nasłuchałem na przestrzeni 17 lat spekulowania że inaczej korekta powinna wyglądać to sobie nie wyobrażasz. Gdzie jest XYZ z wielkiej litery? Czyta i się śmieje. Hyhy
No, proszę, proszę, po 42 można było chyba kupić. Jeśli jutro by znowu tak zaatakowało... to chyba dziś wieczorem zrobię przelew na rachunek maklerski ; )
wzrosty na gamingu wygasaja, pora realizowac zyski i wracac. Ladny swieca albo mloteczek by sie wyrysowal. Jak bedzie naprawde czas pokaze . Jak dla mnie, mnie moze spaaaadac. :) bede czekac na 41 i 38 by dokupic