Spółka od trzech miesięcy daje dobrze zarobić a tak jak to widzi biznes radar w najbliższej przyszłości będzie jeszcze lepiej! W momencie gdy pojawią się pierwsze pieniądze w drugim segmencie działalności kurs może podskoczyć o dobre kilka złotych , mogą się pojawić inne ciekawe wiadomości ... .
Greg i inni fanatycy spółka to dno. Takie info o wznowieniu handlu surowcem i 2 sesje po ok 20% i to wszystko. Spadek z 36zł na raptem 3zł i to wszystko na co tę spółkę stać. Teraz do wyników za III kw będzie pewnie jeszcze info o kolejnej każe od US za kolejny rok (wałki z vat) i doczekamy 1,50zł
W spółce nic się nie zmieniło na gorsze! Nadal się rozwija, nadal US ma nie uzasadnione roszczenia i nadal planuje powrót do handlu minerałem ... . Więc zmiany na kursi to tylko gra ... , nie mająca podstaw w rzeczywistej kondycji spółki.
Myślę że zysk jeżeli będzie to będzie lichy albo żaden. Coraz trudniej stosować kreatywną księgowość, już w tym roku było ciężko. No i bardzo łatwo poznać na forum którzy forumowicze to pracownicy firmy Briju. Może nawet Ci z samej góry. Ale wciąż czekam na oświadczenie firmy czy środki zabezpieczone na poczet zobowiązań skarbowych są zabezpieczone w gotówce czy w postaci lipnych wycen kamienic-ruder w Gnieźnie?
Przez fatalne zmiany w podatku VAT firma musiała zawiesić obrót materiałami, nadal rozwija sieć sklepów i wróci do handlu minerałem, gdy sytuacja na rynku się wyjaśni! Z aktualną ekipą na górze wszystko jest możliwe ... .
Firma ma minimum 44 mln zł długu wobec Urzędu Skarbowego a ,,numer ze złotem z Dżudżustanu" został odkryty przez forum. Taka jest prawdziwa przyczyna pozycji Briju na giełdzie (GPW). Ot i wszystko. Nie będę już wspominał o ,,Kreatywna Księgowość +"
Wyssane z palca brednie nieudacznika! Już dawno było napisane, że roszczenie US są bezpodstawne! Wystarczy jedna wiadomość, że spółka nic nie zapłaci i kurs jedzie "sky high". Takie roszczenia są wytoczone nie jednej spółce i prawnie są bardzo podejrzane, wystarczy potknięcie "dojnej" w wyborach i wszystko to co jest takie "czarne" wróci do normalności! Tak jak inne dziwaczne pomysły "post komunistów" ... .
Kochany ZłotoSprzedawco! To że napisaliście na forum, że roszczenia UKS wobec firmy są bezzasadne to automatycznie takimi się nie stają. Co więcej. Roszczenie muszą być zasadne co sami przyznajecie w komunikatach, bowiem zabezpieczacie na ten cel 44 mln zł. A nawet pożyczacie na ten cel pieniądze.W kwestii inwektyw i wyzwisk pod moim adresem się nie będę wypowiadał, bo to nie mój poziom. Ja też mógłbym pisać o Państwa firmie WYDMUSZKA, ale tego nie robię. Lub nadmuchany kondom - ale też nie piszę, bo było by to niegrzeczne i obrażało by to inteligencję waszych inwestorów. Wszystkie informacje, których udzielam pochodzą z pierwszej ręki. Wy to wiecie i ja to wiem. Co więcej jestem pewien, że ten statek już niedaleko popłynie. Ja to wiem i wy to wiecie i wasi inwestorzy też będą się z tego tłumaczyć.
Otóż następna bzdura, każdy choć trochę interesujący się co dzieje się w naszym biednym kraju, wie że US jest "świętą krową" i to jemu trzeba udowodnić, że nie ma racji! Należy udowodnić w sądzie i już nie jednemu się to udało! Oczywiście ten stan rzeczy urąga podstawowym prawom, według których aby cokolwiek komuś zarzucać i egzekwować, trzeba to wcześniej udowodnić i poprzeć zasądzonym wyrokiem. Aktualnie US rujnuje prywatna przedsiębiorczość, wszystko to co udało się zbudować po komunie, do ktorej w prostej drodze wracamy ...!
100 mln zaległości z tytułu niezapłaconego VAT na 100 lecie założenia firmy Briju ? Raczej tak będzie w przyszłym roku a nie 100 sklepików. No chyba że będziemy liczyć razem z tymi wielbłądami z Dżudżustanu.
To że UKS siedzi cały czas w firmie świadczy na niekorzyść Briju. Tak wiem, bo wtenczas klimatyzacja chodzi na full by Panie zmarzły czy jakoś tak? Te 44 banieczki za VAT to wierzchołek góry lodowej. Coś mi się zdaje, że wkrótce nadpłynie następna góra ale o tym cicho sza ... na razie
Wszelkie rezerwy są już wliczone w aktualny wynik firmy a teraz możemy się spodziewać dużo wyższego zysku ze sprzedaży i obrotu materiałami. Dziwne, że niektórzy jeszcze mają chęć do odzywania się na forum?! Chyba żółć zalewa im oczy ...!
Raczej należy się spodziewać poniżej 1,5 zł. Wystarczy poczytać FORUM. Całkiem otrzeźwiejecie. Realna wartość to 0,30 zł za akcję. No cóż taka dziwna Spółka Briju. Gdzie Pan Skarbówka puka na razie tylko po 44 mln zł.
Tak jak już pisałem, wszelkie roszczenia US już dawno są wpisane w aktualny kurs i powiedziałbym z dużym nadmiarem. Tutaj może tylko rosnąć, tym bardziej , że spółka spełnia obietnice! Zresztą wystarczy obejrzeć rekomendacje!
No chyba że ma się pewność,że tak jest. Mieliście takiego prawnika Andrzeja Schulza. To był bardzo mądry gość. Po tej erze chodzicie tylko na śliwki robaczywki.
Pewność jest tylko wtedy gdy coś zostało udowodnione w sądzie i zasądzone prawomocnym wyrokiem! Reszta to są pomówienia, na które są odpowiednie paragrafy.
Przeczytać komentarze Briju z ostatnich trzech tygodni. Nie ma złudzeń. OSZUŚCI . Mnie oszukali. Oszukają też was inwestorzy. ITM czyli bracia z Gniezna . Zaraz zaprowadzą porządek Pionier i NN. Dajmy im szansę 14.06.2019.
,,ŁUBU DUBU ŁUBU DUBU" jest jazda Briju , że dzwonek GPW wykręciło na lewą stronę. Lepiej już było. No musi prezes jechać znowu po ,,chwilówkę" i imitować wzrosty. Może ktoś się nabierze ... choć nie sądzę.