Jednak na innych spółkach dziś lepsze świętowanie niż tu, tu jakiś wieczny impotent co złożył zlecenia pomiędzy 10:20:23, a 10:23:25 postanowił innym popsuć dzisiejszy dzień. Czy jego działanie nie powinno być ścigane przez KNF?
Jeśli dobre zmiany to spoko,jeśli złe to bieda,najbliższe wyniki chyba bez większych rewelacji,bo była prognoza na około 3 miliony zł zysku netto za 2018 rok,to chyba będzie,co nie?
Na razie to próbują kase na wypłaty i kredyty zebrać
https://www.otodom.pl/oferta/super-okazja-hale-produkcyjne-w-staporkowie-ID3Qnf6.html
Nowe hale wyprzedają a będą w tym skansenie siedzieć
Nie wiem dlaczego fundusz nie zrobi z tym porządku, miało być przejęcie kontroli, nowi ludzie itp. Inwestorzy czekają na zmiany !!!
~hitler [188.146.228.*]2019-03-06 18:05 "Teraz przesuwa niby blokadę na 1.91 celowo tak robi by ktoś sobie tanio brał myślę że jak się oblowi do syta wtedy bedzie ostro w górę" Ja pierdu,wsparcie poszło hoch,test na śmieciuszku zakończony,ale kupowali,nie ma co myśleć za dużo,co będzie trzeba pytać sternika on wie jaki mają plan,jak taki kał jak na blue chips,to współczuję,co nie?
Tak, zgadza się ta hala powstała na potrzeby produkcji pelletu i od dłuższego czasu generowala straty w postaci kosztów stałych (żadnej produkcji). Ruch tylko na plus:
1). Zysk +
2). Koszty stałe -
Niby pellet miał być taki dochodowy, jednak ekologia ni zawsze daje zyski. Ogólnie to się teraz nie dziwię dlaczego 2 lata temu popadli w problemy finansowe, jak się buduje hale pod nierentowne biznesy.
Jeśli to prawda, z ogłoszenia wynika, że hala jest zdaje się z 2013 roku, a więc 5 lat wstecz, ma sporą wartość (jakieś 40% obecnej kapitalizacji), a skoro nie ma tam obecnie produkcji, to jej sprzedaż faktycznie może przynieść jedynie same korzyści spółce i akcjonariuszom. Druga sprawa. W ekologii nie patrzymy tylko na zyski, wręcz przeciwnie, działalność dochodowa rekompensuje nam i środowisku straty wynikłe z jego ewentualnego niszczenia. Jednak wszystko to dziwne. Może spółka zajmie jakieś stanowisko.
Błędy popełnił stary prezes śmieciuszka,zapłacił za to stołkiem. Nowy wypracował w zeszłym roku około 3 mln zł zysku netto,wg. prognozy, co daje P/E coś ponad 3,ciekawe kiedy rynek to zauważy i śmieciuch się ruszy,a ktoś zbiera shares,co nie?