• 600k Autor: ~M7 [103.245.1.*]
    Kto kupil? Kto sprzedal?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.7.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 600k Autor: ~Adwersarz [83.26.214.*]
    Lada dzień, lada chwila może się tutaj zacząć prawdziwa gonitwa. Ludzie już nie wytrzymują i czekają jak sprinterzy, a może długodystansowcy w zbyt ciasnych i słabych już blokach startowych...
  • Re: 600k Autor: ~miś [90.156.57.*]
    sypanie sie skończyło. Prawie milion akcji odebrane.
  • Re: 600k Autor: ~WK_15PLN [89.64.37.*]
    Milion z kieszenie lewej do prawej. Ukrócili złodziejom karuzele Vatowskie, to teraz szukają pieniądza na giełdzie.
  • Re: 600k Autor: ~Pkpk [31.0.34.*]
    Nie bylem przekonany, ze to Trigon wywalal, ale teraz to raczej pewne. Najpierw przekroczyli 15% i napedzilo to wzrost. Potem byla mini emisja dla zarzadu dzieki czemu Trigon zszedl minimalnie ponizej progu 15% i mogl wywalac akcje bez podawania zmian w posiadaniu az do progu 10%. Po dzisiejszych transakcjach komunikat juz bedzie musial sie pojawic. Zarowno o tym kto sprzedal jak i kto kupil, bo poszlo w jednym strzale ponad 5% akcji. Ciekawe kto kupil...
  • Re: 600k Autor: ~Dedalus [5.173.9.*]
    Mam nadzieje,ze jakiś fundusz bez problemów. Na przykład PZU. Dobrze, żeby tu był spolidny fundusz, który nie musi niczego sprzedawać, tylko może spokojnie dokupować . Mając taki pakiet z taka średnia możemy, mam nadzieje, liczyć, ze będzie pilnował kursu i prowadził go na północ. Bo wycena jest skandalicznie niska.
  • Re: 600k Autor: ~ROI [188.146.160.*]
    Czemu nie poszło to w pakiecie? Jakieś pomysły?
  • Re: 600k Autor: ~Dedalus [94.254.161.*]
    Pakietowki się zwykle robi kiedy cena odbiega od rynkowej. Tu nie było takiej potrzeby.
  • Re: 600k Autor: ~Slawek [5.172.236.*]
    Wszystko fajnie. Obrót,wolumen. Tylko że te 600tys.poszlo po 6,70. To ciągle niska wycena. Pzdr.
  • Re: 600k Autor: ~Dedalus [77.252.44.*]
    Ale jak ktoś musiał to sprzedać? To kupujący chciał niskiej ceny. Ta spółka przez większość swego czasu jest nisko wyceniana. Wiem o tym, bo ponad 5 lat tu siedzę. Ale jak już osiągnie kolejny dołek, to jest chwila trzymania na takim poziomie a potem zaczyna się silne wybicie. Pisałem o tym od miesiąca przynajmniej. Jeśli szeroki pozwoli, to powinniśmy bez większych obrotów dojść w okolice 9 zł.
  • Re: 600k Autor: ~Slawek [5.172.236.*]
    Częściowo przyznaje rację. Ktoś sprzedał, ktoś kupił. Ale osobiście, jeżeli chodzi o VIN, to szeroki nie ma tu nic do gadania. Były sesje dobre a kurs spadał. Dla mnie pytanie kluczowe, czy to już koniec zakupów, czy może początek.? Pzdr.
  • Re: 600k Autor: ~Dedalus [94.254.160.*]
    Chodziło mi o to, ze rynek naprawdę musi zacząć rosnąć, żeby przyszło zainteresowanie takimi spółkami. Bo na razie wielu sądzi, ze na szerokim mamy tylko odbicie i szuka szybkich okazji do spekulacji a nie myśli się o inwestowaniu dłuższym. Jak zmieni się , w co wierze, trend na szerokim, to wrócą do łask takie dobre fundamentalnie i silne spółki jak Vindexus. Gdyby tez nie umorzenia i problemy niezależnych funduszy, to tu nie byłoby takiego zjazdu. Teraz wydaje się, ze roczna fale umorzeń mamy a sobą i może z większym optymizmem patrzeć na małe spółki.
    Jeśli rzeczywiście wszystko już tu sprzedający oddał, to w przyszłym tygodniu powinnismy wyjść ponad 8 zł.
