• Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~Waclaw [89.72.16.*]
    Jako akcjonariusz spółki United s.a. zwracam się z prośbą o zbadanie sytuacji finansowej spółki za lata 2015-2019 istnieje podejrzenie wyprowadzania majątku spółki poprzez celowo zakładane firmy, oraz unikanie tym samym płacenia podatków. Jeśli nie chcą mieć Państwo afery na skalę Getback czy Ambergold na trochę mniejszą skalę polecam sprawdzenie spółki
    Podpisano...

Wysyłamy ?
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~fanelus [31.182.230.*]
    Długo nad tym myślałeś ? :-))
    informacja zmienił się na wacława :-))
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~Waclaw [89.72.16.*]
    To moje imię, myślałem nad tym jakieś 2 minuty, jesteś przeciw ? Bo czytając twoje wpisy coraz bardziej zastanawiam się czy nie jesteś klakierem J.K określ się po jakiej stronie ty stoisz, albo kurs w górę i przejrzystosc spółki albo wnioski do urzędów. Innej opcji nie ma bo jesteś tu dość długo i żadnych reakcji z twojej strony nie ma, odpowiada ci to zapewne
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~Kasa [5.173.58.*]
    To wysyłaj do KNF . Oni to mają gdzieś. Wysyłałem kiedyś w innej sprawie. Ale proszę droga otwarta spróbuj może masz więcej szczęścia
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~kln [5.174.124.*]
    Większość na tym forum to naganiacze, propaganda na wciśnięcie śmiecia (po chamsku bez żadnych konsekwencji).
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~oannes [77.111.245.*]
    Dnia 2019-01-31 o godz. 16:16 ~Waclaw napisał(a):
    > Jako akcjonariusz spółki United s.a. zwracam się z prośbą o zbadanie sytuacji finansowej spółki za lata 2015-2019 istnieje podejrzenie wyprowadzania majątku spółki poprzez celowo zakładane firmy, oraz unikanie tym samym płacenia podatków. Jeśli nie chcą mieć Państwo afery na skalę Getback czy Ambergold na trochę mniejszą skalę polecam sprawdzenie spółki
    > > Podpisano...
    > >
    > > Wysyłamy ?

Pomysł jest idio....ny. US nie bada sytuacji finansowej firmy. A co ma wspólnego wyprowadzanie majątku z niepłaceniem podatków? Podatki będzie płacić nowy podmiot do którego trafi wyprowadzony majątek. Gdyby US odkrył zaniżenie podstawy do opodatkowania, to ustali tę kwotę i firma musiałaby ją zapłacić. Firma a nie Pan Karaszewski. Tylko przy fałszowaniu faktur lub ciągłym uchylaniu się od płacenia podatków możemy mówić o odpowiedzialności karnej. To firma by na tym ucierpiała nie zyskując absolutnie nic. Takie donosy wybijcie sobie z głowy. Powołanie biegłego rewidenta jest dobrym pomysłem, bo to on może odkryć jakie transakcje były na szkodę firmy a jakie nie. Które transakcje były zgodne z prawem a które nie. Konsolidacja akcjonariuszy jest ważna. Karaszewski korzysta z rozproszenia akcjonariatu. To my musimy podziękować Karaszewskiemu za zajmowanie stołka prezesa zarządu. KNF i US tego nie zrobią.
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~tokoniec [176.124.190.*]
    Dnia 2019-02-01 o godz. 23:21 ~oannes napisał(a):
    > Dnia 2019-01-31 o godz. 16:16 ~Waclaw napisał(a):
    > > Jako akcjonariusz spółki United s.a. zwracam się z prośbą o zbadanie sytuacji finansowej spółki za lata 2015-2019 istnieje podejrzenie wyprowadzania majątku spółki poprzez celowo zakładane firmy, oraz unikanie tym samym płacenia podatków. Jeśli nie chcą mieć Państwo afery na skalę Getback czy Ambergold na trochę mniejszą skalę polecam sprawdzenie spółki
    > > > Podpisano...
    > > >
    > > > Wysyłamy ?
    >
    > Pomysł jest idio....ny. US nie bada sytuacji finansowej firmy. A co ma wspólnego wyprowadzanie majątku z niepłaceniem podatków? Podatki będzie płacić nowy podmiot do którego trafi wyprowadzony majątek. Gdyby US odkrył zaniżenie podstawy do opodatkowania, to ustali tę kwotę i firma musiałaby ją zapłacić. Firma a nie Pan Karaszewski. Tylko przy fałszowaniu faktur lub ciągłym uchylaniu się od płacenia podatków możemy mówić o odpowiedzialności karnej. To firma by na tym ucierpiała nie zyskując absolutnie nic. Takie donosy wybijcie sobie z głowy. Powołanie biegłego rewidenta jest dobrym pomysłem, bo to on może odkryć jakie transakcje były na szkodę firmy a jakie nie. Które transakcje były zgodne z prawem a które nie. Konsolidacja akcjonariuszy jest ważna. Karaszewski korzysta z rozproszenia akcjonariatu. To my musimy podziękować Karaszewskiemu za zajmowanie stołka prezesa zarządu. KNF i US tego nie zrobią.

dokładnie.wyprowadzanie majatku spółki interesuje wierzycieli i jeśli to jest prawda to równierz prokuraturę i organy ścigania a nie US
  • Re: Wnioski do knf i skarbówka Autor: ~kln [37.249.61.*]
    Mnie urzędy nie interesują, wiem tylko to że polityka tej spółki była nastawiona na wyciągnięcie w prosty i banalny sposób gotówki od akcjonariuszy a nie uczciwa praca ukierunkowana w rozwój spółki, to pokazuje jaki jest polski rynek na NC, wiadomo każdy chce szybko zrobić pieniądze na giełdzie, akcjonariusze krótko terminowi(spekulanci), właściciele spółek, giełda. W tym przypadku prości bardzo prymitywni ludzie pokazali na co ich stać. WIELKA SZKODA!!!
    A kto jest prymityw ??
[x]
NTVSA 0,00% 0,17 2026-05-08 09:31:00
2026-04-07
Inne informacje
Inne informacje
2026-04-01
Inne informacje
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe