• kontynuacja trendu... Autor: ~jawiem [212.7.222.*]
    wyglada na to ze kurs jak zaczarowany odbija sie od dwoch linii, aktualnie jestesmy prz tej ktora powoduje zejscie kursu w dół... jakis czas temy byla tu analiza sugerujaca ze ta linia moze zostac wybita ale jak widac na poniższym obrazku zadziałą jak opor i na zamkniesu tygodniowym widac ewidentne cofniecie... spodziewam sie ze teraz wrocimy w rejony 25 gr a tam dla odwaznych bedzie dobry moment na zakupy... wykres potwierdzony jest przez fundamenty ktore jak narazie sa bardzo slabe... spolka ma problemy ze splatami sadownikow a na forum pojawily sie glupkowate wpisy o cenie 9 zl za akcje co wskazuje na to ze jest sporo inwestorow probujacych pozbyc sie papiera po jak najlepszej cenie i poki oni sa na pokladzie to ceizko bedzei wybici sie ponad poziom linni spadkowej... sygnalem do zakupow jest wposmninany wielkorotnie poziom 50 gr ale uwaga musi on wystapic na zamkniecu tygodniowymlink
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~ktos [82.102.18.*]
    ktos kto ogladal w piatek notowania wie ze te zamkniece tygodnia zostalo zrobione 25 akcjami co oznacza ze za 10 zł gruby wyrysowal ci wykres po ktorym wnosisz ze beda spadki i o to mu własnie chodzi ... ja swoj pakiet trzymam i na tych poziomach napewno nie oddam mimo ze ladnie mnie do tego chcesz przekonac...
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: barek74 [37.248.166.*]
    I popyt i podaż ciągną cene s swoją strone symbolicznie. Czyli taki poziom 0,35-0,45? To obecny poziom równowagi jest...
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~totalnyleszcz [95.174.67.*]
    barek74 moj guru a co ty na taka analize powiesz?? kupowac po 40 gr czy poczekac na 25gr???
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: barek74 [91.239.205.*]
    Sam jestem ciekawy rozwoju sytuacji... :) Ja swoich akcji po 0,4-0,5 nie sprzedam, przynajmniej do 14-go. A jak by sie teafiło coś tanio, to może jeszcze jakieś zaskurniaki wyciagnę. Chociaż po tym, co tu ostarnio się pisało... troszke mi wycena spółki spadła...
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~Tofi [185.253.229.*]
    jak do tych kresek dołączysz obrót do wtedy pewno dostaniesz coś ciekawego :)
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~Inwestor [217.99.153.*]
    Obstawiam minimum korekty wzrostowej na 0,31, następnie kolejna fala wzrostowa do 0,6x
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~Tofi [185.253.229.*]
    znasz kogoś kto chce sprzedać po 0.31 ???
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~333 [185.113.32.*]
    Firma zalega z płatnościami za towar od listopada miliony .czytaj https://www.sadownictwo.com.pl/eskimos-program-stabilizacji-cen#comment19533
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~Tofi [37.128.59.*]
    Bobo jak wiszą to idź do sądu a nie na forum, tu nikt za nich nie zapłaci
    Pytanie jest z czego to zaleganie wynika. Bo w tej branży terminy rzędu 3-6 miesięcy to normalka... a dla wielu graczy „jabłkowa akcja Eskimos” jest solą w oku, bo zamiast po 8-10 groszy musieli w końcu zacząć płacić koło 30groszy sadownikom za jabłka.... i możliwe, że teraz będą wytykać wszystkie potknięcia nowego gracza na runku soków i koncentratów jabłkowych. Ten nowy segment to dla Eskimosa bardzo duża szansa ale też ogromne wyzwanie, jeśli podołają, to obroty firmy szybko zeiększą się 2-3 ktotnie w skali roku... ale jest też ryzyko udzwignięcia tej całej logistyki itd.
  • Re: kontynuacja trendu... Autor: ~inwestor [217.99.153.*]
    Zależy jak poprowadzić linię trendu. Okazuje się że równie dobrze możę to wyglądać tak:

link
    Jak dla mnie analiza techniczna, to takie wróżenie z fusów albo wnętrznosci zwierząt, ten kto wróży; ma wpływ na to, co wywróżyć chce ... :) szczególnie jak spółka mało płynna jest... Najistotniejsze są fundamenty; czyli wartość księgowa, obroty, zysk/strata, historia i styl zarządzania.
    I co dalej sugeruje analiza techniczna? Kupujący chcą płacić 0,27-0,37, a sprzedawać ktoś chce gdzieś za 0,41-0,50... co z tego może wyjiknąć? :)
[x]
ESKIMOS 19,79% 0,21 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.