Z tego co widać, to luty był bardzo dobrym miesiącem po słabym styczniu. Najwidoczniej pogoda wpłynęła na to, że ludzie ruszyli do sklepów. Czekamy za wynikami. Myślę, że luty wypadł sporo lepiej niż styczeń.
To, że Luty się udał to świetna wiadomość, ale ja się wcale nie przejmowałem lekkim spadkiem w Styczniu. Właściciele sami nie raz mówili, że planują rozwój na rynkach zagranicznych, a na Polskim osiągneli odpowiedni stopień nasycenia i nie planują zbyt wielu nowych otwać, a raczej skupią się na poprawach marż.
Gdzieś pod artykułem z informacją o słabszej sprzedaży w Styczniu znalazłem narzekania jakiejś Pani, na to, że się nie dziwi, bo zawsze po świętach były duże obniżki i dobre promocje, a w tym roku promocje są dużo słabsze. Może z tego wynikała troszeczke niższa sprzedaż? Ale to by również wskazywało na to, że mogli mieć dużo lepszą marżę niż w styczniu poprzedniego roku, i summa summarum zyski mogły być wyższe? Może to było celowe i zamierzone działanie zarządu?
Czy ktoś mający dzieci i robiący zakupy w sieciach CDRL mogłby potwierdzić, że poświąteczne obniżki w tym roku były mniejsze niż w latach poprzednich?
Dnia 2019-03-06 o godz. 15:38 ~Endrju napisał(a): > To, że Luty się udał to świetna wiadomość, ale ja się wcale nie przejmowałem lekkim spadkiem w Styczniu. Właściciele sami nie raz mówili, że planują rozwój na rynkach zagranicznych, a na Polskim osiągneli odpowiedni stopień nasycenia i nie planują zbyt wielu nowych otwać, a raczej skupią się na poprawach marż. > > Gdzieś pod artykułem z informacją o słabszej sprzedaży w Styczniu znalazłem narzekania jakiejś Pani, na to, że się nie dziwi, bo zawsze po świętach były duże obniżki i dobre promocje, a w tym roku promocje są dużo słabsze. Może z tego wynikała troszeczke niższa sprzedaż? Ale to by również wskazywało na to, że mogli mieć dużo lepszą marżę niż w styczniu poprzedniego roku, i summa summarum zyski mogły być wyższe? Może to było celowe i zamierzone działanie zarządu? > > Czy ktoś mający dzieci i robiący zakupy w sieciach CDRL mogłby potwierdzić, że poświąteczne obniżki w tym roku były mniejsze niż w latach poprzednich?
Styczeń 2019 wcale nie był słaby, tyle tylko że punktem odniesienia dla niego był znakomity wynik ze stycznia 2018 roku (wtedy zmiana była o 21% rdr).