• Brak chętnych na akcje Autor: ~tu [87.207.165.*]
    Oferowano 1 350 000 akcji.
    Objęto 450 000.

Sprzedało się tylko 1/4 akcji.
    Pozyskano ledwie 10 mln zł
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: Uv* [193.19.165.*]
    :/
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~tu [87.207.165.*]
    Myślę, że prawdopodobieństwo bankructwa wzrosło dramatycznie.
    Na samych obietnicach daleko się nie zajedzie.
    Po tylu latach inwestorzy chcieli by zobaczyć pieniądze z kontraktów.
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: Uv* [193.19.165.*]
    Jeżeli instytucjonalni, którzy mają lepszy dostęp do informacji nt. tego co aktualnie dzieje się w spółce i jakie ma szanse na sukces objęli jedynie ok. 33 % oferowanych im akcji to delikatnie mówiąc słaby prognostyk i to wg. mnie jest najgorsze, a szanse na zrobienie z tej spółki białego nosorożca mocno spadają. Jeszcze w grudniu marzyli o pozyskaniu z tej emisji ponad 57 mln... więc porażka to mało powiedziane.
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~hazard [91.246.67.*]
    to prawda, dostali 1/6 z planowanych przychodów, rok wcześniej w emisji prywatnej udało się zdobyć więcej bez większego rozgłosu nie mówiąc o wcześniejszej emisji 3 lata temu.
    Trochę wpadnie z dotacji ale to i tak wiele nie zmienia
  • Re: oświadczenie Sergiusza Borysławskiego Autor: ~killer [37.47.12.*]
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20190205/datawalk-pozyskal-z-emisji-akcji-ponad-10-mln-zl-przeniesie-notowania-na-gpw
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~lol [178.43.233.*]
    Pilab się przeliczył z emisją.
    Dla Ciebie 450 000 z 1 350 000 to jest 1/4 a nie 1/3...

Pożyjemy, zobaczymy.

• Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~QtoQ [84.227.111.*]
    Boryszewski i PRowcy niezle sie gimnastykuja ( co zrozumiale),zeby ubrac w jak najmniej bolesne slowa fakt,ze no niestety musimy brac co daja,a ze daja kroplowke nie da sie ukryc.12 fundow.400 000 akcji= okolo 33 333 usredniajac,tzn 753 333 PLN na fund ( znowu uproszczajac).No co to Panie jest dla fundu?To troche tak jakby zarzadzajacy powiedzial do sekretarki “ Pani Kaziu dajcie im pare groszy bo beda wydzwaniali,nachodzili i sie nie odczepia.”
    Mozna dyskutowac,dlaczego nie chca ryzykowac wiekszej kasy? Nasuwa sie prosty wniosek: na miescu fundow tez powiedzialbym: jezeli jestescie tacy obiecujacy dlaczego kolesie z usa majacy wiedze intymna nie obejma powiedzmy chocby za 3.5 M USD jednej trzeciej planowanej emisji? Przeciez tyle kosztuje porzadny dom .Nie ma zmiluj.Jezeli nie udowodnia,ze potrafia tym programem zainteresowac jakas porzadna firme w usa bedzie cienko.Lejki sprzedazowe juz nikogo nie podniecaja.Takie sytuacje wykorzystuje sie bezlitosnie na niekorzysc spolki.
    Najbardzie uderzylo mnie ( jak zwykle zagadkowo sformulowane ) stwierdzenie Boryszewskiego o tym ze ( od fundow) powzial “ sygnaly troski w zwiazku z nienaturalnym ( a co to ma znowu znaczyc?) zachowaniem kursu akcji oraz wolumenem obrotow naszej spolki”.Tzn co? Ktos ma na tyle mocy i papiera,zeby zanizac kurs a oni nie maja sily,zeby tego kursu na czas emisji bronic?
    Dziwaczne stwierdzenie i jak zwykle u nich jakies bekotliwe.Jakby poplakiwali,ze sa jacys niewdziecznicy,ktorzy urzadzaja sobie spekulacje na papierze.Nie oczekuje,ze wyjda I powiedza mamy noz na gardle i bierzemy co daja bo inaczej.... p..zimna.
    Nie rozumiem co mial na mysli mowiac o wolumenie? Za duzy czy za maly?
    Ciekawe jak sie jutro wybronia, bo pewnie paru ludzia bedzie chcialo opuscic poklad.
    Na przejsciu na glowny rynek juz niejedna firma musiala doswiadczyc podobnego otrzezwienia i sie wybronila i kwitnie.Gdyby ktos rzeczywiscie mial ochote z nimi pograc to najlepszy czas.Nienaturalne zachowanie? A to zagadka
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [94.100.224.*]
    Dwójka z przodu pozostanie wspomnieniem
    Fundusze mają 50% straty i widzą emisje po 10gr które potem zaniżają kurs akcji.
    Ta patologia doprowadzi ich do bankructwa.
    A ja bym sie nie zdziwil gdyby tu odpalil za jakis czas scenariusz amerykanski.Zjazd kursu na maksa i wykup/wycofanie z gpw przez zarzad i amerykancow..( zakladajac,ze beda mieli dobre perspektywy w usa)
    Fantazje kontra świat realny.
    Jak widać chętnych na słuchanie fantazji i wykładanie na nie pieniędzy brak.
    Firma musi pokazać chociaż jeden dochodowy kontakt.
    Jeden kwartał z zyskiem, inaczej zostanie spółką groszową.
    Na głównym parkiecie nie kupuje się fantazji, tu liczy się rentowność.
    Przejście z wiele wybaczajacego NC może być błedem w obecnej sytuacji.
    No nie zgadzam sie przejscie na glowny to jedyny pozytyw.Tu nie chodzi o wybaczanie tylko o sprawdzam i wieksza wiarygodnosc.jJezeli ktos mialby sie skusic to tylko na glownym
    Tylko co maja oznaczac te dziwaczne stwierdzenia o dziwnym zachowaniu kursu ? Co myslicie?
    O to, że fundusze mają stratę 50%
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~panda [31.11.214.*]
    fakt, fundusze wywalały robią sobie stratę a teraz bredzą że kurs spada. Już dawno napisałem, skoro nikt z zarządu z ameryki nie potrafi objąc emisji za swoje to tylko pokazuje, jak się troszczą o własną firmę.
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [94.100.224.*]
    Troska o własna kasę jest widocznie większa
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~panda [31.11.214.*]
    ojojoj, swisku chyba mocno straciłeś tutaj kupując po 40 zeta :D
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~QtoQ [84.253.38.*]
    panda chcialbys,chcialbys...masz taka jota w jote pisiarska duszyczke i za wszelka cene chcialbys ,zebym mial dol...
    pamietasz zlotko przed ..no dawno to bylo ,ktos na sile wychodzil i walil calymi dniami no i wtedy moge sie pochwalic duzo tego nie bylo ale zlapalem dolek nawet jednym zleceniem a bylo to cos tam 13.80 plus minus...wyszedlem na czternascie...tylko zlotko..
    gdy ja cos kupuje to napewno nie dyskutuje o tym na forum...duzo,duzo pozniejcos tam baknalem...pewnie jakzwykle nie wierzysz
    mam pewnie w kompie kopie tych zlecen..gdybys z wscieklosci chcial cos tu starym zwyczajem insynuowac?
    A to pech . Znowu nie masz Schadenfreude.
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~QtoQ [84.253.38.*]
    lyso? panda..a moze ty robisz na srebrnej?..do profilu by pasowalo
    pociesze cie mam tego sladowe ilosci a wiec mam stosunek do papiera obojetny..troche setymetu..bo ulica kielbasnicza gdzie miesci sie w przepieknym budynku firma to ja z tysiac razy z kajecikiem na uniwerek bieglem..to 2 min. od uniwerstetu wroclawskiego
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~panda [77.253.83.*]
    no już już, alpejsko milko, ochłoń bo zaczynasz bredzić. :D
    opjoj, słisku ależ boli prawda, że nie masz wiedzy. farta miałeś raz z selvitą a później coraz gorzej. :D
  • Re: Brak chętnych na akcje Autor: ~QtoQ [146.4.5.*]
    Panda jestes nieuleczalnie upier..liwy
    smecisz,nikt nie chce z toba gadac  farta to wiesz..mozna miec za dwapiecdziesiat...
    dwapiecdziesiat to tyle za ile kupiłeś akcje datawalk? :D
[x]
DATAWALK -8,78% 126,80 2026-05-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.