Do tego doliczyć zyski ze 130 apartamentów i będzie kosmos. Stabilna firma z wynikami i prognozami a kurs jak na mobile. Pewna i bezpieczna inwestycja na lata. Kto pierwszy się nią zainteresuje będzie wygrany. Dla pozostałych nie starczy akcji.
dlaczego rynek nie wierzy w tą spółkę? są dobre informacje jest realny dobry biznes jest rozwój za dużo akcji? może brakuje graczy spekulacyjnych? może mało kto ją zauważa?
kupuj prognozy....sprzedawaj fakty prognozy są ogromne na 2019 rok czyli na następne 10 miesięcy....nie wspomnę o 2020 roku cena akcji na poziomie MBP, który nie prowadził działalności więc nawet w ułamku procenta nie odzwierciedla tego co tu się stało nowy inwestor, majątek, zyski z pierwszego kwartału działalności, jeszcze większe zyski będą z nowych apartamentów, milionowe prognozy ze sprzedaży na kolejne lata cena 0,16 gr to dla mnie poziom zerowy.....teraz wszystko jest gotowe do startu odpali tradycyjnie w momencie kiedy nikt się nie będzie tego spodziewał przy tych kosztach działalności i FF cena powinna być w okolicach Śląskich Kamienic
Jesli ktos mowi,ze jakas inwestycja jest "pewna i bezpieczna" tzn, ze ma 18lat ,zero doswiadczenia, dluga liste marzen i przed nim jeszcze bolesne baty . Nie ma czegos takiego, sa tylko mniej i bardziej bezpieczne inwestycje. Wystarczy,ze peknie pompowana od 10lat banka na rynku nieruchomosci i te plany/prognozy mozna splukac geberitem. Kolejna manipulacja to mowienie,ze cena akcji jak na mbp, tylko,ze mbp gdyby nie zmiana profilu bylo juz po 1gr i by tam zostalo , a jest 16 gr,spory zarobek. Nie wspomne juz o tym,ze doszly dziesiatki milionow akcji. Reasumujac, nie mowie,ze tu sie nie da zarobic, sam akcje posiadam i licze na to,ze bede mial no wlasnie co liczyc, ale ten "yes" to tak naprawde jakis "no".
Przypomina mi sie moj wujek sprzed roku z kawalkiem naganiajacy na kryptosmiecio waluty tekstami "pewne, nie ma ryzyka,mozna zarobic", co dzisiaj mu zostalo to juz nie musze mowic.
Koniunktury są, kończą się i powracają. Inwestujesz kiedy jest koniunktura a na nieruchomościach jest i jeszcze będzie parę lat. Zapotrzebowanie na kupno i wynajem ogromne. Oczywiście uprościłem wypowiedź bo pewna jest tylko śmierć, podatki i to co masz na rachunku po zrealizowanych sprzedażach. Biorąc jednak pod uwagę to jak spółka weszła na giełdę i w krótkim czasie rozpoczęła działalność z zyskami, perspektywy i czytelność działań można przewidzieć ZA i PRZECIW. Zdziwiłbym się, gdyby ktoś się nią niedługo nie zainteresował. Taką spółkę warto mieć w portfelu.
już sama nazwa spółki mówi że to "złota inwestycja" :) kupowałem po 0,09 i trochę po 0,11 poczekam jeszcze co najmniej 2 lata bo wcześniej nie watro sprzedawać... zbyt dużo będzie się działo wahania kursu mnie nie ruszają
no niestety huraoptymizm jest tutaj niewskazany z jednego podstawowego powodu: 126 mln akcji (+40mln ostatnio przydzielonych jeżeli dobrze liczę?)
no nie ma bata żeby to kosztowało >1zł obawiam się że ciężko będzie w tym roku wejść ponad poziomy 50-60gr przy tych prognozach które same w sobie złe nie są no ale dzieląc spodziewane przychody na liczbę akcji robi się już nie tak pięknie natomiast uważam że jest to względnie bezpieczna inwestycja, dobre informacje powinny trochę tym kursem bujnąć i tego mi tu trochę brak brak też jakiejś dynamiki kursu w widełkach wyższych niż 25% miedzy górką a dołkiem