ano oooojowo wyglądają dzisiejsze notowania, wywalają ponad milion papierka po 1,27 jak mogą się zapisywać po 1,30 ? czy komuś też zaczyna świtać dlaczego? dlaczego wywalającym dziś nie zależy na kasie? - no bo 0,03 zł różnicy razy 1.200.000 akcji to 36 tysięcy. Ano odpowiedź zaczyna nasuwać się sama - wezwanie po 1,30 może nie dojdzie do skutku bo jakiś tam punkt nie zostanie spełniony i będzie jak na Komputroniku po wezwaniu spadek z 7zł na 3zł, a tutaj ze 1,30 na 0,60 . Co o tym myślicie i o tym dzisiejszym wywalaniu po 1,27?
Ja myślę że to emocje, bo znów wzięli akcjonariuszy z zaskoczenia. Zresztą niektórym już puściły nerwy po tym co robią i zwyczajnie nie chcą lub boją się czekać. Spółka z kiedyś przewidywalnej stała się mega nieprzewidywalna :(
Jak dla mnie to idzie o wystraszenie drobnych i upewnienie się, że uda się zebrać 90%+. Inaczej takich ruchów nie da się wytłumaczyć. PZU pod progiem 10% i obroty nie wskazują by zbierali papier i mieli iść na wojnę z MCI. Stąd moim zdaniem gra wciąż jest o podwyższenie ceny w wezwaniu. 3,9 mln szt akcji wzwyający i tak mają w kieszeni i bez podwyższenia ceny, więc raczej negocjują z instytucjonalnymi po ile oddadzą. Nikt nie wie jaki jest plan na spółkę po sprzedaży ZCP. Zakładam, że tam są konfitury dla MCI, stąd 1,44 zł MCI jest skłonne dać za jedną akcję, by pozbyć się starego biznesu i z tego co zostanie (w tym cash) ulepić ten nowy biznes.
Zamiast narzekać po forach, ze KNF jest ślepy, że to dla CBŚ najprościej jest do nich napisać z imienia i nazwiska. Odważ się ktoś czy tylko dziecinadę po forach będziecie urządzać? Skoro prawo tego nie zabrania hmmm Co innego jeśli rozmawiamy o kwestiach moralnych, to wtedy zupełnie inaczej to wygląda i pewnych rzeczy nie przystoi qrwa robić...
Dnia 2019-02-14 o godz. 10:14 bialoczerwony1972 napisał(a): > Zamiast narzekać po forach, ze KNF jest ślepy, że to dla CBŚ najprościej jest do nich napisać z imienia i nazwiska. Odważ się ktoś czy tylko dziecinadę po forach będziecie urządzać? Skoro prawo tego nie zabrania hmmm > Co innego jeśli rozmawiamy o kwestiach moralnych, to wtedy zupełnie inaczej to wygląda i pewnych rzeczy nie przystoi qrwa robić...
BC, znasz kogoś z forum, kto kiedykolwiek coś napisał do KNF?... Masz rację - panuje dziecinada i wołanie "Napiszcie do KNF-U!"
a kłopoty daty to chyba dlatego: może ABC została zhakowana przez... hulajnogową aplikację? ;)
Nie wiem co sie dzieje, bo nie mam teraz głowy do tego. Pomimo tego czasem zerkam i z nieukrywaną ciekawością czekam na finał i na odpowiedź na pytanie: Po co MCI także wzywa na akcje ABC Data skoro za "chwilę" i tak wszystko ma sprzedać po 1,30 zł dla Also?
Hahaha. Piszą wprost, że to ustawka? Spółka zarejestrowana w grudniu 2018 przez 35-latka w mieszkaniu na Pradze z kapitałem 5 tys zł kupuję za 150 tysięcy zł biznes wart 15 mln zł. Takie rzeczy tylko w Polsce. A organy państwa nic.