• Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Termo [77.119.128.*]
    I koniec z kręceniem kółek.
  • tak w skrocie na co czekamy teraz Autor: ~Inwestor-spekulant [109.173.148.*]
    Czekamy teraz na: (wszystko idzie sie dowiedziec ze starszych raportow spolki, tylko trzeba odkopac te z zeszlego roku rowniez)

- umowy na elektrownie WHR - partner z Chin - koszt jednej elektrowni to min. kilkadziesiat mln zl ! (Termo2Power SA jest jedynym europejskim partnerem dla klientów końcowych)
    - umowy ORC - PGNIG Termika

A w nieco pozniejszym czasie:

- pierwsze umowy "Mikroturbin gazowych" w 2 i 3 kwartale tego roku, czyli najwczesniej mozemy sie spodziewac w kwietniu tego roku. Umowy w zaleznosci od mocy urzadzenia bedzie sie wahac w granicach od 1 do 15mln zl za sztuke.
    - dalsze wiadomosci odnosnie urzadzenia we Wloszech(umowa z ogrodnikiem), przychod juz powinien byc widoczny w kolejnym kwartale z czerpania korzysci z generowanego pradu w celu jego dalszej odsprzedarzy do pobliskiej sieci.
    - zainstalowanie w kwietniu tego roku prototypu urzadzenia PVT(hybryda) na poludniu Wloch
    - urzadzenia BioCHP - z dotacji 2mln zl dostali (urzadzenie planuja skonczyc w 2polowie tego roku, mozliwe ze jeszcze w tym roku beda umowy na tego typu urzadzenia)
    - micro reaktory z Amerykanska firma( nie znam daty, o ile wypali ten projekt? to bedzie dodatkowy przychod dla spolki)
    - debiut GNV jeszcze w tym roku jesli Termo2Power kurs 1akcji bedzie wynosil min. 1,50zl, przy ok 2zl moze sie ubiegac T2P o przeniesienie z NC na GPW(wymagana kapitalizacja spolki 50mln zl)

Przydalby sie lock up na akcje, ktore wprowadza w przyszlosci.
    Jesli cos pominolem Termo jeszcze to mozesz dodac cos od siebie, pozdro ;)
  • Re: tak w skrocie na co czekamy teraz Autor: ~Paweł [37.30.21.*]
    Z tym urządzeniem dotacyjnym bym się wstrzymał bo od 2 kwartałów nie ma przepływów pieniężnych więc nie wiadomo co dalej z nim
  • Re: tak w skrocie na co czekamy teraz Autor: ~Inwestor-spekulant [109.173.148.*]
    Zapomnialem dodac jakby ktos nie wiedzial jeszcze, marze na swoich produktach T2P ma od 30% w gore :D Dlatego tu bedzie grubo zarowno z zyskami jak i kursem, kiedy zaczna juz w tym roku wykazac przychody w kolejnych raportach.
    Jeszcze troche i ludzie beda nawet pod wyniki pozniej brac Termo i pod przyszle infa(rozszerzanie dzialalnosci i kolejne umowy) :) T2P to przyszlosc, wegiel pojdzie w odstawke w przyszlych latach. Urzadzenia T2P maja sie zwrocic w mniej jak 6lat(C/Z 6 dla klientow to bardzo dobry wynik, przyklad wynajmu mieszkania to ok C/Z ok 20) :)
  • Re: tak w skrocie na co czekamy teraz Autor: ~bolek [37.47.237.*]
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Koko [5.184.51.*]
    Obyś znowu miał racje Termo, byłoby milo:)
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Inwestor-spekulant [109.173.148.*]
    W tym tygodniu umowa, moze za chwile puszcza jak to bylo wczesniej na kilka minut przed sesja z PGNIG mimo iz podpisana 2dni wczesniej to dali info pozniej. Termo ma racje on wie wiecej zawsze to nie wiecie o tym jeszcze? ja tez pisze od kilku dni ze umowa na dniach i powinno po niej na jakies 2zeta wystrzelic moze wiecej kto wie zalezy jak duzy popyt bedzie najblizsze dni pokaza :)
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~src [37.47.93.*]
    Sprawnie podsycasz leszcza. Jesteś ze spółki? Na jakiej podstawie liczysz marże?
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Inwestor-spekulant [109.173.148.*]
    widac nie czytasz raportow na biezaco, sama spolka informowala kiedys o marzy 30% nie ma sensu dyskutowac z Toba src i to kazdy wie, stoj dalej na peronie na dniach umowa i 2zl pozro :) to moj ostatni post w Twoim kierunku pisz sobie co tam chcesz moze uda Ci sie jeszcze kupic taniej kto wie choc watpie w to, ale powodzenia Ci zycze :D
    Mogła informować o 99% marży co nie znaczy że w to uwierzę. Tu chyba już tyle różnych urządzeń mają że wątpię w jedną sztywną marżę zwłaszcza przy wysokich kontaktach.
    Po co mam brać taniej? Teraz według Was jest ekstra tanio. Na S tego leży i mogę zawsze kupić po 60-70 gr. A nawet złotówka bo tu jeden as sugeruje że tu 50 zł bedze
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Widmo [46.43.176.*]
    Będzie 1,5zl chcąc nie chcąc prędzej chy później. może. I wybije ale 2zl wątpię że sięgnie. A jak sięgnie to sprzedaż i ustawianie się na 1,5zl heh ale to zbyt piękne żeby było prawdziwe?
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~beton [194.114.104.*]
    NIkt Pana do niczego nie namawia., kup Pan za ile ile chcesz te 1k akcji, a najlepiej w ogole nie kupuj, nikogo nie obchodza te Panskie Placze. Kto sobie chce wierzyc to jego sprawa.
    Uzasadnione wątpliwości to płacz? Oj ile to tu leszcza na nc wyzerowali taka retoryką.
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~zniewolony [89.243.182.*]
    Moze sobie pan wobrazic panie Beton jak ci co brali po 10 gr przebieraja nogami i sie nie moga doczekac aby zasilic potencialnych akcjonariuszy swiezym towarem.
  • Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Gordon [46.134.102.*]
    Pseudo zniewolony obrońca ucisnionych bahab dlaczego nie odpisałeś na mojego posta? Masz tam bardzo łatwe pytanie :)

