spolke ktora mozna zrzucic na -15% kapitalem 10zł mozna okreslic tylko jednym mianem ----> smieciuch załuje ze dałem sie wciagnac w ta nagonke i zakupiłem powyzej 40 groszy
Hmm, jak Was czytam, to redukuje oferte na 0,25 :) Ktoś napisał, że -15% kapitałem 10zł... to raczej ktoś usiłował takim kapitałem odckilku dni utrzymywać sztucznie kurs :) tranzakcjami po 25-500 akcji i co raz ciężej było leszcza znaleźć, który na to by poleciał... :) Jeśli o mnie idzie(a chyba nie tylko ja tak do trgo podchodze) to do pewnego poziomu cenowego jest to tania spółka, a inwestycja nie na kilka dni, czy tygodni ale ciut dłużej... :)
jakas dziwna ta aktywnosc na spolce, pol roku ciszy a tu nagle taka nagonka?? cos jest na rzeczy pytanie tylko czy bedzie dobrze czy bedzie zle... mam pakiecik z przed kilku lat wiec spokojnie czekam na rozwoj wydarzen....gorzej juz chyba byc nie moze 18 gr to jak dla mnie to bylo historyczne dno teraz czekam na historyczny szczyt 2 zl?? 3 zl?? a moze wiecej???
akurat znam tych ludzi ... klasyczna firma rodzinna obłozona długami za które dzieci włascicieli pokupowały sobie firmowe samochody warte po kilkkaset tysiecy raczej nie ma co sie łudzi ze kiedykolwiek bedzie tu dywidenda leca na kredytach obrotowych ktore jakims cudem jeszcze udaje sie im splaca ale jesli tak dalej pojdzie to sie nie zdziwie jak bedzie wniosek o upadlosc zlozony przez ktorego z sadownikow
Hmm, a co na to fundusz mający 50% udziałów? Tak łyka takie ruchy bez oporu? Bo może jak wartość spadnie w okolice 10-15groszy/akcja po dogadaniu się z funduszem można by zrobić rewolucje w firmie :) ?? Oczywiście to bardziej żart niż propozycja jest.
doczytaj sobie pacanie ze ten fundusz to sobie akcjonariusze ( tzw dziadki ) sami sobie załozyli i przeniesli tam akcje zeby żaden z nich nie przejal kontroli nad spolka tak sobie ufaja ...
jak za mamusia i tatusiem sie wieko trumny zamknie to dzieciaki spolke poloża w gora 5 lat wiec sie modl dla nich o zdrowie jesli jestes akcjonariuszem albo szybko wywal na lewo poki sa jeszcze chetni
Kolego, zmień języj lub ksywke :) ale jeśli jest, tak jak twierdzisz, to dzięki za informacje. Jakoś tak „z założenia” założyłem, że to jakiś fundusz inwestycyjny „wszedł” w Eskimosa, a nie, że to „fundusz emerytalny” założycieli :) Swoją drogą, to chociaż obroty bardzo mizerne, to na forum spore zainteresowanie spółką... :)