Czekamy teraz na: (wszystko idzie sie dowiedziec ze starszych raportow spolki, tylko trzeba odkopac te z zeszlego roku rowniez)
- umowy na elektrownie WHR - partner z Chin - koszt jednej elektrowni to min. kilkadziesiat mln zl ! (Termo2Power SA jest jedynym europejskim partnerem dla klientów końcowych) - umowy ORC - PGNIG Termika
A w nieco pozniejszym czasie:
- pierwsze umowy "Mikroturbin gazowych" w 2 i 3 kwartale tego roku, czyli najwczesniej mozemy sie spodziewac w kwietniu tego roku. Umowy w zaleznosci od mocy urzadzenia bedzie sie wahac w granicach od 1 do 15mln zl za sztuke. - dalsze wiadomosci odnosnie urzadzenia we Wloszech(umowa z ogrodnikiem), przychod juz powinien byc widoczny w kolejnym kwartale z czerpania korzysci z generowanego pradu w celu jego dalszej odsprzedarzy do pobliskiej sieci. - zainstalowanie w kwietniu tego roku prototypu urzadzenia PVT(hybryda) na poludniu Wloch - urzadzenia BioCHP - z dotacji 2mln zl dostali (urzadzenie planuja skonczyc w 2polowie tego roku, mozliwe ze jeszcze w tym roku beda umowy na tego typu urzadzenia) - micro reaktory z Amerykanska firma( nie znam daty, o ile wypali ten projekt? to bedzie dodatkowy przychod dla spolki) - debiut GNV jeszcze w tym roku jesli Termo2Power kurs 1akcji bedzie wynosil min. 1,50zl, przy ok 2zl moze sie ubiegac T2P o przeniesienie z NC na GPW(wymagana kapitalizacja spolki 50mln zl)
Przydalby sie lock up na akcje, ktore wprowadza w przyszlosci. Jesli cos pominolem Termo jeszcze to mozesz dodac cos od siebie, pozdro ;)
Zapomnialem dodac jakby ktos nie wiedzial jeszcze, marze na swoich produktach T2P ma od 30% w gore :D Dlatego tu bedzie grubo zarowno z zyskami jak i kursem, kiedy zaczna juz w tym roku wykazac przychody w kolejnych raportach. Jeszcze troche i ludzie beda nawet pod wyniki pozniej brac Termo i pod przyszle infa(rozszerzanie dzialalnosci i kolejne umowy) :) T2P to przyszlosc, wegiel pojdzie w odstawke w przyszlych latach. Urzadzenia T2P maja sie zwrocic w mniej jak 6lat(C/Z 6 dla klientow to bardzo dobry wynik, przyklad wynajmu mieszkania to ok C/Z ok 20) :)
W tym tygodniu umowa, moze za chwile puszcza jak to bylo wczesniej na kilka minut przed sesja z PGNIG mimo iz podpisana 2dni wczesniej to dali info pozniej. Termo ma racje on wie wiecej zawsze to nie wiecie o tym jeszcze? ja tez pisze od kilku dni ze umowa na dniach i powinno po niej na jakies 2zeta wystrzelic moze wiecej kto wie zalezy jak duzy popyt bedzie najblizsze dni pokaza :)
widac nie czytasz raportow na biezaco, sama spolka informowala kiedys o marzy 30% nie ma sensu dyskutowac z Toba src i to kazdy wie, stoj dalej na peronie na dniach umowa i 2zl pozro :) to moj ostatni post w Twoim kierunku pisz sobie co tam chcesz moze uda Ci sie jeszcze kupic taniej kto wie choc watpie w to, ale powodzenia Ci zycze :D
Mogła informować o 99% marży co nie znaczy że w to uwierzę. Tu chyba już tyle różnych urządzeń mają że wątpię w jedną sztywną marżę zwłaszcza przy wysokich kontaktach.
Po co mam brać taniej? Teraz według Was jest ekstra tanio. Na S tego leży i mogę zawsze kupić po 60-70 gr. A nawet złotówka bo tu jeden as sugeruje że tu 50 zł bedze
Będzie 1,5zl chcąc nie chcąc prędzej chy później. może. I wybije ale 2zl wątpię że sięgnie. A jak sięgnie to sprzedaż i ustawianie się na 1,5zl heh ale to zbyt piękne żeby było prawdziwe?
NIkt Pana do niczego nie namawia., kup Pan za ile ile chcesz te 1k akcji, a najlepiej w ogole nie kupuj, nikogo nie obchodza te Panskie Placze. Kto sobie chce wierzyc to jego sprawa.
Moze sobie pan wobrazic panie Beton jak ci co brali po 10 gr przebieraja nogami i sie nie moga doczekac aby zasilic potencialnych akcjonariuszy swiezym towarem.
I nie wiem skąd twierdzenie że siedzę tylko na plg i sbe. Z nc jednak najwięcej mam gamedevu. Ale tu to ruletka. Wolę duże spółki z fundamentami. Ponad rok już trzymam np takie Dino i jestem zadowolony. Na nc kilka razy mnie przywieźli i teraz dmucham na zimne. Najdłużej kisze się na sbe którego nie wychwalam ale spółka jednak ma jakieś przychody i coś robi.
Src teraz bez złośliwości na nc i na spolkach granych można zarobić najwięcej :) tak samo jak na takich, które dopiero nad czymś pracują, nad czymś co może zrobić małe wow :) ogólnie na giełdzie może coś nie wyjsc i to chyba każdy wie, nawet gigantów może coś dopaść :) ale ty tutaj tylko dziennie nadajesz, dzień w dzień, jakis cel w tym musisz mieć :)
Dnia 2019-02-27 o godz. 11:57 ~src napisał(a): > I nie wiem skąd twierdzenie że siedzę tylko na plg i sbe. Z nc jednak najwięcej mam gamedevu. Ale tu to ruletka. Wolę duże spółki z fundamentami. Ponad rok już trzymam np takie Dino i jestem zadowolony. Na nc kilka razy mnie przywieźli i teraz dmucham na zimne. Najdłużej kisze się na sbe którego nie wychwalam ale spółka jednak ma jakieś przychody i coś robi.
src skoro nie interesuje cie spolka termo to nie zawracaj gitary tymi wpisami bo tu nic nie zalezy od klepania w klawiature:))