• video z prezesem-aktualne Autor: ~goldi [193.192.164.*]
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Video z Manowskim
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/32828044,celon-pharma-z-29-7-mln-zl-zysku-w-2018-roku-video
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~TRADER [78.152.209.*]
    NO I CO UWIERZYCIE JAK MÓWIE ŻE JEDNA AKCJA BEDZIE KOSZTOWAC JEDEN TYSIĄC ZŁOTYCH?
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~WIERZYMY [95.49.194.*]
    JAKE TYSIONC!!! MILJON BEDZIE WARTA ALBO I Z DZIESIEŃĆ MILJONUF I TO W TYM TYGODNIU. KUPOWAĆ PKC LESZCZE SPRZEDAJOM!!!11
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~goldi [193.192.164.*]
    śmiej sie , śmiej,... takie komentarze widziałem pare lat temu przy cdredzie, wtedy był po parę złociszy
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~WIERZYMY [95.49.222.*]
    Ja podobne do powyższego też - na Brasterze, Cormayu, Biotonie, Petrolinvest i wielu innych.

Obecność tego typu "inwestorów", którzy chyba są tu nadreprezentowani, jest zazwyczaj bardzo złym sygnałem

P.S.
    Rozumiem, że wtedy śmiałeś się im w twarz, kupiłeś i jesteś dziś milionerem?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.93.223.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Merytorycznie i z klasą. Winszuję
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~goldi [193.192.164.*]
    każdy z wymienionych papierów miał swoje 5 minut
  • Re: video z prezesem-aktualne Autor: tobik69 [159.205.144.*]
    WIERZYMY!

Dlaczego spółkę Celon Pharma, która w co najmniej w paru bardzo poważnych aspektach różni się od wielu innych spółek na GPW wrzucasz do jednego wora z Brasterami i Petrolivestami?
    Jak case pt, że było wiele już spółek, które miały być super a nie są i utopiły inwestorów łączysz jakoś ślepo z CLN?
    Równie dobrze można porównać Celon do Getback, też miało być pięknie, a nie jest.
    Ano dla lekko wnikliwego inwestora nie można tak porównywać, widać to dość wyraźnie.

Wymienię cechy spółki, które do mnie przemawiają i które wszystkie poniższe CLN posiada a wg mnie przynajmniej wymienione przez Ciebie jednak nie posiadały:

1 stworzył spółkę człowiek, który rozwinął Adamed, założył Mabion i jest głównym akcjonariuszem CLN (66%)
    2. Ten sam człowiek (Pan Maciej Wieczorek) prowadzi CLN informując akcjonariuszy bardzo rzetelnie (raporty, spotkania z inwestorami), nie mam najmniejszych zastrzeżeń co do informacji płynących ze spółki
    3. Spółka nie posiada długów
    4. spółka nie rozwadnia akcjonariatu
    5. spółka ma kosmiczne dofinansowania - coś ok 150-200mln pln
    6. spółka ma szeroki pipeline (12 projektów)
    7. spółka zarabia, zwiększając zyski rdr
    8. w akcjonariacie (stooq) zobacz sobie ile TFI siedzi
    9. spółka miała świetne IPO
    10. spółka kończy jedno z największych w tej części EU centrum CBR za ok 100 mln bez kreski
    11. od IPO spółka dała zarobić ponad 100% akcjonariuszom
    12. spółka wypłaca dywidendę
    13. spółka będzie za pół roku drugą firmą po J&J z lekiem na depresję jedno i dwubiegunową z umową z BigFarmą na ok 200-300 mln dolarów czy tam euro:)
    14. wejścia na rynki EU z Salmexem po kolei do wszystkich małych i olbrzymich rynków (Skandynawia, Niemcy, zaraz Francja i Hiszpania)

To tak na szybko i grubsza.
    Wymienione przez Ciebie spółki według mnie nie mogły się poszczycić takimi cechami, które wymieniłem.

pozdrawiam

Ale ja w ogóle nie odnoszę do merytoryki, tylko do głupich komentarzy i jakichś wróżb andrzejkowych.
    Z doświadczenia wiem, że to często zły sygnał.

Co do twoich puntków, to kontekście dzisiejszej wyceny, może ze 2 mają rzeczywiście znaczenie - sprawność w pozyskiwaniu dofinansowań i niezły pipeline. Pytanie tylko, czy te wszystki granty się utrzymają, gdy sytuacja gospodarcza się zmieni.
     "spółka będzie za pół roku drugą firmą po J&J z lekiem na depresję jedno i dwubiegunową" - no nie, nie będzie. Bo najpierw musi przejść pozytywnie II fazę badań, potem III, a potem procedurę rejestracji. Przy pozytywnym wyniku kazdego z etapów, będzie to za kilka lat. 
    To prawda co napisałeś o s-ketaminie. Czas pokaże.... i to chyba w tym roku:)
    Ale moje punkty wypisane miały tylko uwypuklić, że spółka jest zdrowa fundamentalnie. i to bardzo, bardzo.
    Ja oceniam spółkę całościowo. Moje punkty pokazują, że jest dużo plusów....
    To nie jest spółka zero-jedynkowa, że jak projekt się uda to dzida a jak polegnie to wszyscy leżą.
    Czuję po prostu timing Prezesa, tylko on może (no nie ja) wiedzieć jak rozwinąć jeszcze dalej Celon a robi to jak dotychczas świetnie.

Wierzysz w spółkę jak ja? Czy obserwujesz tylko?
    Kupujesz?
    Masz już w portfelu?
    Chyba że masz lepsze typy...
    Ja nie mam, przyznaję się bez bicia:)

pzdr

Obejrzałem akcjonariat na tych spółkach....

No dramat, ani TFI, jakaś jesień majaczy .... w jednym z tych spółek a free float na poziomie 95% albo zero.

Lepiej porównujmy Celon do OncoArendi, Selvity i Mabionu:)

Jeszcze z takich miszczów inwestycji jest GLG :)

pozdrawiam

• Re: video z prezesem-aktualne Autor: ~JS [193.238.180.*]
    Oj chyba było cos przed tym wywiadem świętowane....
    JS
[x]
CLNPHARMA 0,47% 21,40 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.