Jutro termin publikacji raportu, spodziewacie się czegoś konkretnego czy taki raport na przeczekanie do odbudowy biznesu. Z tego co pamiętam to prezes chyba zapowiadał rozruch od 2019.
Kto potrafi obsługiwać kalkulator i czytać ze zrozumieniem, zakładając że przez rok przychody marże itd. będą na obecnym poziomie, może łatwo sobie policzyć, że zysk netto za 2019 wyjdzie na poziomie 4-5mln. Jeżeli sprzedaż ruszy w górę i nie pojawią się nowe koszty, wynik można spokojnie poprawić. Prognozowaną C/Z za 2019 mamy na poziomie poniżej 10, plus gotówka w kasie, kapitał spółki w postaci know-how i baz danych. Nie bez powodu porozstawiane są ukryciaki i zbierają wszystko od przestraszonych minusem w raporcie...
Będzie dokładnie tyle na minusiku. Oni na linkedin zaczęli szukać ludzi do szkoleń sprzedaży teraz... W tej firmie co poniedziałek możesz wsunąć pyszne ciacho na śniadanie i tyle. Ale koleczka są mega
nie wiem jaki ty masz tajemny linkedin, bo mi tam nie wyskakuje żeby szukali ludzi do szkoleń. A minus może być. Tylko co z tego? Przecież i tak tego nie kupisz, bo nie masz odwagi :D
Pandziu
Żeby clouda kupować nie trzeba mieć żadnej odwagi, to jest mniej warte niż należności gotówka plus dotacje, to tak jakby mieć odwagę podnieść 100 z kałuży. to nie kwestia odwagi tylko zdrowego kręgosłupa...
Gotowka+naleznosci+dotacje+depozyt za wynajęty biuro 600k euro = dużo ponad obecną aktualizacja. Ok, nie lubisz spółki. Jutro w całe nie musi być dobry raport ale obecna wycena jest niska. Czas pokaże
p.s. ostatni raport był bardzo słaby, albo słaby. A kurs leciutko dostał a po paru dniach odrobil i teraz jest jakieś 15% wyżej. Uważam że zły raport jest w cenach
Najwyższy czas by spółka w raportach przestała opowiadać o szalonych liczbach i trendach w programmating buying. Jest to frustrujące w kontekście ostatnich wyników kwartalnych. Pora pokazać zysk na poziomie operacyjnym. Ewentualna strata netto wywołana niespłaceniem całości należności trudnych, przy zysku operacyjnym, może jedynie dać szansę na odebranie resztek akcji od zmęczonych inwestorów. Pozdrawiam
Jest strata, ale spłacono należności. Coś za coś. :) Tak czy siak w tym roku jak ograniczą koszty to już będzie lepiej, a później może odbudują i przychody. Zobaczymy jak to będzie. Ciekawe jak jutro zachowają się Kowalskie. :)
nie mialem jeszcze czasu sie wczytac, ale tak obecnie maja 9.1mln a 15mln wydali na licencje. Liczylem na zysk ale tragedii nie ma. poczytam do poduszki
... zatem jednak rozczarowanie. Ciągle balans przychodów na poziomie zbliżonym do 10 mln kwartalnie. W przyszłości, co jest pozytywem, utrzymanie przychodów w perspektywie zakupu licencji i w konsekwencji obniżenia kosztów działalności, wygeneruje zysk na poziomie operacyjnym. Jedyny pozytyw obecnego raportu to spłata należności "z wąsami" i w tym kontekście mimo ogromnego wydatku na inwestycje - pełna kasa. Podsumowując: spółka niestety dalej zżera własny ogon. Perspektywy na szczęście dość optymistyczne. "Dwója" dla działu sprzedaży i wizjonera monetyzacji. Pozdrawiam
... jest jeszcze jeden plus, na dodatek znaczący: koszty kwartalne obciążone są kosztami nadzwyczajnymi, związanymi z dotowanymi pracami projektowymi, zatem docelowo zmniejszą się. Pozdrawiam
A jakie Cloud robi gry mobilne??? IV. Pozostałe Wśród pozostałych usług, Grupa ujmuje przede wszystkim przychody z tytułu usług wspierających sprzedaż pozostałych segmentów, przychody z usług barterowych, przychody z gier mobilnych, jak również przychody z tytułu produktu UnBlock. JS
Panowie i Panie nie czarujmy się. Kolejny kwartał 1mln straty także jutro zjazd (pytanie do ilu). Jeżeli tak to będzie szło dalej to z kwartału na kwartał będzie bryndza. Jeżeli spólka ma rosnąć musi zacząć pokazywać wyraźną porawę wyników - sama modna brażna nie wystarczy do wzrostów...
Nie wiem czy prowadzisz własny biznes, ale w prawdziwym świecie nie da się czegoś poprawić w miesiąc czy kwartał w takiej dziedzinie jak tu. Na pewne rzeczy potrzeba czasu. Ja tam widzę, że zarząd stara się naprawić wynik netto, a czy to już będzie lepiej za ten kwartał czy jeszcze, tego nie wiem, ale widzę poprawę niż to było w III kwartale.
Akcje są warte 5% tego , kiedy były w swoim szczycie. Myślę, że samo to, że utrzymali poziom sprzedaży7 jest dużym, plusem. Jak będzie jutro niżej to chętnie dokupię. Transformacja biznesu potrwa jeszcze kwartał, może pół roku ale kupwać trzeba póki jest tanio. JS