• raport Q4 Autor: ~ajja [83.30.124.*]
    Jutro termin publikacji raportu, spodziewacie się czegoś konkretnego czy taki raport na przeczekanie do odbudowy biznesu. Z tego co pamiętam to prezes chyba zapowiadał rozruch od 2019.
  • Re: raport Q4 Autor: ~konek [198.21.21.*]
    jak bedzie 2-3mln na plusi dla mnie bedzie ok
    chociaz moga byc odpisy, wiec wazniejsze przeplywy gotowki. Poczytamy zobaczymy
    uwazam ze jest szeroka akcja skupu akcji :)
  • Re: raport Q4 Autor: ~ajja [83.30.124.*]
    Czy podpucha pod raport? Na tej spółce nic mnie już nie zdziwi.
  • Re: raport Q4 Autor: ~PremierMateusz [31.178.137.*]
    Ja dzisiaj uwolnilem sporo srodkow. Jakis napalenie wystawił wiadro na 8,40zl to dostał, co chciał :).

Odkupię po raporcie taniej na koleczko, albo wiele innych spółek w trendach wzrostowych czeka. Tutaj jeszcze nie czas na wzrosty i bedzie w bok...
    mam nadzieje ze sie mylisz :) czas pokaze
  • Re: raport Q4 Autor: ~szafa [37.47.196.*]
    jtóre wg Ciebie majatrend wzrostowy ?
    tutaj rzeczywiscie boczniak w przedziale 8-9zł
  • Re: raport Q4 Autor: ~Zgrzana [31.178.137.*]
    Kto potrafi obsługiwać kalkulator i czytać ze zrozumieniem, zakładając że przez rok przychody marże itd. będą na obecnym poziomie, może łatwo sobie policzyć, że zysk netto za 2019 wyjdzie na poziomie 4-5mln. Jeżeli sprzedaż ruszy w górę i nie pojawią się nowe koszty, wynik można spokojnie poprawić.
    Prognozowaną C/Z za 2019 mamy na poziomie poniżej 10, plus gotówka w kasie, kapitał spółki w postaci know-how i baz danych.
    Nie bez powodu porozstawiane są ukryciaki i zbierają wszystko od przestraszonych minusem w raporcie...
  • Re: raport Q4 Autor: ~yodyod [5.60.191.*]
    Będzie dokładnie tyle na minusiku. Oni na linkedin zaczęli szukać ludzi do szkoleń sprzedaży teraz... W tej firmie co poniedziałek możesz wsunąć pyszne ciacho na śniadanie i tyle. Ale koleczka są mega
  • Re: raport Q4 Autor: ~panda [78.8.86.*]
    nie wiem jaki ty masz tajemny linkedin, bo mi tam nie wyskakuje żeby szukali ludzi do szkoleń. A minus może być. Tylko co z tego? Przecież i tak tego nie kupisz, bo nie masz odwagi :D
  • Re: raport Q4 Autor: ~yodyod [5.60.191.*]
    Pandziu
    Żeby clouda kupować nie trzeba mieć żadnej odwagi, to jest mniej warte niż należności gotówka plus dotacje, to tak jakby mieć odwagę podnieść 100 z kałuży. to nie kwestia odwagi tylko zdrowego kręgosłupa...
  • Re: raport Q4 Autor: ~panda [78.8.86.*]
    Jutro się zobaczy czy będą strzelać korki od szampana, czy czas kopać dół. :) I tyle. Komuś dopisze szczęścia.
  • Re: raport Q4 Autor: ~Konek [5.173.233.*]
    Gotowka+naleznosci+dotacje+depozyt za wynajęty biuro 600k euro = dużo ponad obecną aktualizacja. Ok, nie lubisz spółki. Jutro w całe nie musi być dobry raport ale obecna wycena jest niska. Czas pokaże
  • Re: raport Q4 Autor: ~Konek [5.173.233.*]
    p.s. ostatni raport był bardzo słaby, albo słaby. A kurs leciutko dostał a po paru dniach odrobil i teraz jest jakieś 15% wyżej. Uważam że zły raport jest w cenach
  • Re: raport Q4 Autor: ~graalek [217.97.71.*]
    Najwyższy czas by spółka w raportach przestała opowiadać o szalonych liczbach i trendach w programmating buying. Jest to frustrujące w kontekście ostatnich wyników kwartalnych. Pora pokazać zysk na poziomie operacyjnym. Ewentualna strata netto wywołana niespłaceniem całości należności trudnych, przy zysku operacyjnym, może jedynie dać szansę na odebranie resztek akcji od zmęczonych inwestorów.
