• Jest info na mailu. Autor: ~Paweł [31.0.80.*]
    Dziękuję
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~mariusz17104 [31.0.195.*]
    Witam . W końcu mogą zacząć się bać . Proszę o wysyłanie ilości akcji które Państwo posiadacie do SII
    Im więcej POSZKODOWANYCH w tym nasza siła.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Paweł [31.0.80.*]
    Dokładnie. Zjednoczmy się.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Bożena [188.147.105.*]
    a podajecie dane do prokuratury chodzi mi o pesel i adres.
    Oczywiście. A jak chcesz odzyskać kasę? Spółka spółką ale ktoś za lipne komunikaty odpowiada. O kontraktach, o ty że w spółce nic złego się nie dzieje, o tym że jest kara z US, o tym że majątek spółki odpowiada prawdzie w raportach czyli ponad 80 mln a aktywa na akcję to ponad 2zł.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~nyt [193.30.160.*]
    Ale jak nabyłeś akcje po cenie kilkukrotnie wyższej niż teraz, ale ich nie sprzedałeś to chyba nie możesz zwrócić się z wnioskiem do prokuratury jako osoba pokrzywdzona, bo straty jeszcze nie wykazałeś. Dlatego zgodnie z tym co piszą w mailu jak chcesz przystąpić do wniosku do prokuratury to musisz wykazać jaką stratę poniosłeś. Czy się mylę?
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Paracelsus [5.173.51.*]
    A masz możliwość sprzedaży??? Nie. Jest napisane że należy stratę pomniejszyć o kwotę jaką udało ci się odzyskać sprzedając akcje. Jeżeli nie sprzedałeś akcji to nie pomniejszysz kwoty.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~veloptymista [37.7.234.*]
    Nic sie nie zmieni ,do czasu kiedy to akcjonariusze miejszosciowi sami musza walczyc o sprawiedliwosc. Dzisiaj mija miesiac od dnia w ktorym mial ukazac sie raport. Spolka zawieszona ,OK, ale powinien byc jakis termin w ktorym sam zarzad GPW jest zobligowany do zawiadomienia KNF-u o zaistnialej sytuacji. Spolek ktore nie opublikowaly raportu zostalo raptem cztery w tym dwie po sasiedzku. Tam juz powinien siedziec ktos z KNF-u ,ktory pomoglby prezesowi uzyskac dane z ksiegowosci.
    Bierzemy sprawy w swoje ręce i dzięki pomocy SII na pewno przerwiemy ich działania. Zapłaci) eś za akcję x przy zapewnieniu zarządu że wszystko jest ok a teraz masz 0.07zł + zawieszenie. Zarząd w mojej ocenie działa na szkodę spółki i akcjonariuszy.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Paracelsus [5.173.51.*]
    Minox zarządzany jest przez nieuczciwych. Akcjonariuszy mają gdzieś. Popatrzcie na ich Facebook... Głupie filmy dla dzieci udostępnić tylko potrafią. Ja powiedziałem że nie spocznę jak nie oddadzą mojej kasy a zapakowanie ich do więzienia będzie tylko dopełnieniem. Brawo i podziękowania dla SII .
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~poszkodowany [185.204.193.*]
    1.Prokuratura
    2.KNF
    3.Zmiany w Zarządzie

SII wyciągnęło do nas rękę...bardzo dużo zależy od naszego zaangażowania.Nie ważne czy ktoś ma 10 tyć czy 1 mln akcji.Jeden i drugi został oszukany.

Im więcej akcji zbierzemy tym większe szanse na zmiany w Zarządzie spółki.A to jest najważniejsze żeby spółka działała.
    ONI mają około 17-20%.My powinniśmy mimo rozdrobnienia mieć prawdopodobnie około 30-40%.
    Im sprawa będzie bardziej nagłośniona tym więcej poszkodowanych się zgłosi.

Prokuratura to inna sprawa.Ma sprawdzić czy były działania na szkodę spółki i ukarać winnych którzy będą musieli naprawić wyrządzone szkody.

Lipne komunikaty o kontraktach były.
    Zarząd twierdził,że nie ma żadnych przesłanek do spadku kursu ( był w okolicach 1zł) a przecież już prawdopodobnie wiedzieli o Urzędzie skarbowym.
    Wystarczy,że prokuratura porówna daty.

Twierdzili w raporcie rocznym,że wycena akcji MTrans w których byli posiadaniu jest na kilkanaście mln zł wiarygodna a sprzedali za ile? 200 czy 300 tyś zł.

Jest tego trochę......

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.249.134.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    W związku z tym,ż nie posiada Pan akcji jak również rozumiem że nie poniósł Pan straty czy możemy liczyć na jakieś konkrety oprócz nazwisk?
    Proszę te informacje które Pan posiada przesłać na mail SII być może pomoże to sprawie.

