1.Obecnie ruszają prace nad 3 preprodukcjami gier (w tematyce strategia/ taktyczne), spośród których wybrana zostanie gra o największym potencjale sprzedażowym. Planowane jest wprowadzenie nowego tytułu do sprzedaży w ciągu 15 miesięcy.
2. Prezentacja i zbadanie potencjału sprzedażowego pierwszej preprodukcji powinno odbyć się w lutym 2019 r.
3.Jednocześnie Zarząd nie wyklucza wykorzystania synergii oraz potencjału grupy kapitałowej PlayWay S.A., będącego głównym akcjonariuszem Spółki – docelowo Spółka może zostać wydawcą gier z całej grupy PlayWay S.A. w tematyce gier taktycznych, czy strategicznych.
4.Co do prac nad obecną, rozpoczętą w 2018 r. nową produkcją – to są i będą one nadal kontynuowane przy czym prezentacja nowego tytułu graczom może ulec opóźnieniu z uwagi na konieczność uzupełnienia składu zespołu deweloperskiego Spółki dedykowanego pod ten tytuł. Po dokonaniu prezentacji gry Zarząd dokona oceny potencjału sprzedażowego i podejmie decyzję czy wprowadzać tytuł do pełnej produkcji.
5. 11 luty wyniki za 4 kwartał.
6. PLAYWAY ma prawie 50% akcji, więc zależy im na wycenie...
7.Spółka ma swietną kapitalizacje...
8. Phantom Doctrine i ta druga gierka przynosi zyski...
Do miesiąca sie wszytko wyklaruje.....i już będą same dobre informacje.
Dnia 2019-01-30 o godz. 08:13 adameczek133 napisał(a): > > 7.Spółka ma swietną kapitalizacje... > > 8. Phantom Doctrine i ta druga gierka przynosi zyski... >
I te zyski bedą widoczne w raportach okresowych i będą uzasadniały wycenę większą niż WK spółki? Przekonamy się już 14.02.
Toż to jest ewidentne co się dzieje ale krwawica zaślepia rozum. Sam przez moment spanikowałem, ale przemyślałem. Walnąłem piwko i to jest kulminacja krwawicy - brałem to pod uwagę. Zawsze jak coś takiego wychodzi jest 2 dni krwawicy, 1 na zero i potem w górę. Ci co załapią się na dół to zarobią majątek.
Widać co się dzieje - jak to nie wiem, nikt nie wie.
Co na plus+
1. PLW przejmuje spółkę, mega zdołowaną 2. Robi z CFG wydawcę swych gier (czyli oficjalnie spółka zarabia x2 na każdej sprzedanej sztuce) 3. PLW będzie miało pakiet większościowy 4. Koszty są teraz minimalne - mają silnik gry PD (największy koszt produkcji gier) a mają drogich informatyków na etacie. Dzięki temu mogą zatrudnić taniej/mniej i zarobić dzięki temu x4 (czyt. pkt2) 5. W lutym będą wyniki + info o prezesie + pokaz gry 6. W kwietniu pewnie pokażą robioną grę z 2018 7. Dzięki krwawicy mamy mega wolumen więc każde dobre info to podbitki nie rzędu 5% a 25%+ 8. Świetny plan PLW i komunikacja - oby każda spółka tak miała - aż chyba wejdę za jakiś czas w PLW bo widać prezes tam ma łeb nie od parady
Tak jak sprzedawałem akcje widząc, że spółki będą spadać to tutaj po zmianach tylko na plus.
Co na minus-
1. Cóż to co zwykle - chol.. czemu nie sprzedałem za 15 i nie odkupiłem po 9 :P Ostatni pakiet wczoraj kupiłem za duży. Troszkę wzięły górę emocje bo tutaj laga w górę jest pewna, tylko kwestia czasu. A najlepsze jest to, że PLW podał nawet, że w lutym pierwsze pokazy. Ale tak wierzę w spółkę i dopóki fundamenty zostają (PLW) to ja zostaję.
Każdy zrobi jak myśli, ale ci co przetrwają mają ustawiony zysk. Pomimo wszystkiego spółczuję sprzedającym. Nigdy na stracie nie sprzedałem, ale miałem raz tak, że miałem zysku + 150% i przez sytuację na rynku musiałem wyjść tylko z 100%+.
Według mnie kto wyjdzie z mega stratą będzie frajerem roku - PLW ma kilka miliardów włożone w spółkę, których nie ma jak wyjąć. Co powiedzą? Eee odpuszczamy? Toż oni tworzą spółki, a nie rujnują.
Powiem lepiej, że dzięki temu, że ludzie odeszli a PLW da wydawanie gier dla CFG to kto wytrzyma na long to tutaj możliwe jest 50zł przy wydaniu gry głównej za te 15m bo ze spółki córki będzie spółka główna wspierana przez najlepszego dystrybutora w pl. Wiem teraz to abstrakcja, ale niedoceniacie parcia na kasę ludzi - PLW odda długoterminowy zysk aby mieć większy zysk czasowy.
nie panikuj :) krew sie leje, dla mnie jest najważniejsze PLW jest tu udziałowcem - jak o ni sie pogodzą ze strata swoich milionów to i my będziemy musieli - ale wątpie że ktos bez walki odda taka kase :)
muaddibb Mieszać piwo z płatkami na mleku? Mało rozsądne.
1. Tak, PLW przejmuje swoją spółkę, to jak odkupić od siebie samochód. 2. Ty chyba nie ogarniasz tego komunikatu za dobrze, co? 3. A co gadałeś z prezesem PLW, że masz takie informacje? 4. Tak, można zatrudnić taniej i mniej, a potem zrobić jeszcze gorszej jakości grę jak PD. Świetna strategia, to ja jednak wolę drożej i więcej. Gamedev na etacie? O czym ty piszesz? W tej branży z reguły pracuje się o umowę o dzieło. 5. Wszystko to pieśń przyszłości, o pokazie gry to od miesięcy się słyszy, także spowolnij konie. 6. A skąd masz takie informacje? Kto tę grę pokaże jak nikogo tam nie ma? Jak dla mnie odbudowanie zespołu oraz mocy przerobowych w tej sytuacji zajmie od 3 do 6 miesięcy. 7. Powiem Ci, że chyba wolałem jak miałeś problemy z kontem. Odkąd Ci to ruszyło to cuda się na kursie dzieją. Mój telefon co kilka min od rana wył od alertów o nowym minimum. 8. Błagam Cię, nie dotykaj PLW, chociaż tam chcemy zarobić.
Twoja laga w górę jest pewna jak twoje stwierdzenie, że mieliśmy ostateczny dół ostatnio, nawet kilka dni nie minęło a tu już 8zł, co dalej proroku?
Steamapp Najważniejszy to będzie raport Q1 2019, przy obecnej prawidłowości co do cięcia kosztów, możliwe że to będzie pierwszy raport z zyskiem.