To wejście to jeden z elementów rozwijania firmy prof właściciel 4F i outhorna. Właściciel Igor Klaja ma ambicje stworzenia dużej grupy marek o międzynarodowym zasięgu. Chce ścigać się na skalę biznesu z Piechockim i Miłkiem. Patrząc na to że z 70 mln obrotu w 2010 zrobił ponad 500 mln w zeszłym roku może mu się udać. Pytanie czy dalej najlepsi na rynku managerowie dalej chcą z nim pracować? Kilka bardzo ważnych osób odpowiedzialnych za dotychczasowy sukces odeszło w ostatnich 2 latach. Pytanie dlaczego?
a ja z tego co wiem, to jego grupa zrobiła 800mln obrotu. odeszli, bo mieli za duze wymagania. w grupie panuje spokoj. jest ok. wg mnie chce miec wieksza sprzedaz przez intersport, ale i na swiecie pokazac jako 3 marka po adida...ms... nikoooeee... i on... chce tez przejac rynek artykulow sportowych w polsce. wykurzyc decathlon i martes
4f ma tylko 20% intersportu i nawet nie ma przedstawiciela w Radzie Nadzorczej .... a wy piszecie jakby mial 51% i mial decydowac odnosnie przyszlosci tej firmy
przypominam ci i wam, wg mnie wszedl w okreslonym celu i wg mnie to jeszcze nie koniec jego ekspancji w tej spolce. cos planuja. moze popytac w sklepach praconikow. pewnie cos wiedza. wg mnie to gruba sprawa. pamietajcie w 4 f jest p.klaja... ale jest tez p.zasada sobiesław. a to wiele znaczy
Zasada już został w dużej części wykupiony przez Klaje. Za bardzo się wtrącal w biznes choć odcinal zyski o jakich nawet nie marzył i nie miał w żadnej ze swoich wielu firm. Zasada wprowadzał swoimi pomysłami nerwowa atmosferę więc go Klaja częściowo splacil i ograniczył jego możliwości w firmie.
Emisje po 2 złote to była niezła okazja na przejęcie Intersportu. Niemcy swoje już zarobili więc oddali akcje tanio. Teraz czas na wyniki i coraz większą sprzedaż.
...jak zwykle ten sam scenariusz!! Wszyscy się tu ekscytują, kto wchodzi, kto wychodzi. Śniegiem, marżami i słowami Prezesa. To wszystko to jednak wielka ściema. Podpić kurs o złotówkę a później 0,50 zł zwalić w parę tygodni. Wiadomo, że za niedługo będzie poniżej 2 zł. Kolejny raz mówię - tutaj się nie inwestuje tutaj się gra jak u bukmachera. Nawet perspektywa trzymania akcji przez kilka lat nie da pewności zwrotu kilkunastu %. Wiem bo obserwuje tego gniota od 2012 roku. Dlatego jak jeszcze nie kupiłeś akcji tej pseudo spółki - uciekaj i nigdy tu nie wracaj - szkoda Twoich nerwów i kasy.
Chcesz pytać o wyniki w sklepach??!! Tutaj masz wyniki za Q4: "W IV kwartale 2018 roku Spółka poprawiła rok do roku wynik finansowy o 9% odnotowując stratę brutto w wysokości 3.163 tys. zł (było: 3.474.tys. zł). "
Ponad 3 mln w plecy...
W branży sportowej kluczowe miesiące dla zimy (w detalu) to grudzień, styczeń, luty. No i może jeszcze listopad jeśli dowali sniegiem porządnie (co ostatnio się nie zdarza). W hurcie jest to przesunięte na wcześniejsze miesiące (preordery).
Jeśli za Q4 są takie słabe wyniki to nie oczekiwałbym kokosów po Q1 (styczeń i luty owszem mogły nie być złe, ale wątpię by odrobiły całą zimę...). Tym bardziej, że w komunikatach dostępnych nawet na tym portalu są dane, że spółka jest najbardziej w plecy na odzieży zimowej....
Oczywiście możesz popytać w sklepach...ciekaw jestem czego się dowiesz od sprzedawców.....wszystkie fundamenty spółki bez problemu wyczytasz na profilu spółki na tym i każdym innym portalu finansowym...