  • Re: 600k Autor: ~kris [90.156.57.*]
    9-10 PLN powinno tu byc wkrótce. Są to poziomy minimum i maximum zarazem. Myślę, ze zamkniecie roku (raport Q4 2018) oraz dywidenda bedzie wspierac ten poziom z kierunkiem na 11-12. Z drugiej strony brakuje dalszych fundamentalnych przesłanek za wzrostem do poziomow 14-15 PLN z wyjątkiem tych spekulacyjnych (mowa o przejęciach, gdzie mowa moze byc nawet 30 pln za akcje). Przy braku zakupów nowych portfeli (paradoksalnie może sie to okazac plusem), niepewnosci co do wpływu nowych uregulowan prawnych na rentownosc windykacji, pod własnym ciężarem kurs raczej będzie ciągnął w dół. I przy większym pierdnieciu na szerokim szybko moze z powrotem zleciec do 6-7 pln (dno). Za mała płynność... Ale mozna tez wierzyć ze nowi inwestorzy i wszelkiej masci spekulanci troszke tutaj zagraja.
  • Re: 600k Autor: ~Slawek [37.47.255.*]
    Oby tak było. Niech rośnie. Pytanie kto kupił. Pzdr.
  • Re: 600k Autor: ~Hmm [31.0.41.*]
    Na jakiej podstawie mówisz ze spółka nie kupuje zobowiązań? Z tego co wiem kupuje
  • Re: 600k Autor: ~kipp [90.149.26.*]
    Ciekawe ile jeszcze zostalo akcji trigonowi - mial ok 1,7mln
    Na razie wszystko zgodnie ze schematem. :)
  • Re: 600k Autor: ~pecet [81.190.234.*]
    do 8,4 powinno pójść gładko
  • Re: 600k Autor: ~Slawek [37.248.158.*]
    Nie koniecznie. Pakiety szły po 6,60 6,70. Ale może, jak będą kolejne, to będą wyżej. Oby tak się stało. Pzdr.
  • Re: 600k Autor: ~Pkpk [31.0.32.*]
    O ile sie nie myle to jutro po sesji powinno byc info kto sprzedal i kupil te 600k w piatek. Od tego moze zalezec co dalej bedzie sie dzialo z kursem. Poki co jest milo :-)
    Tak powinno być. Jutro też powinniśmy bezpowrotnie minąć 8 zł. :)
  • Re: 600k Autor: ~Poo [31.0.84.*]
    Pewnie większość z Was to fundementalisci inaczej jakbyście na nią trafili XD
    Dokładnie. :) ja tu jestem ponad 5 lat. Jak jeszcze trochę ponad 3 zł kosztowała. I przeżyłem wszystkie głębokie korekty. :)
  • Re: 600k Autor: ~sth2 [217.153.116.*]
    ja dwa lata. kupiłem na "chwilę" i tak zostało :)

teraz chyba będzie cofka na domknięcie luku
  • Re: 600k Autor: ~Dedalus [5.173.1.*]
    Nie sądzę. Tu za dużo techników nie ma. :)
    I co z tym komunikatem? Kto sprzedal a kto kupil? Nie powinno to byc juz ujawnione? Poszlo ponad 5% akcji w jednym zleceniu w ubiegly piatek!
  • Re: 600k Autor: ~Sławek [31.0.127.*]
    A może to tylko " z wora do wora" ? I info nie bedzie. PZDR
  • Re: 600k Autor: ~Hmm [37.248.213.*]
    Ja pierdziu, 6 dni roboczych na to jest...
    No i nie mogles od razu mnie z bledu wyprowadzic?!
  • Re: 600k Autor: ~WK_15PLN [89.64.38.*]
    Na EONET też mialo być 6 dni. Kupujący przekazał spółce informację po 3 ... miesiącach, a sprzedający w ogóle nie zgłosił sprzedaży (mija już pół roku). Tym sposobem mamy tam 2 akcjonariuszy dysponujących taką samą (co do sztuki) ilością akcji. Dziwne? Niestety prawdziwe. Takimi karami jak w Polsce nikt się nie przejmuje. A zarząd EON oczywiście gra głupa, jakby nie można było tego sprawdzić w KDPW.
[x]
VINDEXUS 0,00% 11,80 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.