Oświadczenie Rady Nadzorczej w sprawie sytuacji spółki PMPG Polskie Media S.A.
Nadzorczej spółki PMPG Polskie Media S.A. (dalej jako Spółka) oraz samej Spółki, w nawiązaniu do wydarzeń, do których doszło w ostatnich dniach, pragniemy oświadczyć co następuje.
Przede wszystkim chcielibyśmy poinformować, że informacje o przedstawieniu Michałowi M. Lisieckiemu zarzutów oraz o zastosowaniu wobec niego tymczasowego aresztu zostały odebrane przez Spółkę oraz Członków Rady Nadzorczej z dużym zaskoczeniem. Według dostępnych w mediach informacji z prokuratury jakimi dysponujemy, przedstawione zarzuty nie mają powiązania z jakimkolwiek obszarem działalności Spółki. Mamy nadzieję, że sytuacja Michała M. Lisieckiego zostanie jak najszybciej wyjaśniona z pozytywnym dla niego skutkiem. Doceniamy jego wkład i wieloletnie zaangażowanie w funkcjonowanie Spółki, a także jego działalność publiczną.
Pragniemy z całą mocą podkreślić, że mimo przykrych wydarzeń ostatnich dni, Spółka i wszystkie jej organy pracują absolutnie normalnie i wykonują na bieżąco wszystkie zadania wynikające z programu działania Spółki. Żaden z obszarów działania Spółki nie jest w żaden sposób zagrożony. Nie występuje jakakolwiek przerwa w bieżącym prowadzeniu spraw Spółki. Pracownicy i współpracownicy Spółki posiadają wszelkie stosowne upoważnienia do działania w jej imieniu we wszystkich aspektach. Ze swojej strony Rada Nadzorcza już podjęła i będzie w dalszym ciągu podejmować niezbędne czynności dla zapewnienia organom Spółki, w szczególności jej Zarządowi możliwości nieprzerwanej pracy.
Chcielibyśmy również dodać, że sytuacja Spółki jest stabilna i nie ma zagrożenia dla jej bieżącej działalności.
Nie mówię o spółce i to co o niej myślę i o jej prezesie to moja sprawa tylko o Tobie , kalkowanie inf ze stron spółki i wklejanie na forum to zabawa dla przedszkolaków
Nie interesuje mnie co o mnie sadzi jakis anonimowy nick w necie. Skup sie na innych. Ja sie w pyskowke nie dam wciagnac. Czytajac Twoje hejtujace spolke i prezesa wpisy, sorry nie jestes dla mnie zadnym autorytetem i partnerem do dalszej dyskusji. Jestes tu po to by innym szkodzic.
Buzialki
jeśli jesteś damą , buziaki przyjęte .......... napiszę inaczej bo moder kasuje Pan Prezes to prawdomówny człowiek pod każdym względem = przykład typowy jak kupował Wprost pozwolił sobie zadzwonić do P. Hajdarowicza i powiedzieć mu że nie jest zainteresowany Wprost a potem cichaczem zwinął mu to z przed nosa ........... to taka prawdomówność inaczej ja się nie dziwię zresztą patrząc na to co się dzieje to wszystko jest możliwe teraz zaraz w warszawie facety bedo rodzic dzieci już akt podpisany
Znając Michała Lisiecki, jako osobę wymagającą od siebie i od innych najwyższych standardów poszanowania prawa, wiedząc jak wielką wagę zawsze przykładał do przejrzystości działań biznesowych wierzymy, że postępowanie karne, które toczy się obecnie, zakończy się oddaleniem zarzutów.
Ja zanim wejdę w spółkę, zaczynam czytać a nie od pisania głupot na forum. Tak na przyszłość SOLEIL Spółka poukładana a szef przykłada wielką wagę do przejrzystości działań biznesowych. Szkoda, ze za kłamstwa nie karają a prezes jak zawsze niewinny. Oto polska giełda.