A jednak żyją i działają podpisują nowe kontrakty, informacje o ich śmierci( i bankructwie) były przesadzone. Oczywiście problem obligów nie zniknął, ale z nowych zleceń będą mieli jak się wyprostować.
Ten raport moze jeszcze nie bedzie wspanialy ale to i tak nijak sie ma do obecnego kursu.
Ci co dzisiaj sprzedawali jeszcze sobie przypomna ten dzien....
To był fundusz A on się nie liczy co będzie dalej. Fundusz działa na zasadzie co jrstcteraz. Dobrze że sprzedawał już wcześniej i pewnie została mu końcówka. A to zawsze wróży do wybicia w górę.
Masz rację, sam w piątek też wrzuciłem ale nie do wiadra tylko do wiadereczka (po zawiśnięciu na solidnym haku Goveny) jestem bardziej ostrożny we wrzucaniu wszystkich nadwyżek w jedną czarną dziurę. W przypadku fabrykakd i obecnej ceny oraz sytuacji ryzyko utopienia pieniędzy jest znikome - 30gr za szt. to promocja po przecenie. Wygląda, że Ci którzy pospieszyli się ze sprzedażą będą żałowali. Wycena na poziomie 1.35 jest realistyczna przypominając, że kurs oscylował ok.1.5 w momencie gdy Zarząd przebąkiwał coś o przejściu na parkiet główny. Wejście w nową (pokrewną) działalność nie nazwałbym pazernością tylko próbą dywersyfikacji (nie każdy ma za sobą kameraden, którzy za niewielką opłatę dopuszczą Cię do wielkiego biznesu, otoczą mafijną opieką, podpowiedzą rozwiązania fiskalne i na koniec wybiorą za Ciebie rodzaj intratnej działalności). Wszyscy wiemy o jakich wielkich biznesach bieżącej RP myślę (nawet taki bandzior , złodziej i przekręt jak Rockefeller potrzebował więcej czasu od nich by się obłowić).
Hmmm.... sprzedających nie żałuję - jak postanowili tak zrobili , ale....... skoro jest tak zle to kto i po co tyle kumuluje ??? A w ostatnich dniach patrząc na obroty zebrano ponad milion ! ! ! akcji .
I dziwne,że nikogo to nie zastanawia.rosną zobowiązania wobec kontrahentów,skarbu państwa i pracowników a maleją należności.kto z was tak naprawdę potrafi rzetelnie czytać sprawozdania. rosną koszty operacyjne i finansowe a to są przede wszystkim koszty sądowe i egzekucyjne. zarząd ma politykę -nie płacimy wolimy zapłacić kary , komornikowi a zobowiązań nie spłaca. zobaczcie co zrobili z dąbrówką,z dome international, a i drewex rozwalą.....zenada