Ładnie. Przełożyli termin publikacji raportu o miesiąc. Czyli kolejny miesiąc bez skupu. A teraz, dzięki dużym obrotom, można było skupić więcej. A tak znów będą obroty po tysiąc akcji i znów będą mogli skupowac po kilkaset sztuk dziennie. Brak słów.
a to tak można ??? chachmęt na chachmęcie i chachmętem pogania !!!! przecież w oświadczeniu napisali, że spółka działa bez zastrzeżeń, że wszystko idzie zgodnie z planem itd,,, jak komisja papierów da im karę to już się nie pozbierają.... a prezesowi to będzie można wytoczyć proces na drodze cywilnej za celowe wprowadzanie inwestorów w błąd, zaliczyli wpadkę komunikując wcześniej, że chcą skupić 2 mln akcji (przeznaczyli przecież 2 mln złotych) czyżby chcieli zdołować kurs do 1 złotówki ???? wszystko pod to się układa....
A może Prezes chce się usunąć w cień i sam siebie nominuje do Rady Nadzorczej? Czy on wyszedł wogóle, bo jak nie to kto ma raport roczny podpisać. Co do wniosków dotyczących skupu pełna zgoda. Teraz by można zbierać.
I tak obroty są mizerne. Średni obrót za ostatnie 20 dni to 12,8 tys szt na dzień , czyli mogliby skupować dziennie do 3,2 tys szt.
Ciekawi mnie przyczyna przełożenia raportu. Generalnie nic tam już nie mógł nawydziwiać, bo ....... zeszły rok już jakiś czas temu domknęli, a prezio nie dał odczuć , że coś spier...... więc ....... może dlatego, że jest w pierdlu. Kto wie.
W każdym razie miesiąc później będzie też raport za I kw 2019.
Po 3 kw 2018 r mieli 4,6 mln zł zysku netto, sądzę , że jak nie było żadnego "orlego" to powinni mieć między 0,5-2,5 mln zł za IV kw.
Czyli za 2018 r 5,1-7,1 mln zł, tj. ok. 0,5 -0,7 zł zysku na akcję. Co daje P/E = 3-4 Do tego na koniec III kw w kasie leżało ponad 6 mln zł, jest bez problemu kasa na skup i nie tylko, generalnie , jak nie będzie krzywych ruchów, to to jest mega zdrowa spółka. Z zyskiem i pieniędzmi w kasie.
Kiedy spółka publikuje raporty finansowe? Raport roczny zawiera m.in.:
pismo prezesa zarządu lub osoby zarządzającej emitenta opisujące najważniejsze dokonania lub niepowodzenia spółki w roku obrotowym i perspektywy rozwoju na najbliższy rok obrotowy;
roczne sprawozdanie finansowe, obejmujące bilans, rachunek zysków i strat, rachunek przepływów pieniężnych, zestawienie zmian w kapitale własnym oraz informację dodatkową, zbadane przez biegłego rewidenta;
opinię biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego;
sprawozdanie zarządu z działalności emitenta.
Termin przekazywania raportów rocznych w ramach rynku głównego nie przekracza 4 miesięcy od zakończenia roku obrotowego, którego dotyczy. W przypadku rynku Newconnect raport należy przekazać niezwłocznie po wydaniu opinii przez biegłego rewidenta, nie później niż w terminie 7 dni od jej otrzymania przez emitenta oraz nie później niż sześć miesięcy od dnia bilansowego, na który zostało sporządzone sprawozdanie finansowe. http://www.roedl.net/pl/pl/warto_wiedziec/audyt_finansowy/jakie_obowiazki_informacyjne_ciaza_na_spolkach_gieldowych.html
Ale co mnie interesuje, że nowy termin będzie zgodny z prawem? Ja wiem o tym. Ale chciałbym wiedzieć dlaczego, skoro w spółce dobrze się dzieje, zmieniają datę? Mam nadzieję że jedyny powód, to fakt, że prezes jest nadal w areszcie i w takiej sytuacji głupio by było gdyby pisał raport z takiego miejsca.
Pytanie kiedy ta dywidende uchwala i w jakiej wysokości bo jak 10 groszy na akcję to niech ją wsadza gdzieś... Będzie jak z tym skupem czyli nie wpłynie na kurs. Tzn wpłynie będą dalsze spadki