• DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~jjja [5.173.40.*]
    WCIĄŻ ZASTANAWIAM SIE.
    PROSZE W RAMCH BURZY MÓZGÓW... PO CO 4 F WSZEDŁ W IPO... PISZMY
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Zorientowany [31.0.67.*]
    To wejście to jeden z elementów rozwijania firmy prof właściciel 4F i outhorna. Właściciel Igor Klaja ma ambicje stworzenia dużej grupy marek o międzynarodowym zasięgu. Chce ścigać się na skalę biznesu z Piechockim i Miłkiem. Patrząc na to że z 70 mln obrotu w 2010 zrobił ponad 500 mln w zeszłym roku może mu się udać. Pytanie czy dalej najlepsi na rynku managerowie dalej chcą z nim pracować? Kilka bardzo ważnych osób odpowiedzialnych za dotychczasowy sukces odeszło w ostatnich 2 latach. Pytanie dlaczego?
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~OOO [5.173.40.*]
    a ja z tego co wiem, to jego grupa zrobiła 800mln obrotu.
    odeszli, bo mieli za duze wymagania.
    w grupie panuje spokoj. jest ok. wg mnie chce miec wieksza sprzedaz przez intersport, ale i na swiecie pokazac jako 3 marka po adida...ms... nikoooeee... i on... chce tez przejac rynek artykulow sportowych w polsce.
    wykurzyc decathlon i martes
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Johny [31.0.67.*]
    Jeśli poprzez wymagania rozumiemy szacunek dla innych to masz rację
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Inwestor [83.4.234.*]
    4f ma tylko 20% intersportu i nawet nie ma przedstawiciela w Radzie Nadzorczej .... a wy piszecie jakby mial 51% i mial decydowac odnosnie przyszlosci tej firmy
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~mkak [5.173.40.*]
    przypominam ci i wam, wg mnie wszedl w okreslonym celu i wg mnie to jeszcze nie koniec jego ekspancji w tej spolce.
    cos planuja. moze popytac w sklepach praconikow. pewnie cos wiedza. wg mnie to gruba sprawa. pamietajcie w 4 f jest p.klaja... ale jest tez p.zasada sobiesław. a to wiele znaczy
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Loki [31.0.67.*]
    Zasada już został w dużej części wykupiony przez Klaje. Za bardzo się wtrącal w biznes choć odcinal zyski o jakich nawet nie marzył i nie miał w żadnej ze swoich wielu firm. Zasada wprowadzał swoimi pomysłami nerwowa atmosferę więc go Klaja częściowo splacil i ograniczył jego możliwości w firmie.
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~mkak [5.173.43.*]
    no widze ze ty poinformowany... to mozesz wiesz o planach ipo i 4f? co beda robic?
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Nkg [94.254.197.*]
    Nic nie napiszes,. To znaczy,ze wiesz co sie swięci.
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Fundamety [213.5.215.*]
    Emisje po 2 złote to była niezła okazja na przejęcie Intersportu. Niemcy swoje już zarobili więc oddali akcje tanio. Teraz czas na wyniki i coraz większą sprzedaż.
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~max [157.25.97.*]
    ...jak zwykle ten sam scenariusz!!
    Wszyscy się tu ekscytują, kto wchodzi, kto wychodzi. Śniegiem, marżami i słowami Prezesa.
    To wszystko to jednak wielka ściema.
    Podpić kurs o złotówkę a później 0,50 zł zwalić w parę tygodni. Wiadomo, że za niedługo będzie poniżej 2 zł.
    Kolejny raz mówię - tutaj się nie inwestuje tutaj się gra jak u bukmachera.
    Nawet perspektywa trzymania akcji przez kilka lat nie da pewności zwrotu kilkunastu %.
    Wiem bo obserwuje tego gniota od 2012 roku.
    Dlatego jak jeszcze nie kupiłeś akcji tej pseudo spółki - uciekaj i nigdy tu nie wracaj - szkoda Twoich nerwów i kasy.

Max
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~fyi [5.173.40.*]
    ta organizacja jest już poukladana, ma zpalecze finansowe... co powinna teraz zrobić? wg mnie musi coś zrobic. otwiera koeljne sklepy...
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~Ghh [94.254.220.*]
    Tu beda kolejne sklepy. A moze 4f wezwanie ogłosi na calosc? Mikolajko pewnie po 6zl odda
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~kjk [5.173.40.*]
    wyniki są na pewno swietne po takiej zimie. ktos wie coś. jak dotrzec do tej wiedzy.? moze warto popytac wsklepach pracownikow.
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~bzyksmyk [77.255.83.*]
    Chcesz pytać o wyniki w sklepach??!!
    Tutaj masz wyniki za Q4:
    "W IV kwartale 2018 roku Spółka poprawiła rok do roku wynik finansowy o 9% odnotowując stratę brutto w wysokości 3.163 tys. zł (było: 3.474.tys. zł). "

Ponad 3 mln w plecy...

W branży sportowej kluczowe miesiące dla zimy (w detalu) to grudzień, styczeń, luty. No i może jeszcze listopad jeśli dowali sniegiem porządnie (co ostatnio się nie zdarza). W hurcie jest to przesunięte na wcześniejsze miesiące (preordery).

Jeśli za Q4 są takie słabe wyniki to nie oczekiwałbym kokosów po Q1 (styczeń i luty owszem mogły nie być złe, ale wątpię by odrobiły całą zimę...). Tym bardziej, że w komunikatach dostępnych nawet na tym portalu są dane, że spółka jest najbardziej w plecy na odzieży zimowej....

Oczywiście możesz popytać w sklepach...ciekaw jestem czego się dowiesz od sprzedawców.....wszystkie fundamenty spółki bez problemu wyczytasz na profilu spółki na tym i każdym innym portalu finansowym...
    A tu najnowszy sklep. Wesja 2.0... piekny. Bylem...
    https://www.youtube.com/watch?v=lXTJBrqK3Co&feature=youtu.be
    Zarobily 5mln... styczen luty spokojnie
  • Re: DLACZEGO 4F WSZEDŁ W INTERSPORT Autor: ~bzyksmyk [77.255.83.*]
    NIE.
[x]
INTERSPPL -1,66% 0,39 2026-05-15 16:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.