Czemu super? Bo może będzie można taniej kupić? :) sam się zastanawiam, bo to już drugi-trzeci taki tekst, ale wszędzie z nazwiska głos zabiera jeden skup, który twierdzi, że czeka na kase. Tutaj dodatkowo poseł PSL dodaje, że podobno takich czekających jest bardzo dużo...
no to już wiadomo z kąd ten zysk za 4 kwartał... nie było jabłek nie było zysku, chłop oddał jabłka oni sprzedali i jest zysk a sadownicy bankrutują ale... wydaje mi się że to był ich ostatni zysk a ty barek 74 dalej naganiaj na bankruta
Kolego forum jest dla mnie tylko posiłkowym źródłem informacji. Zawsze mam cichą nadzieje ze znajdę tu coś konstruktywnego co przeoczyłem. Niestety coraz częściej doznaje zawodu
Panowie jak macie coś do sprzedania to sprzedawajcie gwarantuje że są chętni żeby to kupić a co do znajomości finansów to chyba macie racje poziom raczej nie zachwyca. Firma podobno bankrutuje a sprzedaż rzędu ... 200 zł :) szybko się inwestorzy ewakuują, panika ?
Tutaj nigdy nie było naturalnego popytu. Z jednej strony to dobrze bo kurs nie reaguje na żadne informacje. Spółka jest idealna do spekulacji. Mały free float i niska płynność. Poprzez kilka dobrych komunikatów i za kilkadziesiąt tysięcy można tu zrobić niezły up
Eskimos, to jest inwestycja wysokiego ryzyka i każdy, kto w to wchodzi, powinien się z tym liczyć; - mało płynna i tania - jej wycena rynkowa jest niska i uwzględnia obecną sytuacje i kondycje firmy, dlatego nie reaguje nerwowo na takie rozmaite złe komunikaty. Tym bardziej, że te komunikaty(w dużym stopniu) wynikają z sytuacji politycznej - sukces akcji jest nie na ręke i lobby firm, które mają ten rynek poukładany i zdominowany oraz dla oponentów politycznych PIS... Temat skupu jest istotny i warto by go było wyjaśnić... czy mali inwestorzy mogą mieć jakieś instrumenty, który by to umożliwiały? Bo jeśli spółka nieudzwignie tego skupu faktycznie, to jej sytuacja mogła by się pogorszyć znacząco. Ale jeśli to „ustoi” to... należała będzie się premia za ryzyko :) /warunki rynkowe są sprzyjające! Obserwując oferty(50 najlepszych kupna i sprzedaży) z ostatnich tygodni, widać, że Ci którzy kupowali, nie robili tego na chwilę i dla kilku procent. I nie ma chętnych do sprzedaży poniżej pewnego poziomu. A jak by ktoś się pomylił lub puściły by mu nerwy, to sieci rozstawione są. :)