• Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: barek74 [31.0.39.*]
    https://echodnia.eu/swietokrzyskie/skup-jablek-przez-eskimos-pieniadze-za-jablka-sa-ale-nie-cale-kwoty/ar/13973529
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~stanley [207.189.30.*]
    brac poki tanio
    jakz acznal wyplacac to moemnt i peka 40-50 gr
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~marecki [37.120.156.*]
    jak sie ekipa zorientuje to bedzie juz za pozno!!!!
    czekamy na ostra jazde
    dla mnie super info bo czekalem dosc dlugo
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~olka [62.74.217.*]
    dzieki barek za info
    czekałam na taki sygnał wchodze dzis na ostro
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~mysliciel [185.191.204.*]
    uuuu jak to teraz kupic jak na podazy nie ma wogole akcji ??
    a na prawo nikt nie chce sypac??
    trzeba brac z prawej i to z dyskontem 20%!!!!
    ciezka decyzja ale mysle ze warto
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~pozegnanie [180.149.231.*]
    kto sie zdecyduje ten wygra zycie reszta bedzie patrzyla na odjazd na peronie i ocierała łezki w chusteczke
    "nie płacz kiedy odjade na na na nana"
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~Kierowca [94.254.224.*]
    Jazdę czas zacząć silniki się powoli rozgrzewają kto za długo myśli ten jak zwykle zostanie z niczym
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: barek74 [91.239.205.*]
    Pierwsze 4 minuty, wypowiedz ministra w sprawie skupu jabłek przez firmę Eskimos.
    https://player.liveu.pl/c3566f8716510b3ae0abc125459d3cd9?time=88
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~sdfg [185.251.84.*]
    juz cześ wypłacili
    http://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/ardanowski_wszyscy_sadownicy_dostana_pieniadze_za_sprzedane_jablka,17274.html
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~bobo333 [185.113.32.*]
    kolego firma eskimos podaje na swojej stronie że zakontraktowała 450tys jabłek a minister mówi że kupiła ok 200tys . uważaj żeby giełda się tym nie zainteresowała że wprowadza w błąd inwestorów. obecnie nie znam kto by chciał z tą firmą handlować .dlaczego minister mówi kiedy firma będzie wypłacać ludziom kase a nie firma ? dlaczego firma nie wywiązuje się z umów ?
    To jest dość złożony temat. Firma z gwarancjami rządowymi przystąpiła do skupu jabłek
    Firma miała skupić 500tyś. ton, ale jeśli kupiła około 200tyś ton to i tak jest sukces(ja obstawiałem, że dadzą radę 100-150tyś kupić).
    Cały rynek tych jabłek przemysłowych, to jakieś 2-3 mln ton, może w tym roku nawet 4 mln ton.
    Strasznie dużo dookoła tego zrobiło się polityki i brutalnej walki/oporu ze strony takiego biznesowego lobby, które do tej pory rozdaje karty na rynku jabłkowych koncentratów i soków.
    Akcja chyba faktycznie podniosła cenę dla sadowników. 
    Tutaj-jednak pod kontem inwestycji to są ważne inne elementy tego wszystkiego;
    Jeśli ten projekt z kupnem i przerobieniem jabłek wyjdzie, to zadzieją się bardzo ważne rzeczy;
    1.Firma pozyska nowy zakres działalności biznesowej, komplementarny z tym, co robi dotychczas. Ten sezon jest bardzo sprzyjający dla nowego gracza na rynku( drastyczny spadek produkcji jabłek w Chinach i bardzo wysoka produkcja u nas) Powstała luka w którą można wskoczyć.
    2.Nadprodukcja w sadownictwie daje baze surowcową na kolejne lata.
    3.Sam skup 200tyś ton jabłek, to kwota rzędu 70 mln PLN, a po przetworzeniu i sprzedaży to powinno dać ponad 100mln przychodu. Dla firmy Eskimos, to mocna szansa na rozwój.
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~otak [207.189.30.*]
    dokladnie jak barek pisze
    zapomnial dodac ze trzyeba kupowac akcjie poki sa jeszcze tanie i niewielu dostrzega okazje
    tu cena moze szybko podstkoczyc o 300%
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~zdziwiony [185.158.119.*]
    tez sie dziwie ze takie male zainteresowanie na spolce ale czekam spokojnie to w kazdej chwil stanie sie najbardziej spakulacyjnym papierem na NC
    Spekulanci ją omijają, bo to mało „modny” obszar działalności - jakieś tam przetwórstwo. Czas spekulacji jest teraz(był właściwie od października, kiedy to ogłoszono ten pomysł na rozwinięcie działalności spółki, a ona miała nieciekawe parametry) Teraz, to już trzeba poczekać do połowy maja na ogłoszenie wyników za 1kwartał 2019 roku albo i na kolejne wyniki kwartalne. Może się okazać, że spółka ma zyski na poziomie ponad 5mln PLN i obroty grubo powyżej 100mln a może i ponad 150mln PLN - program skupu jabłek pod patronatem rządowym się skończył ale spółka powinna to wykorzystać i już czysto biznesowo dalej w tej materii działać...
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~cierpliwy [37.120.156.*]
    kto ma akcje to wie ze trzeba czekac spokojnie tu kwestia czasu i bedzie i zł tyle nigdzie nie zarobisz z takim wysokim prawdopodobieństwem i straszenie i zanizanie kursu nic nie da bo nikt kto wie co tu sie swieci nie odda ani jednej akcyjki
    Własnie wydaje mi się, że ktoś dośc cierpliwie wykupuje wszyskich niecierpliwych teraz; takie są „sieci rozstawione", kto się pomyli i tanio odda lub PKD to szybko się upłynni. Ale faktycznie nie ma potrzeby(jak widać). ciągle na grubo inwestować w spółkę... Ja skupując bardzo duży pakiet dość mocno cene podbijałem, bo liczyłem, że ostre ruchy zaczną się jeszcze przed końcem 2018 roku.... ALE polityka i pewne działania anty-PR-owe przeciw akcji skupu jabłek zrobiły swoje. Ale to w sumie jak to wyszło i jak sie rozwija, dośc dobrze świadczy o stabilności i poziomie zarządzania w spółce :)
  • Re: Chyba jednak ruszyły wypłaty Autor: ~maszynista [185.236.201.*]
    ruszyły powoli jak pociag ale pociag sie zaczyna rozpedzać!!!!
    a stacja docelowa to 1 zł!!!!

[x]
ESKIMOS 0,00% 0,21 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.