PS. Pisałem, że na starhedge będzie się działo :) src tak się zarabia na giełdzie, a nie jakieś softblue czy plg hababab
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Gordon [46.134.102.*]
    Pseudo zniewolony obrońca ucisnionych bahab dlaczego nie odpisałeś na mojego posta? Masz tam bardzo łatwe pytanie :)

PS. Pisałem, że na starhedge będzie się działo :) src tak się zarabia na giełdzie, a nie jakieś softblue czy plg hababab
    Super. Jesteś najlepszy. Ten termo czy spekulant to jakiś insajd? Pojawił się niedawno i taki poinformowany
    I nie wiem skąd twierdzenie że siedzę tylko na plg i sbe. Z nc jednak najwięcej mam gamedevu. Ale tu to ruletka. Wolę duże spółki z fundamentami. Ponad rok już trzymam np takie Dino i jestem zadowolony. Na nc kilka razy mnie przywieźli i teraz dmucham na zimne. Najdłużej kisze się na sbe którego nie wychwalam ale spółka jednak ma jakieś przychody i coś robi.
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Gordon [46.134.102.*]
    Src teraz bez złośliwości na nc i na spolkach granych można zarobić najwięcej :) tak samo jak na takich, które dopiero nad czymś pracują, nad czymś co może zrobić małe wow :) ogólnie na giełdzie może coś nie wyjsc i to chyba każdy wie, nawet gigantów może coś dopaść :) ale ty tutaj tylko dziennie nadajesz, dzień w dzień, jakis cel w tym musisz mieć :)
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~bolek [37.47.7.*]
    Dnia 2019-02-27 o godz. 11:57 ~src napisał(a):
    > I nie wiem skąd twierdzenie że siedzę tylko na plg i sbe. Z nc jednak najwięcej mam gamedevu. Ale tu to ruletka. Wolę duże spółki z fundamentami. Ponad rok już trzymam np takie Dino i jestem zadowolony. Na nc kilka razy mnie przywieźli i teraz dmucham na zimne. Najdłużej kisze się na sbe którego nie wychwalam ale spółka jednak ma jakieś przychody i coś robi.

src skoro nie interesuje cie spolka termo to nie zawracaj gitary tymi wpisami bo tu nic nie zalezy od klepania w klawiature:))
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Gordon [80.49.199.*]
    Termo dasz do siebie jakiś kontakt, mozna by się wymienić opiniami bez zbędnego bełkotu "specjalistów" od niczego tu nadających :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.102.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czuję info na konkretne sumy Autor: ~Lukas [80.49.254.*]
    Termo chyba węch Cie zawodzi...
[x]
COREY -5,91% 0,35 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?