• Via Carpatia Autor: ~obserwator [83.23.238.*]
    Ludzie skąd ta panika oszołomska?
    Rozumiem że ta Firma ma przejściowe kłopoty ale przyznać trzeba że jako jedyna ma w tej chwili monopol na budowę magazynów soli ect.
    Kto będzie budował magazyny soli w Polsce?
    Ci którzy podburzają innych na forum o kilka złotych?
    Proszę najpierw pomyślcie trochę o potem te głupkowate wpisy o prokuraturze i pozwach.
    Myślę że dla dobra Firmy i inwestorów będzie rozmawiać z Zarządem jak naprawić sytuację.

• Re: Via Carpatia Autor: ~noname [87.206.168.*]
    Skąd ta "panika oszołomska"? Ano stąd, że od dłuższego czasu FKD pobija rekordy w ignorowaniu swoich akcjonariuszy, posiadaczy obligacji oraz innych, którym jest winna pieniądze. Spółka:
    • nie płaci odsetek od obligacji,
    • zupełnie nie reaguje na żądania przedterminowego wykupu obligacji,
    • unika kontaktu telefonicznego i nie reaguje na maile (w tej sytuacji na żart zasługuje stwierdzenie, żeby "rozmawiać z Zarządem jak naprawić sytuację"),
    • nie wypłaca na czas (albo nie płaci w ogóle) wynagrodzeń pracownikom i byłym pracownikom,
    • nie regulując powyższych zobowiązań udziela w IVQ2018 roku pożyczek komuś spoza Grupy (czy to przypadkiem nie są podmioty powiązane z Zielińskim???) na prawie 4 mln zł - można o tym poczytać w raporcie, było też na tym forum - link: https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6673575&strona=1

Z raportu wynika, że FKD ma wyemitowane obligacje na kwotę 27 mln zł, w tym krótkoterminowe na 21 mln zł. Z tego spora część powinna być już wykupiona. I to ma być niby podburzanie innych na forum o kilka złotych? Być może dla Prezesa Zielińskiego to tylko kilka złotych. Przypomina się jak kiedyś o inwestorach indywidualnych na giełdzie mówiło się PDK - Prości Dawcy Kapitału... Tak właśnie są traktowani przez FKD Ci, którzy powierzyli spółce pieniądze kupując jej akcje i obligacje. Jak dajesz Spółce kapitał, jesteś w porządku. Jak żądasz zwrotu, jesteś traktowany jak natręt.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.38.12.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Via Carpatia Autor: ~obser [83.23.238.*]
    Niekompetentny mówi Pan /Pani no nie wiem kto kto buduje taką spółkę od zera i prowadzi tyle kontraktów jednocześnie bardzo łatwo napisać i pluć na forum.Może kol się pochwali co osiągnął prywatnie w życiu i porównamy
    Co do słowa oszust tu bym się grubo zastanowił bo to już nie przystoi poważnym ludziom zwłaszcza anonimowo podającym się za inwestora.
    Co do kontaktu ze spółką to wystarczy wybrać nr tel i zadzwonić jak ja to czynię i zawsze rozmową można wszystko osiągnąć.
    Tak że proponuje rozmowy z Zarządem a nie plucie na forum bo nikomu to na dobre nie wyjdzie
  • Re: Via Carpatia Autor: ~Realista [195.38.12.*]
    Panie Prezesie, jeżeli uważa się pan za takiego wspaniałego, przedsiębiorczego człowieka to proszę najpierw dotrzymywać zobowiązań, które pan zaciągnął względem Obligatariuszy i zacząć płacić odsetki oraz wykupywać Obligacje. Człowiek, który nie spłaca swoich zobowiązań nie powinien mówić o honorze. Bardzo chętnie spotkam się z panem w sądzie, wszystkie argumenty są po mojej stronie.
    Od 9 stycznia br. czekam na zapłatę odsetek, od tego czasu próbowałem kontaktować się z Państwa firmą kilkakrotnie i niestety nikt nawet nie podjął sobie trudu aby odpowiedzieć, więc o jakim kontakcie Pan pisze?
  • Re: Via Carpatia Autor: ~obiektywny [83.23.238.*]
    A ja zadaje kłam opowieścią przedmówcy
    Kontakt z firmą jest i to doskonały, należy tylko zadzwonić lub napisać i nie wydaje mi się że to co wypisują tu co poniektórzy jest prawdą,WYGLĄDA TO NA CELOWĄ AKCJĘ pieniaczy.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [165.225.72.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    obserwator, obserw, opk, obiektywny, olx. Używanie różnych nicków niewiele Ci da - widać że piszesz z tego samego komputera. Bluzganie na innych niewiele Ci da - każdy kto w jakikolwiek sposób miał kontakt z Prezesem Zielińskim lub też takiego kontaktu nie miał, mimo że próbował, wie jaka jest prawda. A prawda jest taka, jak pisałem w poście powyżej - totalne olewanie i ignorowanie posiadaczy akcji i obligacji. I wygląda na to, że wynajęcie klakiera i piewcy wielkości Prezesa Zielińskiego na forum (o nickach wskazanych na początku posta) to są podjęte przez niego działania, a nie próba (choć mająca marne szanse) ratowania FKD przed całkowitym upadkiem.

Realista - wygląda na to, że sąd to jedyna droga dla Ciebie i innych poszkodowanych osób na podjęcie próby odzyskania pieniędzy z tytułu niezapłaconych odsetek i niewykupionych obligacji. Pamiętaj, ze jeśli FKD spóźnia się 3 dni z wypłatą odsetek od obligacji jakie posiadasz, masz prawo żądać natychmiastowego przedterminowego wykupu obligacji
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.