• spadki Autor: ~co_sie_dzieje [95.49.222.*]
    Skąd ten spadek?
  • Re: spadki Autor: ~misia [46.134.61.*]
    :)) Bo za poprzednie wzrosty odpowiadali tylko: jonex i karkalis. Poczytajcie ich wpisy w : Dostrzegli spółkę, gdzie wprost piszą o tym że skupowali akcje. Widać kasy zabrakło na dokupowanie. A teraz ci inwestorzy stanowią balast dla wzrostów. Wniosek: lepiej nie ufać takim wpisom , jak ich wpisy
  • Re: spadki Autor: ~karkalis [89.64.30.*]
    Ja już oddałem i czekam aby odkupić na korekcie:)
    A teraz to zwykła realizacja zysków przy słabym sentymwbcie rynkowym.
  • Re: spadki Autor: ~jonex [159.50.252.*]
    Masz trochę rację - prawdą jest, że dokupowałem, wczoraj też jeszcze kolejną paczkę kupiłem do portfela. Niemniej nie prawdą jest, że zrobiłem też wzrosty. Spółka idzie na 3,6 w kwietniu. Jakakolwiek pozytywna informacja ze spółki i 5 z przodu. Naprawdę nikogo nie namawiam - dzielę się tylko swoimi analizami.   
  • Re: spadki Autor: ~paaulinka [87.205.135.*]
    "A teraz to zwykła realizacja zysków przy słabym sentymencie rynkowym."
    Przepraszam, ale jakie na tym papierze można mieć zyski? Rozdawał ktoś te akcje za darmo? Bo  na kursie nie widać ani żadnego rajdu, ani obrotów. Papier jest kompletnie zapomniany, i notowany na minimach (na co sobie zasłużył prawdę powiedziawszy?) A i do popularnych nigdy nie należał. Spółka działa w zbyt nudnej branży. Co do przyszłości to odbicie się na pewno należy, ale spektakularnych wzrostów to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić. Ale co zrobić, spółka zatrudniająca prawie 1000 ludzi wypracowuje zysk na poziomie 20 mln. śmiech na sali.
  • Re: spadki Autor: ~Tak [95.49.143.*]
    Nie widzę tu żadnej analizy
  • Re: spadki Autor: ~jonex [79.191.97.*]
    bardziej przemyślenia..

1. Liczę, że będzie już widać w wynikach uruchomienie linii w Niemczech; wzrost przychodów do 215m; EBITDA 12m; zysku 9m
    2. To o czym już pisałem, nie tylko EGS ale także cała branża przemysłowa "cierpi" w Polsce na brak rąk do pracy co przenosi się na koszty pracy, których nie można z dnia na dzień przenieść na klienta (minus ale liczę że sytuacja już się ustabilizowała)
    3. PMI vs realne wyniki optymistyczne
    4. EUR/ PLN nieznacznie ale nasza waluta oddała co także in plus (niewiele)
    5. Ceny tworzyw ustabilizowały się po szalonych wzrostach w drugiej części 2018 +30% teraz PET YTD ponad -10%
    6. brak skupu akcji = kasa na dywidendę - liczę na podtrzymanie poziomów 0.2 co da dalszy impuls do inwestowania

[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.