Proseat też zajmuje się EPP: http://www.proseat.de/products/epp/
Jeżeli wierzyć tłumaczowi google i informacjom z poniższego artykułu wartość transakcji to 21 mln eur co oznacza 8.5 krotność średniego ebitda z lat 2016-18. Warto porównać sobie tę wartość do kapitalizacji Izobloku do jego średniego wskaznika ebitda: https://www.lecho.be/dossier/resultatssocietes/recticel-a-maintenu-le-cap-en-2018/10102765.html
Problemem ie jest wartość firmy (izoblok), problemem jest jest stan finansów - czy da radę przetrwać 2-3 lata zanim nadejdzie odbicie w całym sektorze i zacznie zarabiać. Według mnie wycena i wartość za akcję (bardzo niska) odzwierciedla ryzyko, że Izoblok może się najzwyczajniej "wykopyrtnąć" z braku kasy ...
Przesunięcie terminu raportu, też nie nastraja optymistycznie ....
Nie naganiam .. sam się waham czy dokupić czy czekać. Nie wiem czy to podkowa czy podpucha ... na razie czekam co się okaże.
Wyniki nie są złe. Ebita ujdzie - wycena według "konkurencji" całkiem zacna, wiadomo spowolnienie. Ta umowa z BMW .. mam mieszane uczucia, bo BMW leży i kwiczy ostatnio (oczywiście w proporacjach BMW).
Jak widzisz - nie proponuję Ci zakupu rewalacyjnego "polimexu" czy równie rewalacyjnego acautogazu ... więc wstrzymaj konie.
Gdyby do była inna giełda niż GPW to brałbym w ciemno - tu wietrzę podpuchę na wszystkim i tyle...
Produkcja elementów z EPP nie zależy od tego czy samochód jest elektryczny czy na silniku spalinowym. Dodatkowo z tego co się orientuję to generalnie z roku na rok udział elementów z EPP w ogólnej masie samochodów rośnie.
Jeżeli chodzi o umowę z BMW to ciężko stwierdzić jak to wpłynie na marżowość, nikt z nas tutaj nie zna szczegółów umowy, natomiast: - należałoby się spodziewać, że taki gracz bmw podpisuje 10 letnie umowy takie jak ta raczej z kontrahentami co do których nie ma zastrzeżeń, że mogą np w każdym czasie ogłosić upadłość - elementy będzie produkował zakład z Niemczech, który wykorzystuje swój surowiec Fawo Cel, a wykorzystanie swojego surowca co do zasady obniża koszty i podwyższa marże
Dnia 2019-03-23 o godz. 17:21 ~zainteresowany napisał(a): > Produkcja elementów z EPP nie zależy od tego czy samochód jest elektryczny czy na silniku spalinowym. Dodatkowo z tego co się orientuję to generalnie z roku na rok udział elementów z EPP w ogólnej masie samochodów rośnie.
czytałem z ostatnich wywiadów ,że przezes klimił, że do elektryków trzeba dużo więcej EPP, trend jest zatem pozytywny