• ZŁE PRAKTYKI MORIZO Autor: ~medium [188.146.33.*]
    Witam. Moja uwaga bardzo negatywna dla Morizon jest taka, że firmie zależy tylko na sprzedaży kredytu a nie nieruchomości. Kilkakrotnie zgłosiłem chęć kontaktu w sprawie nieruchomości i jedyną osobą która się kontaktowała ze mną, za każdym razem była Pani od kredytów, pomimo, że nie byłem zainteresowany kredytem. Poza tym już nikt się nie odzywał. Jeśli chcesz kupić u nich nieruchomość jakąkolwiek, ale za gotówkę, nie polecam.
  • Re: ZŁE PRAKTYKI MORIZO Autor: mzn_property [5.173.192.*]
    Jest nam bardzo przykro jeśli taka sytuacja Pana spotkała. Ogłoszenia w naszych serwisach publikują nasi partnerzy – deweloperzy, biura nieruchomości i osoby prywatne. To oni sprzedają mieszkania, domy czy działki oraz odpowiadają za kontakt i późniejszy proces. Jeżeli ktoś zaznaczy opcję, że jest zainteresowany kredytem, to dzwonimy w celu zbadania indywidualnych potrzeb Dokładamy jednak wszelkich starań by obsługa klienta była na najwyższym poziomie, a z naszej strony był tylko jeden kontakt telefoniczny. Jeżeli było inaczej to uprzejmie prosimy o kontakt na adres bok@morizon.pl w celu wyjaśnienia tej sytuacji.
  • Re: ZŁE PRAKTYKI MORIZO Autor: ~akcjonariusz [79.185.148.*]
    Panie Medium,
    chyba nie rozumie Pan istoty biznesu Morizona. Naiwnie przypuszcza Pan, że firmie zależy na sprzedaży nieruchomości.
    Przecież na sprzedaży nieruchomości zależy właścicielowi i ewentualnie agencji nieruchomości. Bo wtedy jeden i drugi dostaje gotówkę z nieruchomości lub za pośredniczenie w sprzedaży nieruchomości.
    Natomiast Morizonowi zależy na tym by nieruchomość nie sprzedawała się jak najdłużej i by właściciel lub agencja płacili za ogłoszenie nie 2 tygodnie a najlepiej 2 lata. To jest chyba oczywiste. Niczego nowego nie odrywam. To tak jak by dentysta narzekał, że ludziom coś złego dzieje się z uzębieniem. Jak by nic się nie działo, to by nie miał dochodu.
    Jeśli chodzi o kredyt, to w tym przypadku Morizon dostaje prowizję od udzielonego kredytu. Czyli spółce powinno zależeć na tym by nie kupował pan za gotówkę.
[x]
MORIZON 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.