    Pozdrawiam
  • Re: raport Q4 Autor: ~panda [159.205.215.*]
    Jest strata, ale spłacono należności. Coś za coś. :) Tak czy siak w tym roku jak ograniczą koszty to już będzie lepiej, a później może odbudują i przychody. Zobaczymy jak to będzie. Ciekawe jak jutro zachowają się Kowalskie. :)
    nie mialem jeszcze czasu sie wczytac, ale tak obecnie maja 9.1mln a 15mln wydali na licencje. Liczylem na zysk ale tragedii nie ma. poczytam do poduszki
    ... zatem jednak rozczarowanie. Ciągle balans przychodów na poziomie zbliżonym do 10 mln kwartalnie. W przyszłości, co jest pozytywem, utrzymanie przychodów w perspektywie zakupu licencji i w konsekwencji obniżenia kosztów działalności, wygeneruje zysk na poziomie operacyjnym. Jedyny pozytyw obecnego raportu to spłata należności "z wąsami" i w tym kontekście mimo ogromnego wydatku na inwestycje - pełna kasa. Podsumowując: spółka niestety dalej zżera własny ogon. Perspektywy na szczęście dość optymistyczne. "Dwója" dla działu sprzedaży i wizjonera monetyzacji.
    Pozdrawiam
  • Re: raport Q4 Autor: ~hej [83.16.80.*]
    kolejny plus że nie zdecydowali się na przekazanie posiadanych akcji
    na program motywacyjny... Duża ilość, miałby kto sypać.

... jest jeszcze jeden plus, na dodatek znaczący: koszty kwartalne obciążone są kosztami nadzwyczajnymi, związanymi z dotowanymi pracami projektowymi, zatem docelowo zmniejszą się.
    Pozdrawiam
  • Re: raport Q4 Autor: ~JS [193.238.180.*]
    A jakie Cloud robi gry mobilne???
    IV. Pozostałe Wśród pozostałych usług, Grupa ujmuje przede wszystkim przychody z tytułu usług wspierających sprzedaż pozostałych segmentów, przychody z usług barterowych, przychody z gier mobilnych, jak również przychody z tytułu produktu UnBlock. 
    JS
  • Re: raport Q4 Autor: ~Inwestor [31.183.200.*]
    Panowie i Panie nie czarujmy się. Kolejny kwartał 1mln straty także jutro zjazd (pytanie do ilu). Jeżeli tak to będzie szło dalej to z kwartału na kwartał będzie bryndza. Jeżeli spólka ma rosnąć musi zacząć pokazywać wyraźną porawę wyników - sama modna brażna nie wystarczy do wzrostów...
  • Re: raport Q4 Autor: ~ajja [83.30.124.*]
    Ktoś tu chce kupić po taniości i wypisuje takie bzdury, szkoda tego nawet komentować
  • Re: raport Q4 Autor: ~panda [159.205.215.*]
    Nie wiem czy prowadzisz własny biznes, ale w prawdziwym świecie nie da się czegoś poprawić w miesiąc czy kwartał w takiej dziedzinie jak tu. Na pewne rzeczy potrzeba czasu. Ja tam widzę, że zarząd stara się naprawić wynik netto, a czy to już będzie lepiej za ten kwartał czy jeszcze, tego nie wiem, ale widzę poprawę niż to było w III kwartale.
  • Re: raport Q4 Autor: ~JS [193.238.180.*]
    Akcje są warte 5% tego , kiedy były w swoim szczycie. Myślę, że samo to, że utrzymali poziom sprzedaży7 jest dużym, plusem.
    Jak będzie jutro niżej to chętnie dokupię. Transformacja biznesu potrwa jeszcze kwartał, może pół roku ale kupwać trzeba póki jest tanio.
    JS
    Ok zgadza się, ale wtedy był zysk roczny na poziomie 30 mln a obecnie od trzech kwartałów straty i nie ma pewności czy spółka wróci szybko do zysków.
  • Re: raport Q4 Autor: ~Konek [80.68.231.*]
    Jakby była pewnośc to kurs byłby po 100zl :-D
    Nie - kurs byłby 100 pln gdyby były takie zyski roczne, a obecnie nie ma i pewności że będą i nie ma zysku...
    jeszcze maja 0.5mln w odpisach i 0.8mln w kosztach na dotacje. Wiec banlsuja kolo kreski
  • Re: raport Q4 Autor: ~Bajkopisarz [89.64.26.*]
    Zysk powróci, gdy wzrośnie "konsumpcja ciasteczek".
    Co jest pewne, gdyż wszelkie zgody RODO przysłaniają już 1/3 ekranów smartfonów.
[x]
CLOUD 0,77% 52,40 2025-10-24 15:56:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.