Pozdrawiam
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Wydawca-Wprost-i-Do-Rzeczy-Michal-Lisiecki-z-zarzutem-udzialu-w-zorganizowanej-grupie-przestepczej-4211468.html
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Mnx [37.249.134.*]
    Przesłałem przed chwila z 3 maile.
    Kolego"Poszkodowany" po czym wnioskujesz ze miejszosciowi maja 30-40% akcji? Jakos ja odnosze wrazenie ze zostala nas garstka i w porywach posiadamy moze 10% akcji. Zobacz na arkusz zlecen i dzisiejsza reakcje na maile SIi ,kilka osob. Mysle ze udalo sie im zrobic dobry myk,oni tez maja radcow prawnych
    Zarząd wydał oświadczenie,że wszystko w firmie jest ok.Spadek kursu ocenili że nie ma zwiazku z sytuacją w firmie.
    Nominał 1,20zł
    WK ponad 2zł
    Dane z raportu rocznego potwierdzonego przez biegłą rewident oraz Zarząd spółki.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Mnx [37.249.134.*]
    Wywalenie akcji przez glownych udzialowcow, urzad skarbowy na karku i nie splacone obligacje ...hmm sytuacja w firmie cudowna hahahaha
    O lipnych oglaszanych walnych zgromadzeniach juz nie wspominam
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~strzalwdziesiatke [83.26.235.*]
    ja sam mam 2 % akcji
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~strzalwdziesiatke [83.26.235.*]
    do veloptymista
    Zgłaszajcie ilości do SII.Uzbieramy 25% i ich pogonimy.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Paracelsus [5.173.58.*]
    Ja już odpisałem. Jest w SII nadzieja i wierzę że uda się. Nie sądziłem że będę musiał kiedykolwiek mieć do czynienia z taką spółką. Ale za dużo jestem w plecy żeby odpuścić. Działamy.
    Ja również. Ile nasz akcji?
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~ktoś [37.47.5.*]
    Czołem, ja także zgłosiłem się. Około 20 tyś akcji
    Bardzo dobrze. Każda ilość akcji przybliża nas do 25%

Powodzenia i pozdrawiam
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~ktośś [83.26.200.*]
    Zgłosiłem swoje 30 000szt w mailu ale żadnych odpowiedzi ani wiadomości zwrotnej nie otrzymałem!!! Pozdro...dla Wszystkich
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Ajt [31.0.45.*]
    Ja dzisiaj odpiszę i zgłoszę 214 000. Mam nadzieję że coś z tego będzie
    Poczekaj, odpisza. Dużo pracy z tym jest
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Paracelsus [5.173.58.*]
    1% oraz wielką stratę.
    Brzydze się takimi ludźmi. Oni natomiast uważają się niestety za "zaradnych" i dziwią się pewnie, czego chce od nich cały świat i akcjonariusze
    Pani i Panowie mamy ogromną szansę powalczenia o sprawiedliwość. SII udziela nam wsparcia. Nie zmarnuj y tej szansy. Proszę zgłaszajcie swoje akcje. W pozwie będzie nominał 1.20zł i wartość księgowa o której zapewniał w raporcie Zarząd czyli ponad 2zł akcja.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Darek [5.173.169.*]
    Ja swoje 60 000, też zgłosiłem
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~bart [91.228.113.*]
    Też się zgłosiłem, mimo że nie posiadam już akcji, sprzedałem w ubiegłym roku z mega stratą, nie wiem czy ktoś ma większą -75tyś. Akcjonariuszem byłem od 2014 roku. Długo by gadać, ale też nabrałem się na lipne infa z końcówki 2017r. Szanse na odzyskanie $ są raczej małe, na powrót do notowań którejkolwiek spółki klanu O... znikome, ale zachęcam innych w podobnej sytuacji do zgłoszenia się i wsadzenia tych oszustów do puszki, nie odpuszczajcie i powodzenia!
    Lektura na weekend

http://www.forumakcjonariuszykci.pl/tunelowanie-czyli-kapitalizm-po-polsku/
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Ajt [31.0.44.*]
    Prezio w zębach przyniesie hehe jeszcze rok mu został
    Moj "Kajtek" moze cos Ci w zebach przyniesc, poniewaz ma kilka wariantow do wyboru, w odroznieniu do zarzadu tej spolki. Zdaje sie ze obecny pan prezes nie wzbudza zaufania,jesli nawet osoba ktora praktycznie powolala go na stanowisko, sprzedala akcje 2 dni po powolaniu , a kurs w 20 miesiecy zjechal z 1.32 do 6 gr.. Akcja SII sluszna, natomiast zbyt pozna. pan maliszewski zarzadza spolka 2 lata, do dzisiaj sie nie dowiedzialem, jakie osiagniecia ma ten pan w zarzadzaniu?a wedlug przepisow jako akcjonariusz spolki , mam prawo do takich informacji.
  • Re: Jest info na mailu. Autor: ~Kasa [83.20.71.*]
    Odesłałem do SII dane. Mam nadzieję że wspólnie coś zdziałamy. Szkoda tylko że KNF pomimo wielokrotnych zgłoszeń olały sprawę i dopuścił do takiej patowej sytuacji. Jestem optymistą i wierzę że odzyskamy kasę.
[x]
MINOX 16,67% 0,07 2019-02-15 09:41:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.